Clever

Clevers største: Nu er giga-lynladestation i Aabenraa åben

Del

Torsdag åbnede Clever sin hidtil største lynladestation, hvor hele 30 elbiler har mulighed for at lynlade samtidigt. Stationen er beliggende på Egevej 8 ved motorvej E45 (Rødekro/Brunde), hvor der frem mod september også vil blive introduceret et helt nyt oplevelseskoncept.

Torsdag den 18. april indviede borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, Clevers hidtil største lynladestation. Fra venstre ses Mette Nøhr, Chief Experience Officer hos Clever, og Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune.
Torsdag den 18. april indviede borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, Clevers hidtil største lynladestation. Fra venstre ses Mette Nøhr, Chief Experience Officer hos Clever, og Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune. PR-foto: Clever

Nu er ventetiden ovre for rejsende og lokale elbilister i Sønderjylland, der ønsker endnu flere muligheder for at få lynhurtig strøm på bilen. Torsdag åbnede Clever nemlig sin hidtil største lynladestation på Egevej 8 i Aabenraa.

På den nye giga-lynladestation, der er designet i et samarbejde mellem Clever og arkitektfirmaet Cobe, er det nu muligt for 30 elbiler at lynlade fra 0-80 procent på under 30 minutter. Det bliver samtidig den første station, hvor Clever i sensommeren kommer til at introducere et helt nyt cafékoncept.

”Med 30 lynlademuligheder på én station sætter vi i dag endnu en milepæl i vores arbejde med at accelerere den grønne omstilling. Lynladestationen er vores største – og nogle vil sige flotteste – og interessen for åbningsdatoen har siden første spadestik været enorm. Det har måske været den mest ventede Clever-station hidtil, så vi er glade for endelig at kunne åbne og nu gøre det endnu nemmere og mere attraktivt at være elbilist. Men vi stopper ikke her. Senere på året introducerer vi vores helt nye cafékoncept på stationen, så det også bliver muligt at få en bid mad eller en god kop kaffe, mens bilen lader,” siger Mette Nøhr, Chief Experience Officer hos Clever, der er ansvarlig for kundeoplevelsen på Clevers lynladestationer.

Hun indviede den nye station med Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune, som er glad for at kunne byde Clevers nye lynladestation velkommen til kommunen.

”Grøn omstilling er ikke blot et ønske her i kommunen. Det er noget, der skal ske, skabes og lykkes. Ikke mindst omstillingen af vores infrastruktur og transport. Her spiller et omfattende ladenetværk en afgørende rolle. Derfor er vi også glade for, at Clever har valgt at placere deres største lynladestation i Danmark her i Aabenraa. Det er en perfekt lokation i et trafikalt knudepunkt lige ved E45 for rejsende og os lokale, der nu får nem adgang til lynhurtig opladning,” siger Jan Riber Jakobsen, borgmester i Aabenraa Kommune.

Hos Danmarks ledende energi- og fibernetkoncern, Andel, glæder man sig over datterselskabet Clevers massive udbygning af den danske ladeinfrastruktur, der gør det mere attraktivt at tilbagelægge kilometer i elbiler frem for i benzin- og dieselbiler.

”Det er nu 14 år siden, at Andel etablerede Clever, og jeg er rigtig glad for, at vi har bidraget aktivt til at gøre den danske bilisme langt mere elektrisk og mere klimavenlig. I dag flyder energien fra lynladere, lige fra Skagen i nord til her i det sydlige Danmark. Og er man på farten på Fyn, Sjælland eller Lolland-Falster, er der også god mulighed for hurtig opladning. Her er det værd at huske på, at vi er med til at udfase fossilt brændstof hver eneste gang, vi sætter ladestik i bilen i stedet for at gribe tankstationens benzinpistol. Og dermed tager vi et skridt i den nødvendige grønne omstilling af vores transport,” siger Rikke Trikker, kommunikationsdirektør i Andel og bestyrelsesmedlem i Clever.

--

Fakta om den nye lynladestation:

  • Clevers største lynladestation i Danmark med 30 lynudtag
  • Den første lynladestation, der i løbet af sensommeren får glæde af Clevers nye cafékoncept
  • Den første lynladestation, der i løbet af sensommeren får glæde af en ny Clever toiletbygning
  • Mere end 40 pct. af lynladestationens areal vil blive udlagt til landskab og biodiversitet
  • På lynladestationen vil flyvende insekter blive registreret for at give indsigt i, om Clever kan forbedre områdets biodiversitet

Kontakter

Billeder

Med sine 30 lynladepunkter er den nye lynladestation i Aabenraa Clevers største
Med sine 30 lynladepunkter er den nye lynladestation i Aabenraa Clevers største
Download
Interessen er for den nye lynladestation er allerede stor blandt elbilisterne
Interessen er for den nye lynladestation er allerede stor blandt elbilisterne
Download
Mere end 40 pct. af lynladestationens areal vil blive udlagt til landskab og biodiversitet
Mere end 40 pct. af lynladestationens areal vil blive udlagt til landskab og biodiversitet
Download
Ved indvielsen var der smagsprøver på Clevers kommende cafékoncept, der i løbet af sensommeren åbner op på lynladestationen
Ved indvielsen var der smagsprøver på Clevers kommende cafékoncept, der i løbet af sensommeren åbner op på lynladestationen
Download

Om Clever og Andel

Clever er Danmarks største ladeoperatør med flere end 35.000 ladepunkter fordelt omkring i byen, på landet, på arbejdspladsen, ved supermarkedet og langs motorvejene, heriblandt de 30 lynladepunkter i Aabenraa. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Andel er et andelsselskab ejet af 400.000 andelshavere og en ledende energi- og fibernetkoncern. Koncernen har 2,8 millioner kundeforhold og yder via datterselskaberne Clever, Andel Energi, Energi Danmark, Fibia og netselskaberne Cerius og Radius markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Andel beskæftiger ca. 2.300 kolleger og har hovedsæde i Svinninge samt primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. I 2022 var koncernens omsætning på 369,1 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

Clever øger bruttofortjeneste med halv milliard og skaber positivt driftsresultat i elbilens gennembrudsår7.5.2024 12:57:58 CEST | Pressemeddelelse

Efter et udfordrende 2022 med energikrise og rekordhøje elpriser er Clever tilbage med snuden i sporet. Dækningsbidraget vokser i 2023 med over en halv milliard, og Clever realiserer – for første gang nogensinde – et 2-cifret positivt driftsresultat (EBITDA), der lander på 90 mio. kr. Danskernes stigende interesse for elbiler får nu Clever til at intensivere milliardinvesteringerne i udvidelsen af Danmarks største ladenetværk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye