Vejdirektoratet

Natarbejde giver lavere hastighed på Holbækmotorvejen

Del

Fra søndag den 21. april til fredag den 26. april vil et vejarbejde på Holbækmotorvejen påvirke trafikken i de sene aften- og nattetimer. Mellem Vallensbækgrenen og Hvidovrevej på Vestegnen vil der være færre kørespor og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

Vejarbejdet foregår to steder på Holbækmotorvejen på strækningen mellem Vallensbækgrenen og Hvidovrevej. Kort: Vejdirektoratet
Vejarbejdet foregår to steder på Holbækmotorvejen på strækningen mellem Vallensbækgrenen og Hvidovrevej. Kort: Vejdirektoratet

I den sidste halvdel af april vil trafikanter, der kører ad Holbækmotorvejen i døgnets mørke timer, opleve, at det tager lidt længere tid end normalt at passere mellem Vallensbækgrenen og Hvidovrevej. Det skyldes, at Vejdirektoratet skal fjerne lysmasterne på motorvejen.

Vejbelysningen blev slukket på strækningen i 2019 som del af et forsøg på at nedsætte energiforbruget og modvirke lysforureningen af nattehimlen langs udvalgte motorveje i Storkøbenhavn. Evalueringen af forsøget viser, at den manglende belysning ikke har konsekvenser for trafiksikkerheden. Derfor fjerner Vejdirektoratet nu lysmasterne.

Sådan foregår arbejdet

Vejarbejdet foregår på to delstrækninger af Holbækmotorvejen. Det ene mellem Vallensbækgrenen og Søndre Ringvej og det andet mellem Brøndbyøstervej og Hvidovrevej.

Arbejdet begynder søndag aften den 21. april og varer frem til fredag morgen den 26. april i tidsrummet mellem kl. 22:00 og kl. 05:00.

Arbejdet indebærer nedknusning af de betonfundamenter, som lysmasterne står på, hvilket vil medføre støjgener for beboerne tæt på motorvejen. Vejdirektoratet har derfor informeret naboerne om vejarbejdet.

Information til trafikanterne

Trafikanterne kan opleve forlænget rejsetid i aften- og nattetimerne, da der kun vil være et spor farbart i hver retning og en hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

Der vil ikke være trafikale gener i dagtimerne.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne. 

Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I starten af juni får Sallingsundbroen udført et generaleftersyn29.5.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sallingsundbroen, som er en del af rute 26 og forbinder Mors med Salling, har de seneste år gennemgået et større renoveringsarbejde med blandt andet ny belægning på broen. Bortset fra mindre opfølgende arbejder, særligt ved dilatationsfugerne, er det arbejde afsluttet. Nu er det tid til et rutinemæssigt eftersyn af de resterende bygværksdele på broen. Et generaleftersyn af broer og tunneler gennemfører Vejdirektoratet hvert 5. eller 6. år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye