Boligkontoret Danmark

Det almene anker blev kastet på Museet for Søfart

Del

Der var lagt op til den helt store boligpolitiske debat og spørgetime i den gamle tørdok på havnen i Helsingør torsdag aften, da både borgmestre og byrådspolitikere fra Helsingør, Hørsholm og Fredensborg kommuner samt formanden for Folketingets boligudvalg stillede op til paneldebat.

Debatten var livlig, da den almene boform var i fokus på Museet for Søfart torsdag aften. Foto: Boligkontoret Danmark
Debatten var livlig, da den almene boform var i fokus på Museet for Søfart torsdag aften. Foto: Boligkontoret Danmark

Tidligere mangeårigt folketingsmedlem, minister og nu politisk kommentator Hans Engell lagde ud med sine betragtninger om den almene boligsektor i en politisk sammenhæng.

”Den almene boligsektor er på mange måder en temperaturmåling af, hvordan det går i samfundet,” indledte Hans Engell og pointerede samtidig, at boligpolitikken i dag ikke får sammen opmærksomhed som tidligere – hverken politisk eller i medierne, hvilket ifølge Hans Engell er ærgerligt, fordi den almene sektor med sin beboerdemokratiske opbygning er ganske unik og viser, hvad de danske værdier handler om.

Det var netop også et af hovedformålene med arrangement; at skabe viden, indsigt og politisk bevågenhed på den almene boligsektor og den vigtige rolle, som sektoren spiller i samfundet.

Boligselskaberne Boligselskabet Nordkysten og AB Hørsholm-Kokkedal var i samarbejde med administrationsselskabet Boligkontoret Danmark initiativtagere til arrangementet.

Tværkommunalt boligpolitisk fokus

I den flot skrånende konferencesal med panoramavinduer ud over den gamle tørdok stillede Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), og Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K), sammen med byrådspolitikerne Klaus Kristoffersen (S) fra Helsingør samt Louise Mehnke (S) og Celine Lind Jakobsen (K) fra Fredensborg Kommune op til drøftelse og debat om, hvordan der arbejdes med almene boliger i de pågældende kommuner.

Det gav blandt andet anledning til at diskutere mangel på byggegrunde, byggepriser, prioritering af almene boliger frem for andre boligtyper og ikke mindst den store udfordring, som alle kommunerne står med: Den ældre befolkning vokser markant, og derfor mangler der boligtyper, der passer til behovene for tilgængelighed, nærværende sundhedstilbud og ønsker om fællesskab.

Nyt fra Borgen 

Formand for Folketingets boligudvalg Henrik Møller (S) fik ordet for at give indsigt i, hvad der arbejdes med på det boligpolitiske område på ”Borgen”. Her mangler regeringen fortsat at fremlægge den boligpakke, som man har skrevet ind i regeringsgrundlaget, men som Henrik Møller pointerede; der er også tre forskellige partier, der skal blive enige.

Ifølge Henrik Møller er der sket et skifte i den måde, man ser på boligpolitikken i den nuværende regering. Hvor boligpolitikken tidligere har handlet meget om kvadratmeter, så er der nu et større fokus på de helhedsplaner, der skal udvikle hele boligområder, og som også tager højde for sociale udfordringer.

Kontakter

Billeder

Hans Engell svingede taktstokken, da den almene sektor blev dabatteret torsdag på Museet fo Søfart. Foto: Boligkontoret Danmark
Hans Engell svingede taktstokken, da den almene sektor blev dabatteret torsdag på Museet fo Søfart. Foto: Boligkontoret Danmark
Download
Hans Engell holdt oplæg og styrede eftrefølgende debatten, da den almene sektor blev sat under lup torsdag på Museet for Søfart. Foto: Boligkontoret Danmark
Hans Engell holdt oplæg og styrede eftrefølgende debatten, da den almene sektor blev sat under lup torsdag på Museet for Søfart. Foto: Boligkontoret Danmark
Download

Om Boligkontoret Danmark

Boligkontoret Danmark er en foreningsbaseret og profitfri organisation, der leverer serviceydelser til mere end 35.000 almene lejeboliger landet over for både kommuner og boligselskaber, mens der ydes IT-drift for boligselskaber med yderligere ca. 35.000 boliger.

Boligselskabet Nordkysten

Boligselskabet Nordkysten er et alment boligselskab med et stort udbud af lejeboliger i bl.a. Hornbæk, Ålsgårde, Snekkersten, Espergærde og Helsingør. Med mere end 1.800 boliger er Boligselskabet Nordkysten blandt de største udbydere af gode, kvalitetsfulde lejeboliger til familier, unge og ældre samt bofællesskaber og institutioner i Helsingør Kommune.

Boligselskabet Nordkysten administreres af Boligkontoret Danmark.

Andelsboligforeningen Hørsholm Kokkedal

Andelsboligforeningen Hørsholm Kokkedal er en almen boligforening med mere end 1.000 lejeboliger i Hørsholm og Kokkedal. Boligforeningens boliger spænder vidt fra moderne rækkehuse til lejligheder og henvender sig til børnefamilier såvel som seniorer.

Andelsboligforeningen Hørsholm Kokkedal administreres af Boligkontoret Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Boligkontoret Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligkontoret Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye