Victor Boy Lindholm skriver om håbet i ny digtsamling
I digtsamlingen isblåt som det blå blå isbjerg er håbet gennemgående. Børnenes håb for fremtiden, vores håb for planternes genkomst og forudsigelige årstider. Håbet, der på nogle dage er en opgave, ikke et smil og en tro, men en vrede. Victor Boy Lindholm undersøger, hvad det gør ved os mennesker, at den verden vi kender, forsvinder på grund af os.

”Havbunden er død! Vi lever i en tid og et land, hvor den sætning er sand,” kommer det fra Victor Boy Lindholm. Det er en konsekvens af vores forbrug og påvirkning af naturen, men vi kan ændre det igen.
Forankret i naturvidenskaben, dyb tid og landskaberne spørger Victor Boy Lindholm, hvordan vi kan bevæge os ud af håbløsheden. Gennem de vilkår, som er blevet til sine egne klichéer, puster han liv i klimakrisernes billeder. Isbjergene der smelter, træerne der vandrer, børnene der håber på en fremtid. Det er digte om den hjemløshed, der kan opstå, når ens hjem forandrer sig, så det ikke helt er til at kende, men hvor man ikke helt ved, hvad der er forandret. Er det varmen? Er det regnen? Er det de dage, hvor vandet stiger i bækken igen? Det er tekster om tabet af hjemlighed, når landskabet forandres og bliver svært at genkende.
det er os der kommer til at savne
de isblå isbjerge
eller det er os
der kommer til at savne
at gå langs jordbærmarkerne
nu hvor tørken i denne tidlige sommer
allerede gør det umuligt
at vi
døtrene
skulle komme til at sidde
krumryggede brunryggede
i en moden jordbærmark
med maverne fyldte og ømme af bærrene
Hvad er det, vi mister, når isbjergenes isblå farve forsvinder i takt med, at de smelter? Hvad vil det sige at være et menneske i dag, når det, vi kender, forsvinder? Og hvordan finder vi håbet i en verden, hvor vi er årsagen til forandringerne?
Det er privilegieblindt at blive ved med producere håbløshed. Det er at svigte de kommende generationer. Der skal være håb, og det håb er en opgave. Hvordan etablerer vi en hverdag og ritualer, hvor vi kan tro på, at det hele faktisk nok skal gå? Vi ved jo godt, hvad der skal gøres. Verden skal ikke bevares som den er i dag. Den skal forandres til noget, der var en gang. Til et sted, hvor farven isblå findes og ikke kun er et ord fra fortiden.
Fakta om digtsamlingen:
Titel: isblåt som det blå blå isbjerg
Forfatter: Victor Boy Lindholm
Forlag: Turbine
ISBN: 9788743601814
Sidetal: 93
Vejl. pris: 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 18. april 2024
Nøgleord
Kontakter
Marie JensbyPR og kommunikation
Tlf:60548460marie.jensby@turbine.dkBilleder
Links
Om Turbine Forlaget
Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.
Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.
Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Paula Hawkins er tilbage24.3.2025 12:45:41 CET | Pressemeddelelse
Da Paula Hawkins debuterede som skønlitterær forfatter med Kvinden i toget gik det ikke ubemærket hen. Den blev en international bestseller og udkom på over 50 sprog. Nu udkommer hendes anmelderroste spændingsroman fra 2024 – Den blå time – på dansk.
I 175 år har revyerne grillet magthaverne19.3.2025 13:23:48 CET | Pressemeddelelse
I år fylder den danske revy 175 år. Jacob Wendt Jensen og Peter Engholm dykker ned i højdepunkter fra de mange år, hvor både politikere, kongelige og helt almindelige mennesker har siddet side om side og grinet af både hinanden, sig selv og verdens absurditeter og skøre tendenser. Derudover beskriver de også revyen af i dag, for den 175-årige er stadig fuld af liv og aktualitet.
Vigdis Hjorths roman om et fængselsophold18.3.2025 10:21:00 CET | Pressemeddelelse
Romanen Tredive dage i Sandefjord som Vigdis Hjorth udgav i 2011 om en kvindes fængselsdom på tredive dage for spirituskørsel foreligger nu for første gang på dansk.
Strik med ét enkelt fed13.3.2025 09:27:00 CET | Pressemeddelelse
Langt de fleste strikkere ligger inde med et lager af garnfed eller -nøgler, der enten er blevet tilovers fra et andet projekt, er købt med hjem fra en messe eller en lille lokal garnbutik. Mette Hvitveds nye strikkebog, Strik med ét enkelt fed, er fuld af inspiration til, hvordan de enkelte fed kan blive til strømper, tørklæder og andre mindre projekter.
Skab et personligt hjem med hjælp fra Line Dupont4.3.2025 11:59:41 CET | Pressemeddelelse
Over 230.000 mennesker følger med på Instagram, når Line Dupont deler ud af sine DIY-ideer og vejledninger til hjemmebyggede boligforbedringer. Nu udkommer hun med sin første bog, der en komplet guide til alle, der gerne vil bygge selv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum