Sunset Boulevard

Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov

Del

På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.

I 2023 plantede Sunset Boulevard og Omstilling Nu fem mikroskove i samarbejde med danske skoler. Skoven i Middelfart bliver den sjette.
I 2023 plantede Sunset Boulevard og Omstilling Nu fem mikroskove i samarbejde med danske skoler. Skoven i Middelfart bliver den sjette.

Fra midten af denne uge får eleverne på Middelfart Friskole og borgerne i Middelfart glæde af et samarbejde etableret i 2023 mellem Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling Nu om plantning af Mikroskove i danske byområder. På onsdag den 17. april fra kl. 10 vil omkring 40 elever fra skolens 4.  og 6. klasse være med til at plante over 300 nye træer og buske, der strækker sig fra små buske til vilde æbler og egetræer.  

Begivenheden sker i forbindelse med en emneuge på skolen, som foruden plantningen af træer og buske byder på en workshop om danske hjemmehørende træer og buske, opbygning af kvashegn og skabelse af en tidskapsel til nedgravning ved skoven, hvor børnene kan efterlade en hilsen til fremtiden.  

Et læringsrum i naturen  

Bag initiativet står landets største danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard, som siden efteråret 2023 har plantet mikroskove rundt om i landet i samarbejde med netværksorganisationen Omstilling Nu og lokale skoler. Allerede i oktober 2020 erstattede kæden legetøjet i børnemenuerne med et løfte om at plante træer i stedet. 369.065 træer i de danske folkeskove og nu snart 6 mikroskove, rundt om i danske byer er det siden blevet til. Plantningerne sker i samarbejde med henholdsvis Growing Trees Network og Omstilling Nu.   

”Vores mål med mikroskov-projektet i Middelfart er at give områdets børn og voksne en god naturoplevelse. Børnene inddrages direkte i plantningen, og skoven giver dem et dynamisk udendørs læringsmiljø i fremtiden. For os er det en måde at inspirere til leg og læring, som giver bedre mening og er mere langsigtet end at uddele en masse legetøj med relativt kort levetid," siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch, og fortsætter: 

”Det er fantastisk at se visionen blive til virkelighed i Middelfart i et stærkt samarbejde med skolen og Omstilling Nu.” 

Indsigt for naturbevarelse   

I forbindelse med den store plantningsdag afholder Omstilling Nu en workshop om danske hjemmehørende træer og buske for eleverne på skolen. Ifølge netværksorganisationen er der stor begejstring og interesse i projektet blandt elever og lærere. 

"Vores mål er at udvide adgangen til og forståelsen for naturen i Danmark. Begge dele er afgørende for miljøbevidstheden og naturbevarelsen. Mikroskove er fortsat et nyt fænomen herhjemme med relativt få eksempler til dato. Udover at skovene er velegnede til undervisningsformål, er de er en unik mulighed for at fremme selvstændige, økosystemer på områder helt ned til 16 m2 og på den måde skabe flere naturlige grønne områder i byerne,” siger Benjamin Bosman Eg, der er ansvarlig for projekt 2030Skov hos Omstilling Nu.  

Om mikroskove   

Mikroskove er nyt i Danmark, mens konceptet allerede har vundet popularitet andre steder som fx i Sydeuropa og Holland. Den første Mikroskov herhjemme blev plantet i december 2021 i Kolding, og der findes kun få mikroskove i Danmark indtil videre.   

Begrebet dækker over små skove, som plantes på områder helt ned til 16 m2, og som passer og udvikler sig selv efter de første 1-2 leveår. Inspirationen hentes i naturen.  

Skovene består af mindst 30 danske buske og træarter, og planterne sættes, når de er relativt høje. Du kan læse mere her https://www.omstilling.nu/miyawakiskovedk  

Mere information/deltagelse på dagen  

Du er meget velkommen til at kigge forbi på dagen for plantningen, hvor der vil være gode muligheder for fotos og interviews. Plantningen starter kl. 10 og afsluttes forventeligt ved skoledagens afslutning ca. kl. 13.30. 

Kontakt: Pia Tobberup, presse@sunset-boulevard.dk, tlf. 61764234.   

Kontakter

Billeder

I 2023 plantede Sunset Boulevard og Omstilling Nu fem mikroskove i samarbejde med danske skoler. Skoven i Middelfart bliver den sjette.
I 2023 plantede Sunset Boulevard og Omstilling Nu fem mikroskove i samarbejde med danske skoler. Skoven i Middelfart bliver den sjette.
Download
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Download
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Download
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Download
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Mikroskov i Danmark. Omstilling Nu
Download

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark. 

Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.  

I juni 2022 indførte Sunset Boulevard 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret og øgede i den forbindelse effektiviteten og arbejdsglæden med en række nye værktøjer og indsatser. I januar 2023 ændrede kæden også praksis i restauranterne med et nyt mere medarbejderadfærds- og gæstefokuseret system, der har øget medarbejder- og gæstetilfredsheden.   

Kæden har hovedkontor i Kolding og er ejet af den danske erhvervsmand Jeppe Droob

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in8.5.2024 08:37:20 CEST | Pressemeddelelse

Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.

Tag din egen tallerken med og få 15% rabat – dansk fastfoodkæde tester nyt initiativ til reducering af emballageforbruget21.3.2024 10:53:54 CET | Pressemeddelelse

I kølvandet på, at den foreløbige aftale om en ny europæisk emballageforordning blev indgået den 4. marts, tester landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, som de første nu medbragt emballage som en mulig vej til at nedbringe forbruget af engangsemballage. Tilbuddet lyder – medbring din egen tallerken og få 15% rabat.

Sunset Boulevard satser på fermentering i nyt dansk samarbejde4.3.2024 08:41:28 CET | Pressemeddelelse

Den 6. marts sætter Sunset Boulevard en danskudviklet tempeh-burger på menuen i alle kædens restauranter landet over. Burgeren The Nordic Tempeh er lavet med en plantebaseret bøf af fermenterede økologiske danske råvarer udviklet i samarbejde med danske producenter. “Fermentering giver en fantastisk smagsoplevelse - og det skal vores gæster nu have mulighed for at prøve,” siger kædens kommercielle direktør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye