Furesø Kommune

Puljen for Vores Furesø fordelt

Del

Kultur, Fritid og Idræt fordelte tirsdag aften midlerne fra Puljen for Vores Furesø. Udvalget valgte blandt andet at støtte et forløb om digital dannelse, der skal fremme den mentale trivsel for udskolingselever.

Værløse Basketball Klub har fået midler i 2024 til et pigebasketprojekt. I 2020 afholdt foreningen en populær Basketball Camp som en del af sommerferieaktiviteterne
Værløse Basketball Klub har fået midler i 2024 til et pigebasketprojekt. I 2020 afholdt foreningen en populær Basketball Camp som en del af sommerferieaktiviteterne VBBK

16 ansøgninger fra frivillige i Furesø

Udvalget Kultur, Fritid og idræt modtog i alt 16 ansøgninger til puljen for Vores Furesø inden fristen udløb 1. februar. 11 projekter blev prioriteret med særligt fokus på velfærd og trivsel, fællesskaber på tværs og Skulpturparken.

”Vi har lavet denne pulje for at støtte aktiviteter som er borgernes egne forslag, drevet af deres imponerende store frivillige engagement - og det er altid svært at prioritere! Jeg så gerne endnu flere ansøgninger på aktivitet, der knytter generationer sammen på tværs og får foreningsuvante i gang med foreningsaktivitet”, fortæller formand for Kultur, Fritid og Idræt, Tine Hessner (B).

Særlige temaer i 2024

Allerede i 2023 blev det offentliggjort, at puljen i 2024 skulle prioritere særligt tre temaer.

” Vi har set positivt på aktiviteter, der fremmer sundhed og trivsel, aktiviteter på tværs af alder, sociale skel og aktivitetstyper samt aktiviteter med fokus på Skulpturparkens 25-års jubilæum - sidstnævnte som en særlig aktualitet i år”, siger Tine Hessner.

Digital dannelse og trivsel

Et af de støttede projekter er undervisningsforløb og cafeaftner om digital dannelse for udskolingselever med fokus på at fremme den mentale trivsel hos unge. Projektet koordineres af Furesø Ungepanel, og skal blandt andet med kendte influencere som rollemodeller bekæmpe den perfekthedskultur, der dominerer de sociale medier.

”Projektet her rammer lige ned i et meget relevant tema - for samfundet, i familierne og hos de unge selv. Det er fedt, at Furesø Ungepanel tager handsken op i forhold til digital dannelse - det glæder mig faktisk rigtig meget”, siger Tine Hessner.

”Udover de særlige temaer for 2024 har vi igen i år vægtet projekter, der går ud over den almindelige foreningsdrift og henvender sig til et bredt udsnit af borgerne, tilføjer Musa Harmanci (V), næstformand i Kultur, Fritid og Idræt:

”Vi har også valgt at støtte projekter som billedskoleaktiviteter for familier, eSportuddannelse, byvandringer, rakubrænding i Skulpturparken, et pigebasketprojekt og en fejring af Farum Midtpunkts 50-års jubilæum. Vi er kommet godt omkring både det helt aktuelle og det, vi altid bør have i fokus”, fastslår han.

Hvis du vil se hele listen, kan du finde den på furesoe.dk under Puljen for Vores Furesø. https://www.furesoe.dk/oplevelser/frivillige-og-foreninger/puljer/puljen-for-vores-furesoe

Kontakter

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice og Kultur, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Værløse Basketball Klub har fået midler i 2024 til et pigebasketprojekt. I 2020 afholdt foreningen en populær Basketball Camp som en del af sommerferieaktiviteterne
Værløse Basketball Klub har fået midler i 2024 til et pigebasketprojekt. I 2020 afholdt foreningen en populær Basketball Camp som en del af sommerferieaktiviteterne
Download
Skulptur i skulpturparken af Yaël Artsi
Skulptur i skulpturparken af Yaël Artsi
Download

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye