Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Sammen om at udvikle genbrugelig take-away emballage i København

Del

I København kan du købe mad fra nærmest ethvert køkken i verden, og københavnerne elsker take-away mad. Særligt når solen titter frem, og folk mødes i parkerne rundt om i byen. Men emballagen fra din take-away ret kan typisk ikke genbruges, og derfor bugner de københavnske skraldespande årligt med minimum 200 ton brugt take-away emballage.

Affaldskurv
Affaldskurv Københavns Kommune

Det er et forfærdeligt ressourcespild, og derfor starter Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i dag et forsøg på at understøtte udviklingen af fremtidens genbrugelige take-away emballage.

”Vi bor i en fantastisk storby med mange gode muligheder for at spise ude. Men det gode liv betyder også, at der hvert år bliver smidt mindst 200 ton take-away emballage ud i skraldespandene i København. Det er trist for byen og for klimaet, fordi det skaber så meget affald. Derfor er jeg rigtig begejstret for, at vi nu som forvaltning i det her forsøg kan teste, hvordan det fungerer når emballagen skal indsamles, vaskes og genbruges,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod.

Det sker via en ny innovationspulje, der har til formål at understøtte restauranter og virksomheder, som ønsker at overgå til genbrugelig take-away emballage. Forsøget vil vare i to år, og der er afsat ca. 1 million kr. i 2024 og ca. 1 million kr. i 2025.

Kommunal medfinansiering

I praksis vil ansøgerne kunne søge om 50 % medfinansiering fra kommunen til at overgå til et genbrugssystem.

Målet med pilotprojektet i en afgrænset del af byen er at teste og demonstrere forskellige løsninger på retursystemer af genbrugelig take-away emballage. Erfaringerne kan bruges til en evt. efterfølgende skalering til øvrige relevante geografiske områder i København.

Innovationspuljen skydes i gang ved et større netværksmøde i dag, hvor en lang række virksomheder og restauranter, der er interesserede i at understøtte udbredelsen af genbrugelig take-away emballage, møder op.

Line Barfod taler ved arrangementet, der afholdes kl. 13.00-15.30 hos Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Njalsgade 13, 2300 København S.

Puljen kan søges vi dette link: https://www.kk.dk/erhverv/erhvervsaffald/innovationspulje-til-genbrugelig-takeaway-emballage

null
Forsøget med genbrugelig take-away emballage kommer til at køre i de markerede områder af byen i 2024 og 2025.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye