Billund Kommune

Nye og permanente tiltag skal styrke Grindsted bymidte

Del

GrindSTEDET på Borgergade 1 i Grindsted har i en forsøgsperiode været benyttet til at danne ramme om at skabe mere liv i bymidten. Og det står nu klart, at flere borgergrupper m.fl. ønsker at bruge bymidten mere aktivt. Næste fokus er derfor at skabe mere permanente løsninger, som skaber liv og aktivitet i bymidten.

Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter. Foto: Billund Kommune
Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Billund Kommune har opsagt og fraflytter ved udgangen af maj måned det midlertidige lejemål på Borgergade 1, hvor GrindSTEDET ligger i dag. Det sker for at arbejde mod nye og mere permanente tiltag, der skal understøtte den allerede igangværende udvikling i Grindsted bymidte, og som kan skabe endnu mere liv og aktivitet i bymidten.

Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter.

”Jeg er stolt over de erfaringer, vi kan tage med videre fra GrindSTEDET. Grindsted er en stærk by med et engageret sammenhold og frivillige kræfter, som skaber noget godt for hinanden - uanset alder. Derfor vil vi i det kommende arbejde fokusere på, hvordan vi kan arbejde med, at tiltrækker endnu flere borgere på tværs af alder og interesser. For vores ambition er klar: Vi vil skabe en levende og aktiv bymidte for byens borgere,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Forskellige grupper har gjort brug af GrindSTEDET. Det gælder bl.a. “Kom og Strik”-klubben, Åben legegruppe, Jysk Bonsai klub, Grindsted Handel, Demenskonsulenterne, Vestre Skole, dagplejere, Grindsted den Grønne Hovedstad, øvrige borgere med enkeltstående aktiviteter samt afdelinger fra Billund Kommunes rådhus. 

Alle, der har brugt GrindSTEDET, bliver inviteret med i den videre proces i forhold til at aktivere bymidten i Grindsted.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

SAGRO samt Billund og Vejen Kommuner samarbejder om stort græsningsprojekt3.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I området omkring Holme Å er en række planter og insekter fra Den Danske Rødliste i fare for at forsvinde. SAGRO, Billund og Vejen Kommuner har derfor sammen med de lokale lodsejere igangsat et afgræsningsprojekt, som skal holde ådalen lysåben for at sikre den bedst mulige biodiversitet. Målet er, at i alt 190 hektar naturarealer bliver omdannet til et mekka for biodiversitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye