Vejdirektoratet

Guldborgsundtunnelen skal have ny maling

Del

Der venter en længere periode med delvise spærringer af Guldborgsundtunnelen, når Vejdirektoratet mandag 22. april sætter gang i et større malerarbejde af tunnelen mellem Lolland og Falster.

Væggene i de to tunnelrør trænger til ny maling. Foto: Vejdirektoratet
Væggene i de to tunnelrør trænger til ny maling. Foto: Vejdirektoratet

Guldborgsundtunnelens vægge har set bedre dage, og den nuværende maling er nu så nedslidt, at det er nødvendigt at male på ny.

Den opgave tager Vejdirektoratet hul på mandag 22. april. Den sidste maling forventes at være påført i begyndelsen af oktober.

Malerarbejdet skal levetidsforlænge tunnelen, der blev bygget i perioden 1985-1988 og gerne skal kunne bringe trafikanter mellem Lolland og Falster mange år endnu.

Information til trafikanterne

For trafikanter på E47-motorvejen betyder malerarbejdet, at der vil være færre spor at køre på end normalt.

De to tunnelrør vil blive malet på skift, hvilket betyder, at trafikken vil blive ledt fra det ene tunnelrør til det andet. Der vil derfor altid være ét spor farbart i begge retninger.

Arbejdet er inddelt i flere faser. I den første fase, hvor Vejdirektoratet udfører forberedende opgaver, vil trafikanter i nordgående retning periodevist blive ledt over i det sydgående tunnelrør. Dog vil overledningen blive ophævet i det omfang det kan lade sig gøre.

Fra mandag 13. maj til onsdag 3. juli vil det nordgående tunnelrør være afspærret hele døgnet. I denne fase vil trafikken derfor blive afviklet i det sydgående tunnelrør.

Herefter er der sommerferien, hvor trafikken vil blive afviklet som normalt.

Arbejdet bliver genoptaget mandag 5. august, hvor det sydgående tunnelrør skal males, og trafikanter vil derfor blive ledt over i det nordgående tunnelrør. Hvis alt går efter planen, kan arbejdet afsluttes i begyndelsen af oktober.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye