Hver anden boligejer vil ikke betale for energimærke
Mange boligejere er interesserede i deres boligs energimærke og forslag til energiforbedringer af deres bolig. Men hver anden boligejer vil ikke betale for at få en energimærkerapport og går derved glip af vigtig viden om, hvordan de bedst og billigst energirenoverer deres boliger. Det viser en ny Epinion-undersøgelse.
Bygninger tegner sig for næsten 40 pct. af Danmarks samlede energiforbrug, og rummer derfor et stort potentiale for at mindske Danmarks samlede klimaaftryk.
En ny undersøgelse, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for Finans Danmark i marts 2024, viser, at boligejerne er interesserede i deres boligs energimærke og forslag til energiforbedringer. Hele 72 pct. af boligejerne svarer, at de i meget høj, høj eller i nogen grad er interesseret i deres boligs energimærke og forslag til energiforbedringer.
”Det er vigtigt, at vi får energiforbedret danskernes boliger. Både af hensyn til klimaet, og for at den enkelte boligejer i tide kan få gjort sin bolig klar til fremtidens krav om lavere energiforbrug og lavere udledning af klimagasser. Det er derfor positivt, at så mange boligejere interesserer sig for deres boligs energimærke og forslag til energiforbedringer,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.
Boligejerne interesserer sig for energimærke og energiforbedringer
Energimærkerapporter indeholder både et energimærke samt forslag til energiforbedringer, hvor der også gives et bud på omkostninger og besparelser ved de forskellige forslag. 43 pct. af boligejerne er mest interesserede i forslag til mulige energiforbedringer, mens 14 pct. er mest interesserede i selve energimærket. Omkring 30 pct. interesserer sig både for energimærket og forslag til energiforbedringer.
”For at man som boligejer kan energiforbedre sin bolig, er det nødvendigt at have information om, hvordan man kan gøre sin bolig mere energivenlig. Vi har spurgt boligejerne, og deres svar viser, at mange boligejere faktisk er interesserede i forslag til, hvordan de kan energiforbedre deres bolig. En energimærkerapport kan være en stor hjælp til finde ud af, hvor man skal sætte ind med energiforbedrende tiltag. I mange tilfælde kan det gavne privatøkonomien, hvis besparelsen over kort tid overstiger omkostningerne til energiforbedring,” siger Ane Arnth Jensen.
Hver anden boligejer vil ikke betale for energimærkerapport
Boliger skal energimærkes ved salg eller udlejning, men ellers kan boliger også energimærkes på ejerens initiativ. 23 pct. af de adspurgte boligejere vil gerne betale for en energimærkerapport med et energimærke og forslag til energiforbedringer, mens 49 pct. svarer, at de ikke er villige til at betale.
Der er opnået enighed om revision EU’s bygningsdirektiv, der bl.a. sætter mål for at omdanne vores boliger til nulemissionsbygninger over de næste 25 år.
”Penge- realkreditinstitutter står klar med finansiering. Men for at vi i Danmark kan energiforbedre så effektivt som muligt, både for den enkelte boligejer og for samfundet, er der behov for politisk at se nærmere på, hvordan man kan øge de enkelte boligejeres kendskab til energimærket og mulige energiforbedringer i deres bolig. For hvert energimærke, der laves eller opdateres, får vi bedre viden om, hvordan det går med at opfylde det langsigtede mål om nulemissionsbygninger,” siger Ane Arnth Jensen, og fortsætter:
”Interessen er der helt klart hos boligejerne, og mere tilgængelig information om mulige energiforbedringer i den enkelte bolig kan være en katalysator for den energieffektivisering af Danmarks boliger, vi som samfund skal igennem.”
Læs hele nyheden her
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Flere lån til boligkøb i 202421.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
I 2024 havde boligejerne appetit på lån til boligkøb, mens efterspørgslen efter lån til omlægninger var på et lavt niveau. Lån med fast rente var det foretrukne, når danskerne skulle låne til boligkøb, mens de variabelt forrentede lån har vundet frem ved omlægninger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
Høringssvar - lovforslag om ændring af ligningsloven og afskrivningsloven20.1.2025 11:23:07 CET | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til Skatteministeriet om ændring af ligningsloven og afskrivningsloven (lempelse af beskatningen af løbende ydelser og aktionærlån).
Stor anti-svindel kampagne fortsætter i 202520.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Finans Danmark fortsætter informationskampagnen ”Sikker bank – sammen”. Målet er, at endnu flere bliver klædt på til mødet med de kriminelle, der forsøger at svindle sig til dine penge. Det kræver en sund skepsis. For de kriminelle er konstant presset til at finde på nye metoder.
Finans Danmark indgår i et samarbejde med Oxford University for at få bedre biodiversitetsdata om virksomheder16.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
De næste to år er Finans Danmark en del af et større forskningsprojekt om at forbedre og udvikle data om virksomhedernes biodiversitetsaftryk, som Oxford University står i spidsen for blandt andet i samarbejde med Københavns Universitet. De data skal give banker og kapitalforvaltere et mere reelt billede af virksomhedernes aftryk på naturen – og det er et vigtigt skridt i indsatsen for at integrere naturhensyn både i erhvervslivets og finanssektoren forretningsbeslutninger.
Danskerne genfandt investeringslysten i 2024: Positivt nettoflow i danske detailfonde for første gang siden 202116.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
2024 var et indbringende år for investorer i danske detailfonde. Særligt fonde med amerikanske aktier havde et godt år, mens fonde med danske og europæiske aktier præsterede mere afdæmpede afkast.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum