GF Forsikring

GF Forsikring: Medvind til medlemmerne trods modvind på vejrfronten

Del

ÅRSRAPPORT: På trods af et 2023 med vildt og uforudseligt vejr undgik det medlemsejede GF Forsikring for andet år i træk at hæve priserne ekstraordinært samtidig med, at medlemmerne igen kunne dele et stort millionbeløb.

- Igen kunne vi dele et overskud med medlemmerne og samtidig holde priserne i ro. 2023 blev et år, hvor vores medlemsejede forretningsmodel igen beviste sit værd, siger adm. direktør i GF Forsikring, Mark Palmberg, i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet. (Foto: GF Forsikring/Anders Boe)
- Igen kunne vi dele et overskud med medlemmerne og samtidig holde priserne i ro. 2023 blev et år, hvor vores medlemsejede forretningsmodel igen beviste sit værd, siger adm. direktør i GF Forsikring, Mark Palmberg, i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet. (Foto: GF Forsikring/Anders Boe)

GF Forsikrings bestyrelse har netop godkendt årsrapporten for 2023, og dermed kan det medlemsejede selskab gøre endelig status for et år, hvor vejret for alvor viste tænder – og hvor mange af selskabets medlemmer derfor fik skader. Selskabet kommer samlet set ud med et resultat efter skat på 328 mio. kroner mod -295 mio. kroner sidste år.

Det forsikringstekniske resultat for 2023 udgør 118 mio. kroner, hvilket er bedre end forventet. Selskabet valgte at fastholde sin investeringsstrategi trods uroen på de finansielle markeder i 2022, og det viste sig at bære frugt. Investeringsresultatet for 2023 udgør således 333 mio. kroner.

Ro på priserne og tilfredse medlemmer
- Igen kunne vi dele et overskud med medlemmerne og samtidig holde priserne i ro. 2023 blev et år, hvor vores medlemsejede forretningsmodel igen beviste sit værd. På trods af ekstremt vejr og en inflation, der stadig ikke er helt under kontrol, kunne vi ved årets slutning melde om en overskudsdeling på mere end 215 mio. kroner til medlemmerne – og samtidig kunne vi fortælle, at vi for andet år i træk ikke hæver priserne ekstraordinært. Det er jeg virkelig stolt af, og det skyldes i høj grad vores forretningsmodel med medlemseje og overskudsdeling – og ikke mindst at vores medlemmer igen har udvist en fornuftig adfærd og været gode til at skadeforebygge, siger adm. direktør i GF Forsikring, Mark Palmberg.

- Medlemsfremgangen fortsatte i 2023, hvor GF Forsikring rundede 350.000 medlemmer. Derudover steg bruttopræmierne med 7 procent– og så glæder det mig, at vi på trods af vores vækst har nogle af branchens mest tilfredse og loyale medlemmer. I årets EPSI-måling, der tager temperaturen på danskernes tilfredshed med forsikringsselskaber, gik branchen som helhed tilbage, mens GF Forsikring som et af kun to selskaber gik frem. Der er derfor alt i alt, som jeg ser det, grobund for fortsat medlemsfremgang, siger han.

Godt fundament for ny strategiperiode
2023 var det sidste år i den hidtidige strategiperiode, hvor GF Forsikring med en toplinjevækst på syv procent overgik sit strategiske vækstmål på 3 mia. kr. i samlede bruttopræmieindtægter. Samtidig er GF Forsikring en sund og solid forretning, der står godt rustet til fremtiden.

Selskabet har vurderet sit fortsatte vækstpotentiale i markedet til at være stort og har i 2024 taget hul på en ny strategiperiode frem til og med 2028. En strategi med fortsat fokus på vækst både på privat- og erhvervsmarkedet og med en ambition om en toplinje på 4,5 mia. kr. i 2028. Strategien hedder ”GF i bevægelse” og indeholder en lang række indsatser, især inden for den digitale transformation og en fortsat udvikling af erhvervsorganisationen.  

- Alt i alt mener jeg, at vi med årets resultat står et rigtigt godt sted ved indgangen til vores nye strategi. Her tænker jeg især på, at vi har alle forudsætninger for at skabe et solidt afsæt for de kommende års strategiske investeringer i GF – herunder fortsat styrkelse af den gode medlemsoplevelse og ikke mindst videreudviklingen af GF Erhverv som forretningsben, siger Mark Palmberg.

Målet i den kommende forretningsstrategi er, at GF Forsikring i 2028 skal blive det førende medlemsejede forsikringsselskab i Danmark med overskud til hinanden som det fortsatte formål.

Forventninger til 2024
Samlet set forventer GF Forsikring i 2024 et positivt resultat efter overskudsdeling og skat i niveauet 250 mio. kroner under den forudsætning, at der ikke kommer ekstraordinært høje udgifter til stor- og vejrskader samt at de finansielle markeder ikke udvikler sig negativt i løbet af året.

GF Forsikring er et meget solidt selskab og havde pr. 31. december 2023 forøget sin egenkapital til knap 2,9 mia. kroner og styrket sin solvensdækning til 2,36.

Se den fulde årsrapport samt hoved- og nøgletal for 2023.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye