Zoologisk Have i København

Pandaparring i ZOO: Sådan gik det

Del

Trods en stor indsats fra dyrepasserne, lykkedes det ikke at få de to pandaer Mao sun og Xing Er til at parre sig

Optagelser fra pandastalden her: https://we.tl/t-i3MHXK977E

Credit: Zoologisk Have (må ikke videresælges)

Årets strategi gik ud på, at pandaerne skulle lukkes ind til hinanden i stalden i stedet for ude i anlægget.
Årets strategi gik ud på, at pandaerne skulle lukkes ind til hinanden i stalden i stedet for ude i anlægget. Zoologisk Have

Fredag middag måtte dyrepasserteamet i ZOO erkende, at det heller ikke blev i 2024, at der ville finde en parring sted mellem de to pandaer Mao Sun og Xing Er.

Det er femte gang, at ZOO forsøger at få de to pandaer til at parre sig. 

-Himlen er mørk, og det regner ned over ZOO lige nu. Det afspejler nok meget godt mit humør lige nu, siger dyrepasser Nadja Søndergaard.

Hun har sorte rander under øjnene, der indikerer, at hun har fået alt for lidt søvn de seneste dage, da hun og resten af bjørneteamet dag og nat har holdt øje med, at Mao Suns brunstperiode skulle peake, så de kunne lukke de to pandaer sammen - med en parring til følge.

Det sidste lykkedes desværre ikke. 

- Vi havde, som altid, et kæmpe håb om, at det ville lykkes bjørnene at knække koden. Især med vores nye strategi om at prøve noget helt nyt og i nye rammer. Desværre gik det ikke som vi havde håbet på,  og det er ærligt talt lidt nedslående lige nu. Vi har forberedt os i lang tid og haft mange tanker og snakke om, hvordan vi bedst muligt kunne sætte bjørnene op til succes. I andre zoologiske haver har det virket med netop denne fremgangsmåde, men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at det er en strategi, der fungerer for Mao Sun og Xing Er. Bjørne er jo meget forskellige, lyder det fra dyrepasseren, der har passet de to pandaer, siden de ankom til ZOO i 2019.

Parringsstrategien 2024 gik ud på, at de to pandaer blev lukket sammen i stalden i stedet for ude i anlægget. På den måde havde de kun hinanden at skulle forholde sig til og ville ikke blive distraheret.

I stalden kunne bjørneteamet også afspille lydoptagelser af brunstige pandaer, som var blevet anbefalet af internationale zoo-kollegaer. Desværre betød det ikke, at der opstod sød musik.

Nadja Søndergaard ser dog alligevel positivt på forløbet, hvor teamet har lært pandaerne endnu bedre at kende i forhold til signaler og adfærd.

-Vi har set to dyr, der trods alt har forsøgt at finde rytmen, hvilket giver håb. Vi er desuden heller ikke typerne, der giver op, så når vi lige har fået snakket hele forløbet igennem, kender jeg vores team godt nok til at vide at nye tanker og teorier til næste års introduktion hurtigt bliver et samtaleemne i kaffestuen.

Kontakter

ZOO er sat i verden for at fremme naturbevarelse. Det gør vi gennem inspiration og opdagelser for vores gæster i Zoologisk Have København. Vi bidrager aktivt i det internationale arbejde med at bevare dyrearter og naturområder. Vi øger interessen og forståelsen af naturen og dens mangfoldighed og bidrager med vigtig forskning. Alt, hvad vi gør, er natuligvis baseret på et videnskabeligt grundlag.

Følg pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Zoologisk Have i København

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye