Danmarks Idrætsforbund

Ung svømmestjerne er udtaget til de Paralympiske Lege

Del

20-årige Alexander Hillhouse fra KVIK Kastrup, der sidste år vandt to VM-medaljer, får paralympisk debut i Paris til sommer.

Alexander Hillhouse er udtaget til de Paralympiske Lege
Alexander Hillhouse er udtaget til de Paralympiske Lege Gregory Picout

Det kom bag på de fleste, da Alexander Hillhouse i 2022 brød igennem internationalt med to bronzemedaljer til sit første verdensmesterskab i parasvømning. Året efter overgik han den præstation med en VM-sølvmedalje, da også skaffede Danmark en kvoteplads til de Paralympiske Lege i Paris. I år er det de færreste, der vil blive overrasket, hvis han svømmer sig til sin unge karrieres første PL-medalje – og Danmarks første i svømning siden Rio 2016.

Udtagelsen af Alexander Hillhouse blev en realitet under Danish Open i Bellahøj lørdag den 13. april, hvor den unge parasvømmer viste lovende PL-takter og blandt andet satte personlige rekorder i både 100 m og 200 m butterfly.

– Jeg er meget stolt af at blive udtaget til PL. Det er en kæmpestor drøm, og jeg glæder mig til at repræsentere Danmark i Paris, siger Alexander Hillhouse, der har et udviklingshandicap og svømmer i S14-klassen ved de Paralympiske Lege.

DIF’s Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for den danske PL-delegation, ser frem til Alexander Hillhouses deltagelse i Paris.

- Alexander er en ung og spændende atlet, som jeg glæder mig meget til at opleve til sit første PL. Selvom han kommer til Paris som debutant, har han være inde i en forrygende udvikling over de seneste år og har en stribe flotte resultater med sig i bagagen. Senest er hans kåring som Pressalit Årets Para-atlet i 2023 et klart bevis på, at danskerne skal holde rigtig godt øje med ham til sommer, siger Nicklas Bjaaland.

Alexander Hillhouse bliver den første atlet med et udviklingshandicap til at repræsentere Danmark ved de Paralympiske Lege siden 2016, hvor mellemdistanceløber Mohamed Hersi var kvalificeret i atletik. Vinder han en PL-medalje, vil han være den første dansker med et udviklingshandicap til at opnå den bedrift.

Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard Nielsen er glad for, at Alexander Hillhouse allerede med sin kvalifikation og udtagelse til PL har vist vejen, og han tror på et godt sportsligt resultat til svømmeren i Paris.

-  Alexander har en fantastisk tilgang til sin sport. Han elsker at træne og endnu mere at konkurrere og måle sig mod de bedste i verden. Samtidig har han stærke personer omkring sig i parasporten, på hjemmefronten og ikke mindst i sin klub, Kvik Kastrup. Det er en opskrift på succes, og i Parasport Danmark håber vi, at mange flere talentfulde atleter med udviklingshandicap får ambitioner om og mulighed for at følge hans eksempel fremadrettet. Det kan et stort resultat til PL også bidrage til, og der er ingen tvivl om, at Alexander både teknisk og mentalt har potentialet til at levere det, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Efter Danish Open venter der Alexander Hillhouse et mentalt afbræk, inden optrapningen frem mod de Paralympiske Lege begynder for alvor i maj. Svømmekonkurrencerne i Paris indledes den 29. august.

Fakta om Alexander Hillhouse

Sportsgren: Svømning
Klassifikation: S14 (svømmere med udviklingshandicap)
Alder: 20 år
Handicap: Udviklingshandicap
By: Kastrup
Klub: Kvik Kastrup 
Udvalgte resultater: VM-bronze i 100 m ryg i 2023, VM-sølv i 100 m butterfly i 2023, VM-bronze i 100 m fly og 100 m ryg i 2022
Udmærkelser: Modtager af Pressalit Årets Para-atlet 2023
Tidligere PL-deltagelser: Debutant

Fakta om de Paralympiske Lege

PL i Paris indledes den 28. august 2024 med åbningsceremonien på Champs-Élysées og afsluttes 12 dage senere den 8. september. Der forventes deltagelse af 4.400 para-atleter fra 184 paralympiske komitéer, der skal konkurrere om 549 medaljesæt i 23 sportsgrene.

Den danske PL-trup forventes at tælle ca. 30 atleter i 10 sportsgrene. Lisa Kjær Gjessing er som den første danske para-atlet udtaget til PL den 1. februar 2024.

Læs mere om det danske hold på hjemmesiden PL | paralympiskelege.dk og sociale medier @danmarktilpl

DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. Parasport Danmark er som national paralympisk komité ansvarlig for at kvalificere og udtage det danske PL-hold.

Kontakter

Michael Møllgaard Nielsen, sportschef i Parasport Danmark
Tlf. 20 82 02 69
E-mail: mmn@parasport.dk

Nicklas Bjaaland, paralympisk chef de mission i DIF
Tlf. 29 72 38 39
E-mail: nbj@parasport.dk

Ane Rønn Johanson, pressemedarbejder i Parasport Danmark
Tlf. 22 36 10 93
E-mail: arj@parasport.dk

Nøgleord

Billeder

Alexander Hillhouse, foto: Gregory Picout
Alexander Hillhouse, foto: Gregory Picout
Download
Alexander Hillhouse, foto: Ngyuan Tuan
Alexander Hillhouse, foto: Ngyuan Tuan
Download
Alexander Hillhouse og landstræner Brian Marshall. Foto: Svøm Danmark
Alexander Hillhouse og landstræner Brian Marshall. Foto: Svøm Danmark
Download

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Foreninger på tværs af Aalborg og Jammerbugt skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark15.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til klynger, og hen over kommunegrænsen mellem Aalborg og Jammerbugt skal Vestbjerg IF, Biersted IF og IF Fremad Nørhalne samarbejde om at udvikle deres idrætsmiljøer på tværs af deres flerstrengede afdelinger

Nyt foreningssamarbejde: Lokale foreninger i Rudersdal og Furesø skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark15.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Rudersdal og Furesø skal FC Holte, Farum-Holte Volleyball og Holte IF Håndbold samarbejde om at udvikle deres idrætsmiljøer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye