Ny guide til borgerne om brug af kunstig intelligens
En ny guide skal klæde borgere bedre på til trygt og sikkert at bruge kunstig intelligens. Guiden giver blandt andet et indblik i offentligt tilgængelige AI-værktøjer og indeholder en række gode råd.
Med kunstig intelligens kan man nemt få lavet et bud på en opskrift ud fra, hvad man har køleskabet. Man kan få hjælp til at skrive en jobansøgning og mange andre ting. De forskellige AI-værktøjer kan hurtigt skabe tekst, billeder, lyd eller endda video.
Men inden man kaster sig ud i brugen af kunstig intelligens, er der nogle ting, som man skal være opmærk-som på.
Digitaliseringsstyrelsen har derfor lavet en guide med information til borgerne om, hvad generativ kunstig intelligens er, eksempler på hvilke værktøjer der findes, og hvad man skal være særlig opmærksom på, når man benytter værktøjerne.
Eksempelvis er det vigtigt, at man ikke deler personlige oplysninger ved prompts – altså når der spørges eller gives kommandoer til værktøjet – da disse informationer gemmes og kan blive delt med andre.
”Udviklingen inden for kunstig intelligens går stærkt, og teknologien bliver mere og mere populær at anven-de. Det er både tankevækkende og fascinerende, hvad teknologien kan, men der er også nogle risici, som man skal være opmærksom på. Det er derfor vigtigt med en guide, hvor alle kan få hjælp til, hvordan man sikkert og trygt kan bruge de værktøjer, der anvender kunstig intelligens,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.
Digitaliseringsstyrelsen har fået hjælp fra borgere, der har testet guiden og efterfølgende givet input.
Man kan læse guiden på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside her.
Digitaliseringsstyrelsen har også tidligere udgivet guides til hhv. myndigheder og virksomheder om ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens. Disse kan læses her.
Kontakter
Michael Højgaard BangPresserådgiver
Tlf:+45 72 28 24 16mihb@digmin.dkFølg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Nu kan seks organisationer se frem til to millioner kroner i støtte til it-frivillige20.11.2024 11:02:29 CET | Pressemeddelelse
Fra it-hjælp på tegnsprog til rådgivning af digitalt udfordrede borgere på et bibliotek. Projekterne spænder vidt, når seks organisationer modtager tilskud fra pulje, der støtter frivillige, som hjælper borgere med det digitale.
Regeringen og telebranchen dæmmer op for falske opkald og SMS-beskeder14.11.2024 11:19:03 CET | Pressemeddelelse
Digitaliseringsminister Caroline Stage og erhvervsminister Morten Bødskov lancerer i dag sammen med Teleindustrien, Ældre Sagen, Forbrugerrådet Tænk og Finans Danmark tre initiativer til at begrænse svindel med falske opkald og SMS-beskeder.
Presseinvitation til præsentation af initiativpakke mod digital svindel13.11.2024 15:06:59 CET | Pressemeddelelse
Regeringen inviterer sammen med Teleindustrien, Ældre Sagen, Forbrugerrådet Tænk og Finans Danmark til doorstep d. 14. november kl. 11.15 for at præsentere en initiativpakke mod digital svindel.
Ny måling: MitID, MitID Erhverv og Digital Post sparer erhvervslivet for trecifret millionbeløb8.11.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk erhvervsliv sparer hvert år i omegnen af 500 mio. kr. efter opgraderingen til de nye digitale infrastrukturløsninger MitID, MitID Erhverv og Digital Post. Det viser en ny måling.
Populær tilskudspulje til anvendelse af robotter og digital omstilling i SMV’er fortsætter i 20257.11.2024 09:02:42 CET | Pressemeddelelse
I 2025 uddeler SMV:Digital 26 millioner kroner i støtte til digitale projekter og lån af robotter i små og mellemstore virksomheder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum