Teater - Oplevelser til eftertanke

PÅ TURNÉ MED DOSTOJEVSKIJ

Del

Et usædvanligt skuespil. Det smukkeste kunstværk. Publikumsklassikeren Dostojevskijs ”Et latterligt menneskes drøm” med skuespiller Viktor Melnikov og Adam Ørvad (accordeon) kan nu også opleves landsdækkende i hele teatersæson 2024/2025.

Skuespiller Viktor Melnikov i skikkelsen af det latterlige menneske
Skuespiller Viktor Melnikov i skikkelsen af det latterlige menneske. Foto © Teater - Oplevelser til eftertanke

Teatrets kraft er at skabe sammenhænge, give os indsigt og danne os som mennesker. Tankevækkende teater der tør sætte rammerne til dannelse og fordybelse. Det er hvad ”Teater - Oplevelser til eftertanke” så fremragende og så dedikeret gør i publikums direkte møde med de dramatiserede klassikere.

Akkompagneret af Adam Ørvad på accordeon møder vi forkynderen – det latterlige menneske – i skikkelse af skuespiller Viktor Melnikov. Han har overgivet sig til livets ligegyldighed, og i en drøm skyder han sig selv i hjertet. Et skud, der åbner døren til dødens rige og fører ham til paradis, hvor han får indsigt i sandheden om mennesket. En sandhed om, at vi alle er skyldige i menneskets forfald, og at vi kun bliver i stand til at elske og leve, når vi erkender denne skyld.

”Et latterligt menneskes drøm” er et scenisk værk om et menneskes søgen efter sandheden. En enestående indsigt i menneskets komplicerede indre udført som mesterligt scenisk håndværk i al sin enkelhed og renhed. Fortællingen rummer elementer fra Dostojevskijs hele, samlede forfatterskab, og gennem Viktor Melnikovs følsomme, men usentimentale indkapsling af det latterlige menneske tændes et lys i syndens mørke og giver os håb om, at livet kan og skal leves – både gennem smerte og glæde.

OM DOSTOJEVSKIJ

Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881) er berømmet for sin dybe indsigt i menneskesjælen og portrætteringen af mennesket på godt og ondt. Hans store værker ”Forbrydelse og straf” (1866), ”Idioten” (1869), ”Et latterligt menneskes drøm” (1877) og ”Brødrene Karamazov” (1880) er alle karakteriseret som klassikere, der mere end 100 år efter forfatterens død stadig henrykker læsere verden over med deres psykologiske indsigt og sublime personkarakteristik.

Om sin dybe kærlighed til Dostojevskij siger Viktor Melnikov:

”Dostojevskij er blevet fuldstændig afgørende for mit liv. At jeg valgte skuespillet tillægger jeg også inspirationen fra at læse hans værker: det med at give stemme til andre, at sætte sig ind i andre universer og alligevel at finde ind til det alment menneskelige. Hos alle! Dostojevskij blev ved med at insistere på at der er noget guddommeligt i alle. Det er så hver enkelt menneskes opgave at vælge netop denne side af sig selv. Og at se den hos andre. Kunsten kan røre os som mennesker. Den byder os at se ind i vore medmenneskers hemmeligste afkroge og er et kighul ind i det ukendte og mod det bedre.”

Se mere om forestillingen, anmeldelser & holdet bag på www.fjodordostojevskij.dk/10aar

SPILLESTEDER I TEATERSÆSONEN 2024/2025

RYSLINGE  

Torsdag d. 2. maj 2024 kl. 19:30  

Ryslinge Højskole  

FREDERIKSSUND  

Fredag d. 06. sept. 2024 kl. 19:00  

Islebjerg Kirke 

HUMLEBÆK  

Fredag d. 13. sept. 2024 kl. 19:30  

KulturStationen  

KØBENHAVN  

Spilleperiode d. 29. okt. – d. 29. nov. 2024 kl. 20:00  

Helligåndshuset ved Helligåndskirken  

RØNDE  

Torsdag d. 23. jan. 2025 kl. 19.30  

Kalø Højskole  

RØNNE, BORNHOLM  

Søndag d. 26. jan. 2025 kl. 17:00 & 19:30  

Rønne Theater  

SLAGELSE  

Tirsdag d. 25. marts 2025 kl. 19:30  

Slagelse Teater 

Kontakter

Billeder

Skuespiller Viktor Melnikov i skikkelsen af det latterlige menneske
Skuespiller Viktor Melnikov i skikkelsen af det latterlige menneske.
Download
Fjodor M. Dostojevskij (1821-1881)
Fjodor M. Dostojevskij (1821-1881).
Download
Dostojevskijs "Et Latterligt Menneskes Drøm".
Dostojevskijs "Et Latterligt Menneskes Drøm".
Download

Følg pressemeddelelser fra Teater - Oplevelser til eftertanke

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teater - Oplevelser til eftertanke

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye