Arkil A/S

DM i Skills 2024: Tue går efter sejren

Del

Tue er Arkils hemmelige våben i det kommende DM i Skills 2024, hvor han vil dyste mod landets skarpeste talenter.

Tue Larsen er i lære som anlægsstruktør i Arkil Bro & Beton. Han deltager ved DM i Skills, som bliver afholdt i Roskilde 18. -20 april.
Tue Larsen er i lære som anlægsstruktør i Arkil Bro & Beton. Han deltager ved DM i Skills, som bliver afholdt i Roskilde 18. -20 april. Arkil

Klokken er syv om morgenen. I et sted i Taastrup finder vi et lille værksted. Der inde bag porten, arbejder en ung mand. 20 år gammel, han arbejder hårdt og dedikeret. For han har et mål.  

Sammen med makkeren Noah fra NCC har de et fælles mål om at gå hele vej til DM.

"Vi mødes to dage om måneden – fredag og lørdag, hvor vi træner hele dagen," siger Tue Larsen, struktørlærling.

Samarbejde og evnen til at præstere under pres er i fokus, med et skarpt øje på tempo og teknik.

"Vores plan til DM er at være så godt forberedte som muligt, give den gas, sparket noget røv og så lade resultaterne tale for sig selv," siger de.

Det er svært at overse ironien i, at Tue fra Arkil, finder sammen med Noah, fra NCC, for at ”sparke røv” til DM i Skills. Det er en situation, der på overfladen kan virke komisk, næsten som hentet ud af en film, hvor rivaliserende helte midlertidigt forener kræfter for at overkomme en større udfordring.

”Haha, ja det er lidt skørt, men sammen er vi stærkere”, griner de.

null
Tue (tv) fra Arkil og Noah (th) fra NCC Arkil

Mentorordningen gav det sidste skub
Tues vej ind i bygningsstruktør-faget var ikke forudbestemt.

"Jeg vidste, jeg skulle gøre noget med hænderne, men var usikker på hvad. I 10. klasse besøgte vi struktørerne, og det fangede straks min interesse," siger han.

Her til juni har han været i Arkil i to år og nyder sit arbejde.

Martin Kjærulff, Tues mentor og formand i Arkil Bro og Beton, har spillet en central rolle i hans udvikling.

”Tue er beskeden, men har potentiale, for han er grundig og går til opgaverne med krum hals," Martin Kjærulff.

Opgaverne ved DM vil kræve færdigheder i støbning, armering, og form, men mentor Martin er ikke i tvivl.

”Det er jo derfor, vi bakker op om hans deltagelse, for vi tror på, at han kan gå hele vejen, siger Martin.

Drømme om Verdensmesterskaberne
DM i Skills åbner samtidig dørene til internationale mesterskaber.

Målet er selvfølgelig at vinde DM, men jeg har også en drøm om at komme med til VM. Men hvordan vi klarer os der, det ved jeg ikke. For jeg har hørt, at schweizerne er meget gode, men vi skal da gøre vores bedste, hvis vi når dertil, og så må vi prøve at se, om vi kan slå schweizerne og de andre”, siger Tue.

DM i Skills 2024 finder sted i Roskilde fra den 18. til 20. april, og Tue er klar til at vise, hvad han og Noah sammen kan opnå.

Se Tue og Noah træne

Nøgleord

Billeder

Download
Tue øver sig på amering
Tue øver sig på amering
Download
Download
Arkil og NCC sammen til DM
Arkil og NCC sammen til DM
Download

Om os:

Arkil er én af Danmarks største entreprenørvirksomheder med godt 2.100 ansatte og en omsætning på cirka 4,1 milliarder i Danmark og udlandet. Vi udfører alsidige entreprenørprojekter over hele landet for blandt andet Vejdirektoratet, BaneDanmark og landets mange forsyningsselskaber, vi håndterer anlægsarbejder, havnebyggeri, fundering, tunnelering og store kabelprojekter, og vi sætter et solidt aftryk på landets infrastruktur. Vi håndterer alle slags forureningsoprensninger og asfalterer både kommunale og statslige veje. Samtidig er vi en stærk aktør på vejserviceområdet, hvor vi er en af pionererne inden for privat vejservice.

Med over 80 års erfaring er Arkil en professionel, topkvalificeret og ofte foretrukken samarbejdspartner for store offentlige og private bygherrer og rådgivere i Danmark. Ledelsen og kontrollen med firmaet er forblevet på familiens hænder gennem tre generationer. 

Følg pressemeddelelser fra Arkil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arkil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye