Center for Sundt Liv og Trivsel

Fødevaredirektør i Fødevarestyrelsen træder ind i bestyrelsen for Center for Sundt Liv og Trivsel

Del

Fødevaredirektør skal bidrage til at skabe sundere rammer for danske børn og unge

Fødevarestyrelsen har udpeget fødevaredirektør Tejs Binderup som nyt bestyrelsesmedlem i bestyrelsen for Center for Sundt Liv og Trivsel.

Han har blandt andet ansvaret for Fødevarestyrelsens arbejde med at fremme sunde madvaner hos børn og unge og for at kommunikere om sund mad og motion. Det passer godt med centrets øvrige arbejde, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart, der er forperson for bestyrelsen i Center for Sundt liv og Trivsel:

”Jeg er glad for at kunne byde Tejs Binderup velkommen i bestyrelsen. Han kommer med kompetencer og viden, der supplerer den øvrige bestyrelse rigtig godt. Blandt andet har han et indblik i de dagsordner, der er på fødevareområdet, og i den betydning fødevarer kan have på vægtudvikling og trivsel,” siger Jonas Egebart.

Sammenhængen mellem fødevarer, sundhed og trivsel er også vigtig for Tejs Binderups motivation for at træde ind i det sundhedsfremmende arbejde i Center for Sundt Liv og Trivsel.

”Danske børn og unges sundhed og trivsel er en uhyre vigtig dagsorden, og jeg glæder mig til at bidrage til centrets arbejde. Jeg håber, vi kan få skabt endnu mere viden om, hvordan mad og drikke påvirker børn og unge, og hvordan vi kan gøre de yngste endnu klogere på, hvad der er sundt og usundt,” siger Tejs Binderup.

Center for Sundt liv og Trivsel skal støtte forskningsprojekter og afprøve forebyggende tiltag og indsatser, der kan virke sundhedsfremmende og øge trivslen hos danske børn og unge. Her er fødevareområdet vigtigt.

”Arbejdet med at forebygge stigende høj vægt og skabe bedre sundhed og trivsel hos vores børn og unge handler i høj grad også om, hvad de spiser og drikker. Fødevarestyrelsen er derfor en vigtig partner i dette arbejde,” siger Jonas Egebart.

Tejs Binderup overtager pladsen i bestyrelsen fra tidligere vicedirektør i Fødevarestyrelsen Annelise Fenger, der er gået på pension.

Bestyrelsen for Center for Sundt Liv og Trivsel

  • Jonas Egebart (forperson), direktør, Sundhedsstyrelsen
  • Bente Merete Stallknecht (næstforperson), dekan, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
  • Tejs Binderup, fødevaredirektør, Fødevarestyrelsen
  • Arne Astrup, Senior Vice President, Novo Nordisk Fonden
  • Camilla Hersom, vicedirektør, Danske Regioner
  • Christian Harsløf, direktør, KL
  • Dorte Bech Vizard, afdelingschef, Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Om Center for Sundt Liv og Trivsel
Center for Sundt Liv og Trivsel er et privat, uafhængigt center stiftet af Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Novo Nordisk Fonden. Det skal forebygge trivselsproblemer og stigende høj vægt blandt børn og unge gennem forskningsbaserede og løsningsorienterede tiltag i samarbejde med forskere, institutioner og praksis. Centrets vision er, at alle børn og unge skal vokse op med en sund vægt og i god trivsel.

Centret har netop udgivet sin første årsrapport. Her kan man læse mere om, hvordan det skal arbejde med sundhedsfremme og forskning: Aarsrapport_digital.pdf (centerforsundtlivogtrivsel.dk)

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Center for Sundt Liv og Trivsel

Center for Sundt Liv og Trivsel er dedikeret til at fremme sundhed og trivsel blandt børn og unge gennem forskningsbaserede tiltag. Vores mål er at sikre, at alle børn, uanset baggrund, kan opnå en sund vægt og god trivsel. Vi arbejder på at skabe idealkommuner, fremme en positiv kropskultur og løse mysteriet om vægt og trivsel gennem samarbejde med kommuner, forskningsmiljøer og private aktører.

Følg pressemeddelelser fra Center for Sundt Liv og Trivsel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Center for Sundt Liv og Trivsel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye