Sammen om at udvikle genbrugelig take-away emballage i København
I København kan du købe mad fra nærmest ethvert køkken i verden, og københavnerne elsker take-away mad. Særligt når solen titter frem, og folk mødes i parkerne rundt om i byen. Men emballagen fra din take-away ret kan typisk ikke genbruges, og derfor bugner de københavnske skraldespande årligt med minimum 200 ton brugt take-away emballage.
Det er et forfærdeligt ressourcespild, og derfor starter Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i dag et forsøg på at understøtte udviklingen af fremtidens genbrugelige take-away emballage.
”Vi bor i en fantastisk storby med mange gode muligheder for at spise ude. Men det gode liv betyder også, at der hvert år bliver smidt mindst 200 ton take-away emballage ud i skraldespandene i København. Det er trist for byen og for klimaet, fordi det skaber så meget affald. Derfor er jeg rigtig begejstret for, at vi nu som forvaltning i det her forsøg kan teste, hvordan det fungerer når emballagen skal indsamles, vaskes og genbruges,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod.
Det sker via en ny innovationspulje, der har til formål at understøtte restauranter og virksomheder, som ønsker at overgå til genbrugelig take-away emballage. Forsøget vil vare i to år, og der er afsat ca. 1 million kr. i 2024 og ca. 1 million kr. i 2025.
Kommunal medfinansiering
I praksis vil ansøgerne kunne søge om 50 % medfinansiering fra kommunen til at overgå til et genbrugssystem.
Målet med pilotprojektet i en afgrænset del af byen er at teste og demonstrere forskellige løsninger på retursystemer af genbrugelig take-away emballage. Erfaringerne kan bruges til en evt. efterfølgende skalering til øvrige relevante geografiske områder i København.
Innovationspuljen skydes i gang ved et større netværksmøde i dag, hvor en lang række virksomheder og restauranter, der er interesserede i at understøtte udbredelsen af genbrugelig take-away emballage, møder op.
Line Barfod taler ved arrangementet, der afholdes kl. 13.00-15.30 hos Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Njalsgade 13, 2300 København S.
Puljen kan søges vi dette link: https://www.kk.dk/erhverv/erhvervsaffald/innovationspulje-til-genbrugelig-takeaway-emballage
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:23278090presse@tmf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Nu træder de nye regler for brændeovne i kraft11.10.2024 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Borgerrepræsentationen har godkendt Københavns Kommunes nye forskrift for brændeovne. De nye regler træder i kraft allerede nu. Har man en ældre brændeovn eller pejseindsats fra før 1. juni 2008, skal den være sløjfet eller udskiftet inden for de næste 12 måneder, da det herefter vil være ulovligt at anvende den.
Københavns Kommune vil mindske affald ved flytninger23.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi kender det alle sammen. Man står overfor en flytning og på kort tid er der flyttekasser, møbler og sorte sække med blandet affald alle vegne. Og selvom møblerne ikke fejler noget, så ender de som stort indbo i sidste øjeblik. Hver år flytter 90.000 husstande i Københavns Kommune og det skaber en del usorteret affald. Derfor vil Københavns Kommune nu i et nyt forsøg give et flyttekit til københavnere, der står overfor en flytning. Et flyttekit, der skal gøre det nemmere at organisere flytningen og få sorteret affaldet i processen.
Forbud mod ældre brændeovne: Nu er de nye regler for brændeovne klar17.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være slut med ældre og forurenende brændeovne i landets hovedstad. Efter en høringsrunde har politikerne på Københavns Rådhus nu godkendt et nyt forskrift, som forventes at få betydning for 3.200 brændeovnsejere i byen.
Ny stander med bioposer skal gøre det nemmere at sortere madaffald16.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fremover bliver det nemmere at hente bioposer til dit madaffald i hovedstaden. Fra i dag går Københavns Kommune i gang med at sætte standere med bioposer op i gårdene i København. På standeren kan man også finde grønne køkkenkurve og holdere, så det bliver nemmere i det daglige at få fat i sorteringsudstyr til dit madaffald.
Hovedstadsborgmestre: Ny rapport viser, hvad der skal til for at sikre København mod stormflod5.9.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
En netop offentliggjort rapport fra Sund & Bælt viser, hvordan København og nabokommunerne bedst muligt sikrer sig mod en kommende stormflod. Rapporten viser, hvor omfattende værn der skal til, for at byen bliver sikret 100 %. At sikre hovedstaden mod stormflod er ikke billigt. Der er behov for, at vi står sammen og finder på fælles løsninger, lyder det fra fire borgmestre fra de udsatte kystkommuner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum