Finans Danmark

Få danskere indhenter lånetilbud til boligkøb – særligt i København

Del

Siden årsskiftet har interessen for køb af ejerboliger været på et lavere niveau end i samme periode sidste år. Sammenlignet med sidste år er det specielt i hovedstadsområdet, at færre undersøger muligheden for køb af bolig. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Foråret er begyndt, og det har også tøet situationen lidt op på boligmarkedet, hvor flere danskere for anden måned i træk er begyndt at undersøge deres muligheder for at købe bolig. I marts måned blev der indhentet 2.371 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse – det er 16 pct. flere end måneden før. Det er dog stadig på et lavt niveau sammenlignet med samme tidspunkt de foregående år.

”Vi ser typisk, at efterspørgslen på boliger stiger, når vi bevæger os tættere mod forår og sommer. Det er også tilfældet i år. Men sammenligner vi med antallet af lånetilbud for bare et år siden er det fortsat et noget lavere tal. Det kan skyldes flere ting. F.eks. ligger renterne på boliglån og boligpriserne fortsat på et højere niveau end de seneste par år. Boligskatterne er også steget nogle steder i landet i forbindelse med det nye boligskattesystem, der trådte i kraft ved årsskiftet. Derfor er det ikke så overraskende, at der er færre end tidligere, der har kastet sig ud i boligjagt,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Særlig lav interesse for boligkøb i København
Det er særligt i København og omegnskommunerne samt Østsjælland at interessen for boligkøb er på et lavt niveau. I København by blev der f.eks. indhentet knap 43 pct. færre lånetilbud til boligkøb end året før.

”I store dele af 2023, og særligt i årets sidste måneder så vi en stigning i antallet af lånetilbud til boligkøb - særligt i og omkring København. Med det nye boligskattesystem fulgte der nemlig en skatterabat med, hvis boligskatten steg, og hvis boligen blev overtaget inden boligskattesystemet trådte i kraft den 1. januar i år. Og det har primært været ejerlejlighedskøbere i København og boliger nord for København, som har kunnet se frem til, at boligskatten skulle stige i år. Derfor kan en del boligkøbere have fremskyndet deres investering i et nyt hjem – særligt i Københavns området – for at få en evt. skatterabat med i købet,” siger Ane Arnth Jensen.

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Der er fuld fart på de digitale svindlere – alle gode ideer til at stoppe dem er i spil21.5.2024 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse

I 2023 udgjorde den samlede digitale svindel i Danmark 627 mio. kroner. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank. Og netop nu ser vi mange sager om svindel i internethandlen. De kriminelle holder aldrig fri, og derfor arbejder Finans Danmarks Svindel Task Force på højtryk for at samle alle de ideer, der er til at stoppe svindlen. Task Forcen hører også gerne fra dig.

Antallet af sager om kærlighedssvindel falder drastisk – men mørketallet er stort18.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Kriminelle bruger falske profiler, og udgiver sig for at søge venskab eller kærlighed. I virkeligheden er de blot ude efter penge. Mens landets banker i 2022 kunne registrere, at kriminelle havde forsøgt at svindle sig til næsten 50 mio. kroner på denne måde, så faldt det beløb i 2023 til knap det halve. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der ligger dog et mørketal bag, da ofre for kærlighedssvindel ofte holder deres tab hemmeligt. Også for banken.

Danskerne er i tvivl om etikken i private forsvarsinvesteringer17.5.2024 07:08:45 CEST | Pressemeddelelse

Krigen i Ukraine har fået de europæiske lande til at opruste i et omfang, der kræver store investeringer fra både staterne og private aktører. Den finansielle sektor er klar til at understøtte dette. Når det kommer til danskernes investeringer, er mange dog i tvivl om, hvorvidt investeringer i forsvarsindustrien er etisk forsvarlige eller ej. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Krigen i Ukraine har dog gjort, at et flertal af danskerne er blevet mere positive.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye