Så er det tid til at bekæmpe kæmpebjørnekloen
Det er nu i forårsmånederne, at bjørnekloen skal bekæmpes, inden den i løbet af sommermånederne springer ud og smider frø.
Foråret er godt i gang, og lige nu springer planter og blomster ud i fuldt flor. Det gælder desværre også kæmpebjørnekloen, som er kendt for at udgøre en trussel mod både natur og folkesundhed.
- Kæmpebjørnekloen er uønsket i vores natur. Planten hører ikke hjemme i Danmark, og den vokser kraftigt, spreder sig meget hurtigt og fortrænger alle andre planter. For mennesker kan planten også være et ubehageligt bekendtskab, fordi saften fra planten kan medføre alvorlige forbrændinger på huden, fortæller Michael Schillig, der er miljømedarbejder ved Tønder Kommune.
Helt tilbage i 2008 vedtog Tønder Kommune en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørnekloen. Planen skal sikre, at kæmpebjørnekloen bekæmpes på både offentlige og private grunde og dermed sikre, at planten ikke spredes yderligere - og gerne på sigt udryddes.
I Tønder Kommune har alle grundejere pligt til at bekæmpe planten på deres egen grund, mens Tønder Kommune tager kampen mod kæmpebjørnekloen på alle de kommunale arealer. Og det er nu i forårsmånederne, at bekæmpelsen skal ske, inden den i løbet af sommermånederne springer ud og smider frø.
- Vi oplever desværre hvert år, at mange glemmer, at de nu igen skal i gang med at bekæmpe planten. Den skal nemlig bekæmpes hvert år, indtil den ikke kommer mere. Det kan tage op til 10 år, og hvis man ikke når at bekæmpe den, inden den smider frø, så tæller de 10 år forfra, siger Michael Schillig.
Hvis du er plaget af kæmpebjørnekloen, kan du på miljøstyrelsens hjemmeside finde en vejledning med gode råd til, hvordan du effektivt gør en ende på den invasive planteart.
Ser du kæmpebjørneklo på kommunale arealer, er du meget velkommen til at kontakte Tønder Kommune på 74 92 95 96 eller sende en mail til Michael Schillig på misc@toender.dk
Fakta:
Kæmpebjørneklo er som den eneste invasive planteart omfattet af lovgivning om bekæmpelse.
Det indebærer, at kommuner kan udarbejde indsatsplaner for bekæmpelse af kæmpebjørneklo og pålægge ejere eller brugere af arealer, hvor der findes kæmpebjørneklo, at bekæmpe planten i overensstemmelse med planen.
Tønder Kommune går i gang med den første bekæmpelse af kæmpebjørnekloen den 10. maj, og den anden indsats finder sted fra omkring 1. juli.
Kontakter
Michael SchilligMiljømedarbejder
misc@toender.dkFølg pressemeddelelser fra Tønder Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune
Tønder Kommune tilbyder gratis bus til studerende fra Aarhus5.12.2024 14:07:05 CET | Pressemeddelelse
Studerende fra Aarhus tilbydes gratis bus til Tønder Kommune, så de kan komme hjem til familien og holde jul.
Marskstien recertificeret – fejret med ny vandreguide og sjaskvåd aftenvandring28.11.2024 17:07:28 CET | Pressemeddelelse
Den populære vandrerute Marskstien i Tøndermarsken har endnu engang fået det eftertragtede kvalitetsstempel som Leading Quality Trail – Best of Europe.
Tønder Kommune fortsætter med at bevæge sig for livet – og alle skal med28.11.2024 07:45:00 CET | Pressemeddelelse
Der skal sved på panden, smil på læberne og mere bevægelse i hverdagen for endnu flere borgere i Tønder Kommune. Derfor fortsætter det stærke samarbejde med Bevæg dig for livet, DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).
Jette Moshage modtager Handicapprisen 202427.11.2024 09:06:05 CET | Pressemeddelelse
En ekstraordinær stor indsats for blinde og svagtseende kastede tirsdag en ganske særlig hæder af sig til Jette Moshage, der modtog Handicapprisen 2024 i Tønder Kommune.
Projektet "De Fremmede" får bevilling til at markere 80-året for Anden Verdenskrigs afslutning25.11.2024 14:12:17 CET | Pressemeddelelse
"De Fremmede", et nyt og dialogbaseret dannelsesprojekt, har modtaget 380.000 kr. i støtte fra Borgerprojektfonden. Projektet vil markere 80-året for afslutningen af Anden Verdenskrig ved at sætte fokus på, hvordan krigen påvirkede forskellige befolkningsgrupper i det dansk-tyske grænseland.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum