Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen møder Ungarns udenrigsminister for at drøfte støtten til Ukraine og EU-udvidelse frem mod det ungarske EU-formandskab.

Del

For første gang siden 2018 afholdes der et bilateralt møde mellem Danmarks og Ungarns udenrigsministre i København.

Det sker, når Lars Løkke Rasmussen i eftermiddag tager imod sin kollega Péter Szijjártó i Eigtveds Pakhus. Her vil støtten til Ukraine, EU-udvidelse og styrkelse af EU’s ydre grænser være blandt emnerne på dagsordenen.

Ungarn varetager desuden EU-formandskabet fra den 1. juli og et halvt år frem og får derfor en nøglerolle i en periode, hvor særligt sikkerhedspolitikken fortsat vil fylde på den europæiske dagsorden.

Samtidig betyder Europa-Parlamentsvalget til juni, at et nyt Parlament vil træde sammen for første gang under ungarsk formandskab, ligesom det forventes, at en ny Kommission vil være på plads hen mod slutningen af året.

"Mødet med udenrigsminister Szijjártó er en kærkommen lejlighed til at drøfte en række vigtige emner. Nogle er vi enige om: Eksempelvis, at EU skal forbedre sin konkurrenceevne, at vores forhold til EU’s naboer er vigtigt, og at EU’s ydre grænser skal styrkes. Men som partnere i NATO og EU skal vi også kunne tale om de ting, vi er uenige om. Fra dansk side vil jeg blandt andet understrege vigtigheden af, at vi i EU samlet bakker op om Ukraine, og at Ungarn lever op til EU’s værdier og sikrer domstolenes uafhængighed såvel som mediernes frihed," siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Umiddelbart efter det bilaterale møde med de to udenrigsministre, vil der afvikles et mindre doorstep i Eigtveds Pakhus, hvor pressen er velkommen. 

For yderligere kontakt: Presserådgiver Carl-Emil Søe // +45 21 63 89 86 // carlem@um.dk

Bemærk:

  • Der kræves gyldigt pressekort og tilmelding for at deltage i doorstep. Tilmelding til pressemødet skal ske til carlem@um.dk senest klokken 13.00.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Dan Jørgensen ansætter barselsvikar for sin særlige rådgiver28.5.2024 15:41:09 CEST | Pressemeddelelse

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, ansætter Lars Wernblad Hansen som barselsvikar for sin særlige rådgiver i Udenrigsministeriet. Lars Wernblad Hansen er uddannet cand.scient.pol. fra Århus Universitet og kommer fra en stilling som rådgiver hos Socialdemokratiet. Lars Wernblad Hansen er tiltrådt stillingen i går og er barselsvikar indtil udgangen af september 2024. Dan Jørgensen siger: ”Jeg er rigtigt glad for, at Lars Wernblad Hansen har sagt ja til at være en del af holdet, mens Thomas Stausholm Schjødt holder barsel. Lars kommer med erfaring fra både Christiansborg og Europa-Parlamentet, så han kender politik både i Danmark og internationalt. Jeg glæder mig til samarbejdet.” Kontakt Udenrigsministeriets pressevagt – pressevagten@um.dk – for yderligere oplysninger.

The Nordic Ministers of Foreign Affairs: The Council of Europe – upholding our common values for 75 years28.5.2024 10:26:37 CEST | Nyhed

Established in the aftermath of the World War II in 1949 to ensure sustainable peace and democracy, the mission of the Council of Europe as the continent’s leading human rights organization remains indispensable. Its core values – human rights, democracy and the rule of law – are fundamental also for the Nordic societies and form a longstanding basis for Nordic foreign policies.

Danmark, Kenya og tre filantropiske fonde bygger fremtidens flygtningeindsats27.5.2024 16:27:20 CEST | Pressemeddelelse

To ud af tre flygtninge befinder sig i langvarige humanitære kriser, der strækker sig over flere år, og i mange tilfælde endda årtier. Imens er flygtningelejrene traditionelt udformet og drevet som midlertidige løsninger på akut opståede kriser. Et nyt samarbejde mellem Udenrigsministeriet, LEGO Fonden, Novo Nordisk Fonden og Grundfos Fonden støtter Kenyas ambitioner om at gøre op med en tilgang bygget på midlertidighed til gavn for både flygtninge og lokalsamfund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye