Bellagroup A/S

Gratis klimarapportering bliver standard for store events i Bella Center Copenhagen

Del

Bella Center Copenhagen, et af Skandinaviens førende udstillings- og kongrescentre, lancerer nu et ambitiøst klimarapporteringsinitiativ, der sætter en ny standard for arbejdet med bæredygtighed i den globale eventindustri.

Foto: Bellagroup
Foto: Bellagroup

Siden januar 2024 har Bella Center Copenhagen som en ny, gratis standard udarbejdet omfattende klimarapporter for alle større begivenheder afholdt i deres haller. Det gælder både til eksterne kunder og organisatorer, samt for husets egne events som Copenhagen Gaming Week og CIFF – Copenhagen International Fashion Fair.

Initiativet er et betydeligt skridt på Bella Centers ”Responsible Hospitality”-rejse og repræsenterer en proaktiv og ansvarlig tilgang til kortlægningen af miljø- og klimapåvirkningen forbundet med afholdelse af store events som messer, kongresser og store firmaevents. Et initiativ, der både skal komme kundernes og husets eget klima- bæredygtighedsarbejde til gode, men som også sigter efter at inspirere bredt i den internationale kongres- og eventbranche.  

Databaseret rapportering skal skabe en dybere forståelse for klimaaftrykket

Klimarapporterne er designet til at tage kunderne med på Bella Centers bæredygtighedsrejse ved hjælp af faktabaseret vidensdeling. De skaber transparens omkring både Bella Centers og kundernes scope 1, 2 og 3-udledninger og følger rapporteringsprincipperne i GHG-protokollen. Rapporterne giver et holistisk overblik over påvirkningen fra et bestemt event, herunder energiforbrug, affaldshåndtering, indkøbte varer og services, mad- og drikkevalg samt transport fra forsyningskæden.

Initiativet skal sikre, at kunderne modtager håndgribelige dataoutput, som kan fremme en dybere forståelse for klimaaftrykket forbundet med opsætning og afvikling af deres event og dermed også påvirke evt. fremtidig optimering. Dermed håber Bella Center at kunne skabe grobund for ny læring og løbende sparring med henblik på at styrke udviklingen af bæredygtige praksisser.

Frida Ulrik-Petersen, Director of Responsible Hospitality i hovedselskabet Bellagroup, udtaler:

"Foruden at tilbyde konkrete data afspejler de nye klimarapporter vores ønske om at gøre driften mere bæredygtig, samt vores vision om at afholde begivenheder på måder, der i højere grad tager det omgivende samfund i betragtning. Klimarapportering for events er et vigtigt redskab på vores vej mod at blive net zero i 2050. Det er et mål, der ikke er muligt for os at opnå alene, da den udvikling kun kan ske i samarbejde og dialog med de kunder og events, der fylder vores venue."

Gemma Strutt, Director of Congress & Large Events hos Bella Center Copenhagen, tilføjer:

"Vores nye klimarapporteringsinitiativ harmonerer perfekt med vores kommercielle mål og sætter en ny standard for, hvordan vi tænker ”Responsible Hospitality” i Bella Center. Ved at tilbyde et transparent indblik i alle større events, der finder sted i vores haller, sigter vi mod at have en positiv indflydelse og inspirere kunder, medarbejdere og samfundet som helhed. Næste skridt vil være at definere en sammenhængende metode til måling og benchmarking af klimapåvirkningen fra store events på tværs af vores branche - også internationalt. Men vi vil i gang her og nu."

FAKTA

  • Bella Center Copenhagen udarbejder nu individuelle klimarapporter for alle større events, der finder sted i en eller flere af kongrescenterets haller.
  • Initiativet er et nyt standardtilbud, og koster derfor ikke ekstra for eksterne kunder at få udarbejdet.

  • Klimarapporterne dækker over både Bella Center Copenhagens og kundens scope 1, 2 og 3-udledninger, herunder energiforbrug, affaldshåndtering, indkøbte varer og services, mad- og drikkevalg samt transport fra forsyningskæden. Rapporterne udarbejdes i ESG-softwaren CEMAsys og følger rapporteringsprincipperne i GHG-protokollen.

  • I rapporten bliver eventets udledning brudt ned til følgende områder: Totalt klimaaftryk, klimaftryk per unik besøgende, klimaaftryk per deltager og klimaaftryk per m².

  • I forbindelse med en dobbelt-certificering tidligere på året, følger både hovedselskabet Bellagroup og Bella Center Copenhagen ISO-standarderne 14001 og 20121 for miljøledelse og bæredygtige arrangementer.

Nøgleord

Kontakter

Bellagroup A/S

Bellagroup er en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, events og hospitality.

Venuedelen består af kongres-, event- og mødedestinationerne Bella Center Copenhagen, Bella Arena og Bella Sky Conference & Event, CIFF Showrooms og International House. Bellagroups egenproducerede, store events tæller bl.a. CIFF - Copenhagen International Fashion Fair, Bogforum og Copenhagen Gaming Week.

Bellagroup driver tre hoteller med internationalt anerkendte brands: Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott Hotel med til sammen næsten 1.600 værelser

Følg pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bellagroup A/S

Bellagroup når vigtige milepæle i arbejdet med bæredygtighed og sætter ambitiøse mål for fremtiden2.5.2024 07:40:20 CEST | Pressemeddelelse

Trods travlhed i forretningen har Bellagroup i 2023 holdt fokus på arbejdet med bæredygtighed, og hospitalityvirksomheden er efter blot fire år nu kvart i mål på vejen mod at blive net zero i 2050. Hertil kommer en række nyimplementerede klimamålingsinitiativer og en dugfrisk dobbeltcertificering indenfor flere ISO-standarder. Næste skridt bliver en B Corp-certificering, samt arbejdet med at få kunder og leverandør med dybere ind i bæredygtighedsmaskinrummet.

Near, far, wherever you are: Titanic Live in Concert rammer Bella Arena med 76 mand stort symfoniorkester4.4.2024 07:03:00 CEST | Pressemeddelelse

Tag med på en cinematisk atlanterhavsrejse gennem en af filmhistoriens mest legendariske kærlighedshistorier til Titanic Live in Concert. For første gang i Danmark præsenteres James Camerons mesterværk på det store lærred akkompagneret af et live symfoniorkester og kor, som løfter James Horners udødelige musik og Celine Dions titelhit ud på åbent følelseshav.

Kendt brancheprofil bliver ny hoteldirektør på AC Hotel Bella Sky3.4.2024 08:07:47 CEST | Pressemeddelelse

Med sine ikoniske, lænende tårne, 811 værelser og en prisvindende rooftop-restaurant er AC Hotel Bella Sky Copenhagen kendt langt ud over Danmarks grænser. Nu får landets andet største hotel ny General Manager i form af Jesper Olesen, tidligere Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport, som skal fokusere og accelerere forretningsudviklingen. Den tidligere direktør helliger sig fejringen og repositioneringen af Bellagroups 5-stjernede Marriott-hotel i indre by ovenpå en ambitiøs opgraderingsrejse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye