Samarbejde med omverdenen står centralt i ny KP-strategi
Københavns Professionshøjskole har fået en ny strategi, der i højere grad vender sig mod det samfund, som vores uddannelser og dimittender er en væsentlig del af
Københavns Professionshøjskoles fornemmeste opgave er at uddanne dygtige fagprofessionelle, der gør en forskel i praksis. I daginstitutioner, skoler, jobcentre, klinikker, hospitaler og flere andre samfundsbærende institutioner.
Men vi gør det ikke alene. Og vi vil gerne i endnu højere grad vende os ud mod samfundet. Derfor har Københavns Professionshøjskole i denne uge godkendt en ny strategi – Fælles om fagprofessionelle der lykkes i praksis.
De fire strategiske indsatsområder i strategien er:
- Vores omverden og de samfundsmæssige nøgleudfordringer, vores dimittender skal være med til at løse.
- Vores kerneopgave: forskningen, vores studiemiljøer, vores undervisning og dens særpræg.
- At få flere studerende og bidrage til livslang læring
- Et endnu mere sammenhængende KP med stærke faglige fællesskaber
Arbejdet med den nye strategi har stået på i et års tid, hvor studerende og medarbejdere har været involveret ved fx workshops, events og seminarer. Det har været en spændende og inspirerende proces, forklarer rektor Anne Vang Rasmussen fra Københavns Professionshøjskole.
”Det er vores kendetegn her på professionshøjskolerne, at vi uddanner fagprofessionelle i krydsfeltet mellem teori og praksis. Vores studerende træner og øver i laboratorier og værksteder, mens de læser teorier og får vigtig viden og indsigt. Og vi er dybt afhængige af et tæt samarbejde med vores meduddannere i kommuner, regioner og virksomheder og øvrige omverden. Lige som de er dybt afhængige af os”, siger Anne Vang Rasmussen.
Københavns Professionshøjskole blev oprettet i 2018 – efter fusionen mellem Metropol og UCC. Dengang vedtog bestyrelsen strategien ’Fælles om fremragende undervisning’, som tog udgangspunkt i de 21.000 studerende og den undervisning, som man nu var fælles om.
Jesper Fisker var dengang nyvalgt bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole, en post han også bestrider den dag i dag. Han forklarer, at principperne og indsatsområderne fra den gamle strategi stadig er gældende – men at KP nu er klar til at bygge ovenpå.
”Vi skal stadig udvikle vores undervisning og have et stærkt fokus på vores studerende. Men vi skal også være bedre til at række ud til omverdenen. Være nysgerrige, initiativrige og udvikle os i takt med et samfund, som mere end nogensinde har brug for dygtige fagprofessionelle. Og uddanne dimittender sammen med praksis”, fortæller Jesper Fisker.
Kontakter
Michael AndersenPressechef
Tlf:23445383micn@kp.dkBilleder
Links
Fakta om Københavns Professionshøjskole
- Har cirka 21.000 studerende.
- Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 5.000 studerende, største læreruddannelse med ca. 3.500 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.000 studerende.
- Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.
- Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.
- Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.
- Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Ny forskning: Flere unge i psykisk mistrivsel kommer i job og uddannelse for færre penge13.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
De seneste seks år har forskere og praktikere i jobcentre sammen testet og tilpasset en ny metode med individuelt tilpasset støtte til at hjælpe unge i psykisk mistrivsel med at komme i job og uddannelse. Og resultaterne er positive: Flere kommer i gang og får det bedre – og så er indsatsen også billigere end de almindelige tilbud i jobcentrene.
Skattespecialister bliver revet væk11.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Skatteminister Rasmus Stoklund (S) roser professionsbacheloruddannelsen i skat på KP, hvor ledigheden blandt dimittenderne er ikke-eksisterende
Ny KP-dekan med stor viden om det nære sundhedsvæsen30.10.2024 12:01:00 CET | Pressemeddelelse
Charlotte Markussen bliver dekan på det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole. Hun kommer fra en stilling som direktør i Høje Taastrup Kommune og med mangeårig ledelseserfaring fra den kommunale sektor
KP-rektor glæder sig over den nye EPX - men forudser studerende med svagere studieforudsætninger8.10.2024 10:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen vil sænke kravene til, hvem der i fremtiden kan søge ind på pædagog- og socialrådgiveruddannelsen. KP-rektor Anne Vang Rasmussen forudser risiko for øget frafald på begge uddannelser
Reform skal løfte fagligheden på professionsuddannelserne8.10.2024 10:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har præsenteret et længe ventet udkast til en reform af landets professionsuddannelser. KP-rektor Anne Vang Rasmussen roser den økonomiske indsprøjtning og udsigten til at kunne udbyde masteruddannelser
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum