Finans Danmark

Få danskere indhenter lånetilbud til boligkøb – særligt i København

Del

Siden årsskiftet har interessen for køb af ejerboliger været på et lavere niveau end i samme periode sidste år. Sammenlignet med sidste år er det specielt i hovedstadsområdet, at færre undersøger muligheden for køb af bolig. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Foråret er begyndt, og det har også tøet situationen lidt op på boligmarkedet, hvor flere danskere for anden måned i træk er begyndt at undersøge deres muligheder for at købe bolig. I marts måned blev der indhentet 2.371 lånetilbud til køb af ejerboliger og sommerhuse – det er 16 pct. flere end måneden før. Det er dog stadig på et lavt niveau sammenlignet med samme tidspunkt de foregående år.

”Vi ser typisk, at efterspørgslen på boliger stiger, når vi bevæger os tættere mod forår og sommer. Det er også tilfældet i år. Men sammenligner vi med antallet af lånetilbud for bare et år siden er det fortsat et noget lavere tal. Det kan skyldes flere ting. F.eks. ligger renterne på boliglån og boligpriserne fortsat på et højere niveau end de seneste par år. Boligskatterne er også steget nogle steder i landet i forbindelse med det nye boligskattesystem, der trådte i kraft ved årsskiftet. Derfor er det ikke så overraskende, at der er færre end tidligere, der har kastet sig ud i boligjagt,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Særlig lav interesse for boligkøb i København
Det er særligt i København og omegnskommunerne samt Østsjælland at interessen for boligkøb er på et lavt niveau. I København by blev der f.eks. indhentet knap 43 pct. færre lånetilbud til boligkøb end året før.

”I store dele af 2023, og særligt i årets sidste måneder så vi en stigning i antallet af lånetilbud til boligkøb - særligt i og omkring København. Med det nye boligskattesystem fulgte der nemlig en skatterabat med, hvis boligskatten steg, og hvis boligen blev overtaget inden boligskattesystemet trådte i kraft den 1. januar i år. Og det har primært været ejerlejlighedskøbere i København og boliger nord for København, som har kunnet se frem til, at boligskatten skulle stige i år. Derfor kan en del boligkøbere have fremskyndet deres investering i et nyt hjem – særligt i Københavns området – for at få en evt. skatterabat med i købet,” siger Ane Arnth Jensen.

Læs hele nyheden her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.

Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye