Sammen om at udvikle genbrugelig take-away emballage i København
I København kan du købe mad fra nærmest ethvert køkken i verden, og københavnerne elsker take-away mad. Særligt når solen titter frem, og folk mødes i parkerne rundt om i byen. Men emballagen fra din take-away ret kan typisk ikke genbruges, og derfor bugner de københavnske skraldespande årligt med minimum 200 ton brugt take-away emballage.
Det er et forfærdeligt ressourcespild, og derfor starter Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i dag et forsøg på at understøtte udviklingen af fremtidens genbrugelige take-away emballage.
”Vi bor i en fantastisk storby med mange gode muligheder for at spise ude. Men det gode liv betyder også, at der hvert år bliver smidt mindst 200 ton take-away emballage ud i skraldespandene i København. Det er trist for byen og for klimaet, fordi det skaber så meget affald. Derfor er jeg rigtig begejstret for, at vi nu som forvaltning i det her forsøg kan teste, hvordan det fungerer når emballagen skal indsamles, vaskes og genbruges,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod.
Det sker via en ny innovationspulje, der har til formål at understøtte restauranter og virksomheder, som ønsker at overgå til genbrugelig take-away emballage. Forsøget vil vare i to år, og der er afsat ca. 1 million kr. i 2024 og ca. 1 million kr. i 2025.
Kommunal medfinansiering
I praksis vil ansøgerne kunne søge om 50 % medfinansiering fra kommunen til at overgå til et genbrugssystem.
Målet med pilotprojektet i en afgrænset del af byen er at teste og demonstrere forskellige løsninger på retursystemer af genbrugelig take-away emballage. Erfaringerne kan bruges til en evt. efterfølgende skalering til øvrige relevante geografiske områder i København.
Innovationspuljen skydes i gang ved et større netværksmøde i dag, hvor en lang række virksomheder og restauranter, der er interesserede i at understøtte udbredelsen af genbrugelig take-away emballage, møder op.
Line Barfod taler ved arrangementet, der afholdes kl. 13.00-15.30 hos Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Njalsgade 13, 2300 København S.
Puljen kan søges vi dette link: https://www.kk.dk/erhverv/erhvervsaffald/innovationspulje-til-genbrugelig-takeaway-emballage
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:23278090presse@tmf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Flere ladestandere på vej til de københavnske elbilister14.1.2025 09:15:00 CET | Pressemeddelelse
Snart kan københavnerne lade deres elbiler ved yderligere godt 500 nye ladestandere. Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har netop indgået en aftale med fem ladeoperatører om opsætning af de nye ladestandere.
Brug parkeringshusene fremover hvis du skal i bil til Middelalderbyen11.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Omdannelsen af 525 almindelige gadeparkeringspladser i Middelalderbyen er nu udført. Bilister opfordres til at være opmærksomme på de nye parkeringsregler og benytte de omkringliggende parkeringshuse.
Dit gamle juletræ kan blive til kompost27.12.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når gaverne er åbnet, julemaden er indtaget og juletræets grønne top er blevet tør og brun, så er det tid til at sige farvel til årets juletræ. I Københavns Kommune opfordrer man københavnerne til at aflevere træet til genanvendelse, så det kan blive til kompost.
Ny plantevæg skal reducere luftforurening18.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Københavns Kommune indleder nu et banebrydende forsøg, hvor det undersøges om en særlig plantevæg på husfacaden kan nedsætte luftforureningen inde i lejlighederne i København. Forsøget sker i et samarbejde mellem Teknik- og Miljøforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
Nyt inspirationskatalog og beregner skal få københavnerne til at energirenovere deres bolig20.11.2024 09:52:18 CET | Pressemeddelelse
Energirenovering og efterisolering lyder måske ikke så spændende, men kan faktisk gøre en stor forskel i forhold til at reducere ens CO2-udledning. Særligt i byer som København, hvor der er mange ældre bygninger. Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen nu inspirere bygningsejerne i byen til at energirenovere deres facader.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum