Jakob er årets ”Mest inkluderende kollega”

Del

Jakob Vinum Pedersen er årets ”Mest inkluderende kollega” – en af de fire specialpriser i HK´s pris ”Danmarks Bedste Kollega”. Han er skolelærer på Søholmskolen, og han får prisen for ikke kun at bidrage med sin egen viden, men også at tage imod andres viden og hjælpe svære klasser godt på vej.

Skolelærer Jakob Vinum Pedersen fik prisen som Danmarks Mest inkluderende kollega
Skolelærer Jakob Vinum Pedersen fik prisen som Danmarks Mest inkluderende kollega Foto: Keld Navntoft

”Jakob fortæller om sin viden, men tager også imod andres viden og prøver det af. Han har hjulpet flere klasser godt på vej til at blive en hel klasse ved bare at være ham.” Sådan lyder nogle af de fine ord fra kollegerne i indstillingen af skolelærer Jakob Vinum Pedersen til HK´s pris ”Danmarks Bedste Kollega”. Han er lærer på Søholmskolen i Jystrup på Sjælland.

Han er udvalgt af i alt 1.099 nominerede kandidater til HK´s pris Danmarks Bedste Kollega. Han er vinder af én af de fire specialpriser, nemlig ”Mest inkluderende kollega”, som blev uddelt i dag den 18. april i Falkoner Salen på Frederiksberg.

Formand HK Kommunal Sjælland, Michael Rosenberg er stolt over, at HK anerkender de gode kolleger.

"Kollegerne siger bl.a. om Jakob i deres nominering, at han "altid er der for andre", og det er jo netop det, der kendetegner en god kollega. Det stærke fundament og kit på arbejdspladserne er kollegaerne, Vi ved, at anerkendelse giver liv og styrker trivslen og respekten om de forskellige fagligheder. Stort tillykke til Jakob," siger Michael Rosenberg.

Det er syvende gang, HK kårer Danmarks Bedste Kollega. Prisen blev i år uddelt i Falkoner Salen på Frederiksberg den 18. april af næstformand i HK, Mads Samsing.

”Vi uddeler prisen for at hylde det kollegiale fællesskab, der er på mange arbejdspladser. For et stærkt kollegialt fællesskab kan ikke overvurderes, og det er et kendetegn ved en god arbejdsplads.

Gode kolleger giver et bedre psykisk arbejdsmiljø, og det bidrager til bedre bundlinjer i virksomhederne og en bedre service for borgere og kunder,” siger Mads Samsing.

Jakob Vinum Pedersen blev nomineret til prisen af sin kollega Susanne Svensson på vegne af kollegerne på Søholmskolen.

Gode kolleger højner trivslen på arbejdspladsen

Gode kolleger hjælper med praktiske problemer og får altid sagt et par positive ord. De spreder godt humør, de er ansvarlige og ordentlige, og måske giver de også et kram, når der er brug for det. De får arbejdspladsen og teamet til at køre.

Seks ud af ti (61 %) adspurgte i en stor undersøgelse svarer, at gode kolleger er det vigtigste for, at de trives på arbejdspladsen (Epinion-undersøgelse fra HK i 2022).

I alt 1.099 gode kolleger blev nomineret, heraf blev der udvalgt 10 finalister, som deltog i festen i Falkoner Salen den 18. april.

De fem vindere af hovedprisen Danmarks Bedste Kollega og de fire specialpriser blev kåret på scenen af en jury.

Juryen bestod i år af chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, Preben Meier Pedersen, arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv, Anne-Marie Røge Krag, arbejdsmiljørepræsentant hos ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg, Erik Kristoffersen og stifter af foreningen Menneskebiblioteket, Ronni Abergel.

Her er Danmarks Bedste Kolleger

Her er vinderne med nogle af de ord, som kollegerne har brugt om dem:

Danmarks Bedste Kollega er Heidi Velling Jensen, Kræftens Bekæmpelses enhed for patientstøtte og frivillig indsats i Herning: Hun er en, som er god til at lytte, og som altid er klar med en hjælpende hånd. En teamplayer, som får hele arbejdspladsen til at hænge sammen.

Danmarks Mest hjælpsomme kollega er Helle Bryde Bachmann, HK-projektkoordinator på Københavns Professionshøjskole: Hun er topprofessionel og en, som træder til, når det brænder på. Hun er den, der lige sikrer sig, at alle er kommet godt igennem en svær opgave.

Danmarks Mest engagerede kollega er Sofie Wulf, HK-konsulent på Odense Universitetshospital:  Hun er betænksom og dygtig, og en som har øje på, hvordan kollegerne har det. Samtidig er hun struktureret og hjælper også gerne kollegerne med struktur, så hele teamet kører, og alle gør det, de er bedst til.

Danmarks Mest ansvarlige kollega Mads Elkjær Höck, kontrolmedarbejder i Aabenraa Kommune: Mads har udvist særligt stort ansvar for opstarten af Kontrolgruppen i maj 2023, men derudover er han også alt det, en god kollega skal være. Altid i godt humør og med en joke parat. Han er ikke kun arbejdsmæssigt ansvarsfuld – han er det også i det sociale og i fritiden.

Danmarks Mest inkluderende kollega er Jakob Vinum Pedersen, skolelærer på Søholmskolen i Jystrup på Sjælland: Jakob er der altid for andre – både kolleger og elever. Han fortæller om sin viden, men tager også imod andres viden og prøver det af. Han har hjulpet flere klasser godt på vej til at blive en hel klasse ved bare at være ham. Han inkluderer både elever og forældre.

 De fem øvrige finalister var:

  • Hanadi Khamis fra Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro
  • Hiba Ahmed fra Spar på Enighedsvej i Nykøbing Falster
  • Mette Holm fra Randers Bibliotek
  • Birgitte Bisgaard fra Aalborg Universitet, Juridisk Institut
  • Connie Jensen som arbejder som socialpædagog på et bosted i Randers, Region Midt.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye