Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

To ildsjæle modtager Erhvervsuddannelsesprisen

Del

Emilie Rath fra WICOTEC KIRKEBJERG og Jørgen Olsen fra JYSK Academy anerkendes for deres ekstraordinære indsats for erhvervsuddannelserne.

Jørgen Olsen, Senior Apprentice Consultant hos JYSK Academy, vinder af Erhvervsuddannelsesprisen.
Jørgen Olsen, Senior Apprentice Consultant hos JYSK Academy, vinder af Erhvervsuddannelsesprisen.

I forbindelse med Danske Erhvervsskolers og -Gymnasiers (DEG) årsmøde den 24. april blev den helt nye Erhvervsuddannelsespris tildelt for første gang. Prisen, som DEG og Praxis-Fonden står bag, har til formål at hylde og belønne enkeltpersoner eller organisationer, der har gjort en betydelig indsats for at fremme og udvikle de erhvervsrettede uddannelser.

Årets prismodtagere, Emilie Rath, lærlingeansvarlig hos WICOTEC KIRKEBJERG, og Jørgen Olsen, Senior Apprentice Consultant hos JYSK Academy, blev valgt for deres enestående arbejde med at inspirere og motivere lærlinge på erhvervsuddannelserne.

Dedikation for mere end 5000 elever
Begrundelsen for valget af Jørgen Olsen blev fremhævet af Morten Emborg, formand for priskomiteen, som roste hans eksemplariske indsats inden for detailhandelsuddannelserne. Jørgen har bidraget til at uddanne flere tusinde elever i JYSK under hans kyndige vejledning.

Morten Emborg udtalte ved prisuddelingen:

- Jørgen Olsen har gjort en bemærkelsesværdig forskel i detailhandlens uddannelsesverden. Hans personlige tilgang og evne til at fungere som mentor for eleverne har indgydt både tillid og respekt. Hans dedikation og indsats har ikke alene berørt over 5.000 elevers liv, men også skabt en kultur af omsorg og excellence, der rækker langt ud over klasseværelsets fire vægge.

Passion for mekanik og erhvervsuddannelser
Om begrundelsen for at uddele Erhvervsuddannelsesprisen til Emilie Rath lagde Morten Emborg vægt på hendes målrettede engagement for erhvervsuddannelserne og hendes innovative tilgang til lærlingeuddannelserne. Emilie, tidligere personvognsmekaniker og nu teamleder og lærlingeansvarlig hos WICOTEC KIRKEBJERG, har formået at transformere sin passion for mekanik til en kraftfuld platform for forandring inden for erhvervsuddannelserne.

Morten Emborg fremhævede:

- Fra at være den første danske kvinde i Formel 1 til at blive en drivkraft i WICOTEC KIRKEBJERGs lærlingeprogram, har Emilie vist, at ambition og hårdt arbejde kan bryde alle grænser. Hendes innovative tilgang til lærlingeuddannelse har ikke blot øget kvinders deltagelse i branchen markant, men har også rejst standarderne for, hvad det vil sige at være en lærlingeansvarlig.

Både Jørgen Olsen og Emilie Rath takkede for Erhvervsuddannelsesprisen.

Jørgen udtalte:

- Tusind tak til priskomiteen, Danske Erhvervsskolers og -Gymnasier og Praxis-Fonden for æren af at være modtager af den første Erhvervsuddannelsespris. Vi er på en fælles mission om at få endnu flere til at tage en erhvervsuddannelse, og jeg synes godt, vi kan være stolte. Symbolikken i at plante et træ, der kan vokse sig større, er for mig et tydeligt billede på, hvordan vores mange fantastiske JYSK-elever gennem årene har udviklet sig. Sådan er det også med erhvervsuddannelserne som giver de unge muligheder for at vokse.

Emilie, der ikke kunne være til stede ved prisuddelingen, sendte en takkevideo. Hun udtrykte sin glæde over prisen og sit vedholdende engagement i at motivere og inspirere unge mennesker til at vælge en erhvervsuddannelse:

- Tusind tak for denne pris! Det betyder især meget for mig, fordi det er Erhvervsuddannelsesprisen, og som jeg tænker I alle ved, så er erhvervsuddannelser min helt store passion. Det er en passion, jeg både forsøger at bruge som rollemodel, til at inspirere andre unge mennesker til at tage en erhvervsuddannelse og til at vise, hvor langt man kan gå med en erhvervsuddannelse. Derudover er min passion for dette område også noget jeg bruger hver evig eneste dag i mit arbejde som lærlingeansvarlig hos Wicotec Kirkebjerg. Jeg prøver her at motivere de unge mennesker til at sigte en lille smule højere og til at arbejde aktivt for at hæve standarden for, hvad en god læreplads egentlig er. Så denne pris er en af de vigtige, og jeg er enormt glad for at modtage den.

Om Erhvervsuddannelsesprisen

Erhvervsuddannelsesprisen, der er etableret i et samarbejde mellem DEG og Praxis-Fonden, hylder enkeltpersoners eller organisationers særlige indsats på erhvervsuddannelsesområdet. Prisen ønsker at skabe opmærksomhed om erhvervsuddannelsernes vigtige betydning og belønne dem, der har demonstreret enestående resultater i udviklingen af disse uddannelser.

Kontakter

Kitte VerupPressechef

Kitte er pressekontakt i DEG og arbejder med politisk kommunikation samt presseberedskab.

Tlf:81 45 45 02kv@deg.dk

Om Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier:

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, i daglig tale DEG, er forening for de erhvervsrettede uddannelser, hhx, htx, eud, eux og amu. DEG består af de to foreninger DEG–Lederne og DEG–Bestyrelserne, som arbejder for at skabe de bedst mulige forhold for de erhvervsrettede uddannelser til gavn for eleverne og kursisterne. DEG varetager medlemsskolernes uddannelsespolitiske interesser over for arbejdsmarkedets parter, øvrige interessenter og politikere. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye