Region Midtjylland

Region Midtjylland vinder principiel sag ved Klagenævnet for Udbud

Del

Under COVID-19 pandemien indkøbte Region Midtjylland hurtigtest til hele landet uden udbud, hvilket klagenævnet nu har sagt god for

Region Midtjylland

I 2021 gennemførte Region Midtjylland en række indkøb af hurtigtest til selvtest for COVID-19 uden forudgående udbud. Klagenævnet for Udbud har i en kendelse af 10. april 2024 anerkendt, at Region Midtjylland var berettiget til at gennemføre indkøbene som led i sundhedsmyndighedernes forebyggende tiltag under COVID-19 pandemien i Danmark.

Klagenævnet har nu afgjort, at indkøb af hurtigtest til brug på bl.a. skoler, uddannelser, hospitaler og i ældreplejen kunne ske uden forudgående udbud. Det er sket i en sag indbragt af Brancheforeningen DiaLab.

Akut behov for hurtige beslutninger

Klagenævnet anerkender, at udviklingen i COVID-19-krisen affødte akutte behov for selv-tests, og at regionens indkøbte i ”strengt nødvendigt omfang” på et internationalt marked med massivt pres på levering af hurtigtests af høj kvalitet.

- Kendelsen er en vigtig anerkendelse af vores bestræbelser på at sikre effektive og ansvarlige indkøb. Også under ekstraordinære omstændigheder som en pandemi, hvor vi var tvunget til at træffe hurtige beslutninger for at beskytte borgere, medarbejdere og hele sundhedsvæsenet. Jeg er meget tilfreds med at Klagenævnet for Udbud anerkender, at vi har handlet ansvarligt og indenfor rammerne af de gældende udbudsregler, siger Koncerndirektør Anders Kjærulff.

Region Midtjylland har under sagen været repræsenteret af advokatfirmaet Poul Schmith.

- Der har været tale om en kompleks og omfattende sag uden danske fortilfælde. Kendelsen er principiel, og vi glæder os over, at den vurdering, Klagenævnet for Udbud har foretaget, er sket på baggrund af de faktiske og usædvanlige omstændigheder, der gjorde sig gældende, og ikke på baggrund af en efterrationalisering, nu hvor pandemien er under kontrol. Kendelsen bidrager med afgørende fortolkningsbidrag for lignende fremtidige situationer, siger Jens Bødtcher-Hansen, Managing Partner i advokatfirmaet Poul Schmith.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye