Estate

Huspriserne stiger for tredje måned i træk

Del

Prisudviklingen på det danske boligmarked har været nogenlunde stabil i årets første kvartal med villaerne og rækkehusene i førertrøjen.

Hvis man alene ud fra prisudviklingen skal vurdere, hvilken boligform der er mest populær lige nu, må det uden tvivl være villaerne og rækkehusene. Med en stigning på 0,4 pct. fra februar til marts, stiger salgspriserne på villaer og rækkehuse nemlig for tredje måned i træk, mens både fritidshuse og ejerlejligheder må indkassere mindre prisfald på hhv. -0,9 pct. og -0,8 pct. Det viser de seneste tal for marts måned fra Boligsidens Markedsindeks.

Ifølge ejendomsmæglerkæden Estate, som har dykket ned i tallene, er det en kombination af flere forhold, der får priserne til at stige på villaer og rækkehuse, mens de øvrige boligtyper oplever mindre prisfald.

- På landsplan har villaer og rækkehuse samlet set været meget lidt negativt påvirket af de nye ejendomsvurderinger, da skattestigningerne primært har ramt ejerlejlighederne, særligt i store byer som København og Aarhus, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.  

Når foråret kommer, trækker en grøn nyslået græsplæne traditionelt mere i danskerne end stenbroen, og derfor er det ikke usædvanligt, at huset påkalder sig høj interesse i de måneder af året, hvor temperaturen stiger.

- Selvom mange generelt er interesserede i at flytte til de store byer, hvor vi i årevis har set de største prisstigninger, er der stadig en del, som lader sig drage af udsigten til en grøn oase, hvor de kan nyde udelivet med deres familie. Og det er især børnefamilierne, som kan få flere kvadratmeter for penge, hvis de flytter i hus, siger Thomas Hovgaard.

Han forventer, at priserne vil fortsætte med at stige beskedent i løbet de næste par måneder.

- Der er ikke umiddelbart noget, der taler for prisfald i den kommende tid. Dansk økonomi er stærk og solid, renten spås at falde, og der er faldet nogenlunde ro på efter de nye ejendomsvurderinger. Samtidig er der formentlig et opsparet boligbehov, som skal realiseres henover de næste par måneder, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye