Tag på tur til fortiden på årets Fortidsmindedage

Del

Fra dødemandsbjerge ved Blåvandshuk til middelalderborg i Frederiksdal. I weekenden kan du dykke ned Danmarks fortid, når 18 arkæologiske museer over hele landet inviterer til Fortidsmindedage den 20. - 21. april 2024 i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen.

Få indblik i restaureringen af Øm Jættestue til årets Fortidsmindedage.
Få indblik i restaureringen af Øm Jættestue til årets Fortidsmindedage. Foto: Museumsinspektør og arkæolog ved ROMU, Cille Krause.

Traditionen tro byder april måned på spændende historier om Danmarks fortid på årets Fortidsmindedage, der finder sted i weekenden den 20.-21. april. Her inviterer 18 arkæologiske museer til en række arrangementer, der giver en unik mulighed for at opleve vores fælles kulturarv helt tæt på.

Du kan bl.a. komme forbi nogle af landets særlige gravhøje. Hvisselhøj ved Brovst, hvor arkæolog Thomas Rune Knudsen fra Nordjyske Museer tager besøgende med på rundtur i jættestuens indre og fortæller om ingeniørkunst i verdensklasse, der er flere århundreder ældre end de egyptiske pyramider. Og Øm Jættestue i Lejre, hvor museumsinspektør Emil Winther Struve og museumsinspektør Cille Krause fra ROMU giver et indblik i restaureringen af det ca. 5000 år gamle gravmæle.

Vicedirektør i Slots- og Kulturstyrelsen Sidsel Nordengaard siger:
”Danmark gemmer på en masse fantastiske fortidsminder. Det er derfor glædeligt at de arkæologiske museer stiller op og giver mulighed for at komme helt tæt på vores kulturarv og de fortællinger, der knytter sig hertil.”

Læs mere om de enkelte arrangementer på KultuNaut

Om Fortidsmindedage
Fortidsmindedage er en landsdækkende begivenhed, som arrangeres af de danske arkæologiske museer i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen. Formålet er at invitere danskerne ud i by og land for at øge kendskabet til og interessen for danmarkshistorien gennem besøg på landets fortidsminder.

Fortidsmindedage blev afholdt for første gang i 2016.

Kontakter

Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon(modtager ikke SMS)

Tlf:22 61 19 95

Følg pressemeddelelser fra Slots- og Kulturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Slots- og Kulturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye