Hjemmeværnet

Hjemmeværnet spiller vigtig rolle, når amerikansk materiel ankommer til Danmark

Del

Hjemmeværnet er endnu engang med til at yde værtsnationsstøtte, når amerikansk fragtskib ankommer til Kalundborg Havn

 

Når militært materiel fra NATO-allierede ankommer til Danmark har Hjemmeværnet en opgave i at bevogte havnebassin, havne, lufthavne og det militære materiel. Den slags opgaver kaldes for værtsnationsstøtte- eller Host Nation Support-opgaver. Billedet er fra en værtsnationsstøtteopgave i Fredericia. Foto: Forsvaret
Når militært materiel fra NATO-allierede ankommer til Danmark har Hjemmeværnet en opgave i at bevogte havnebassin, havne, lufthavne og det militære materiel. Den slags opgaver kaldes for værtsnationsstøtte- eller Host Nation Support-opgaver. Billedet er fra en værtsnationsstøtteopgave i Fredericia. Foto: Forsvaret

Når amerikansk militært materiel ankommer til Kalundborg Havn den kommende tid, har Hjemmeværnet, ligesom de andre gange, hvor NATO-materiel er fragtet til og igennem Danmark, en opgave i at bevogte havnebassin, havn og det militære materiel. Den slags opgaver kaldes for værtsnationsstøtte- eller Host Nation Support-opgaver, og dem er der blevet flere af de seneste år.

Fragtskibet, som modtages af dansk og amerikansk militært personel, medbringer mange hundrede køretøjer, materiel og helikoptere fra US Army. Materiellet skal blandt andet deltage i NATO-øvelsen Swift Response som en del af årets store NATO-øvelse, Steadfast Defender.

Både Hærhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet bidrager til at bevogte materiellet og løse værtsnationsstøtteopgaven. På den måde styrker Hjemmeværnets soldater Forsvaret, så vi i samarbejde kan få rotationen af materiellet til at ske så smidigt som muligt.

Danmarks placering ved Østersøen er strategisk vigtig for hurtig og smidig forstærkning af NATO i det østlige Europa. Vores evne til at yde rettidig, effektiv og smidig værtsnationsstøtte er afgørende for NATOs evne til at afskrække trusler og forsvare alliancen. Derfor løser Hjemmeværnet ofte værtsnationsstøtteopgaver i samarbejde med Forsvaret.

De seneste år har Hjemmeværnet løst lignende opgaver inden for Host Nation Support i bl.a. Aarhus, Fredericia, Køge og Esbjerg Havn.

Pressearrangement

Forsvaret afholder søndag den 21. april et pressearrangement på Kalundborg Havn med mulighed for at lave billeder under losningen af køretøjer, helikoptere og materiel.

Talspersoner fra Forsvaret og Hjemmeværnet vil stå til rådighed for interviews. Der gives en kort, indledende briefing om opgaven med værtsnationsstøtte i forbindelse med pressearrangementet.

Tilmelding er obligatorisk, da der er adgangskontrol i Kalundborg Havn.

Husk gyldigt pressekort.

  • Tid: Søndag 21. april 2024 kl. 12:00 – 13:30 (fremmøde ml. 11:30-11:45
  • Sted: Kalundborg Havn, Asnæs Havnevej 1, ved jernporten (husk tilmelding og pressekort)
  • Tilmelding: Tilmelding bør ske skriftligt senest fredag 19. april kl. 12:00 til OL Nicholas Lundgard, Forsvarskommandoens Kommunikationsafdeling, på flg. Mail: fko-h-chmpar@mil.dk 

For spørgsmål til Hjemmeværnets del af opgaven, kontakt Hjemmeværnets pressevagt på mail hjk-ktp-presse@mil.dk  tlf. 24842504

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kvindelig soldat fra Flyverhjemmeværnet bevogter en af Forsvarets helikoptere.
Kvindelig soldat fra Flyverhjemmeværnet bevogter en af Forsvarets helikoptere.
Download
Download
Download
Download
Download

Links

Hjemmeværnet

Hjemmeværnet er en frivillig militær beredskabsorganisation og en del af det samlede danske forsvar. Hjemmeværnet består af ca. 13.000 aktive soldater og 30.000 i reserven, som årligt bidrager med ca. to mio. frivillige timer til støtte for Forsvaret og samfundet.

Hjemmeværnet støtter Forsvaret, Politiet, Beredskabet og en række andre myndigheder med løsning af opgaver. Vores frivillige soldater løser opgaver inden for Host Nation Support, når allierede styrker eller materiel skal transporteres gennem Danmark, ligesom vi styrker Forsvaret med farvandsovervågning, bevogtning på land og observationer fra luften. Desuden støtter vores soldater med søredning, afspærring af gerningssteder og eftersøgning af forsvundne personer. Hjemmeværnet deltager også i internationale missioner bl.a. i Kosovo.

Følg pressemeddelelser fra Hjemmeværnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjemmeværnet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye