FairRENTE

Danskerne skal have højere rente på deres opsparing

Del

Danskerne skal have et højere afkast på deres opsparing. Bankerne betaler ikke nok i rente for indlån, mener to erfarne investeringsspecialister. Nu har de realiseret iværksætterdrømmen og startet FairRENTE, som giver større sikkerhed og højere rente end indestående i bankerne.

Bankernes lave indlånsrenter er unfair, mener de to erfarne investeringsspecialister Jan Roland Thomsen og Casper Fries. Nu har de realiseret deres iværksætterdrøm og startet den nye i FairRENTE konto, som tilbyder danskerne en højere rente på deres opsparing. De vil gøre op med bankernes lave indlånsrenter og tilbyde et reelt alternativ til indestående i banken.

FairRENTE kontoen er lavet, så pengene der sættes ind på kontoen, bliver placeret i en ultrasikker obligationsportefølje. Kontohaverne for derved markedsrenterne på de underliggende obligationer frem for en rente fastsat af bankerne.

”Vi vil give en betragtelig højere rente sammenlignet med den, man kan få i banken. Erhvervsminister Morten Bødskov har flere gange været ude og opfordre bankerne til at hæve indlånsrenterne, for det er for dårligt, at bankerne ikke har sat renterne på indlån op i takt med udlånsrenterne. Nu er der brug for at disrupte og nytænke denne del af markedet,” siger adm. direktør Jan Roland Thomsen.

FairRENTE kontoen giver p.t. ca. 3,5 pct. i rente, som er 1,5-2,5 pct. mere i afkast i forhold til de største banker. Forskellen svarer til at en gennemsnitlig lønmodtager med DKK 250.000,00 i banken arbejder en weekend gratis om året for sin bank.

Det er en mere sikker placering end indlån i banken, fordi pengene bliver investeret i helt korte danske realkreditobligationer og statsobligationer, som stort set er uden risici. FairRENTE har som den eneste investeringsforening i Danmark fået tildelt den allerbedste risikoklassificering af Finanstilsynet. Og der er ingen binding, så man kan tage pengene ud, når man vil.

Adgang til obligationer på ordentlige vilkår
Jan Roland Thomsen er stoppet som investeringschef i Alm. Brand Group for at starte FairRENTE, og Casper Fries kommer fra en stilling som Head of Funding i TDC. De har begge 20 års erfaring med det danske obligationsmarked.

Ideen opstod, da Casper Fries sammen med sin mor, der er pensionist, forsøgte at investere i korte realkreditobligationer for at få en højere rente end de 0 pct. I banken. Men høj kurtage, dårlig gennemsigtighed og ringe handelsmuligheder gjorde, at de endte med at lade pengene stå i banken.

”Der er brug for at demokratisere investering i obligationer. Vi vil give danskerne en mulighed for at få adgang til de korte og sikre obligationer på ordentlige vilkår. Vores primære fokus er at holde omkostningerne så langt nede som muligt. Det stod klart for mig, at der må være rigtig mange danskere, som har placeret deres penge i bankerne til en al for lav rente. Ifølge Nationalbankens opgørelse har pensionister og husholdninger mere end DKK 1.100 mia.  sparepenge stående i bankerne,” siger Investeringsdirektør Casper Fries.

De samlede omkostninger i FairRENTE er 0,25 pct. og bliver nedsat til 0,20 pct. når FairRENTE vokser over DKK 3 mia. Der er ingen skjulte udgifter, og man kan komme ind og ud af FairRENTE når man har lyst uden ekstra omkostninger udover et handelsfee på maksimalt 0,025% som alene dækker forskellen mellem pris fra køber og sælger i markedet.

Målgruppen for FairRENTE er alle som har penge stående i banken, det vil sige både private, virksomheder og organisationer.

I Danmark har virksomheder NUL kr. i pengemarkedsfonde
FairRENTE kontoen er også designet til danske virksomheder som traditionelt har haft likviditet stående i bankerne til en for lav rente.
”FairRENTE konto er et perfekt produkt til placering af overskudslikviditet i danske virksomheder både i korte og længere perioder. Ved at frigive virksomhederne ressourcer til likviditsstyring kan fokus i højere grad være på kerneydelser og ovenikøbet opnå en betydelig rentegevinst” siger Jan Roland Thomsen.

De to iværksættere undrer sig over, at der ikke er et reelt alternativ til bankerne i form af en pengemarkedsfond i Danmark. De har derfor lavet investeringsforeningen FairRENTE med samme karakteristika som en pengemarkedsfond eller money market fund, der er meget udbredt i Tyskland, England og USA.

”Det er med glæde at vi kan lancere FairRENTE - produktet er super godt og er pendant til en dansk pengemarkedsfond med lavest mulig risiko.” siger Casper Fries

Kontakter

Billeder

Jan Roland Thomsen
Jan Roland Thomsen
Download
Casper Fries
Casper Fries
Download

Fakta:

FairRENTE, som bliver lanceret den 18. april, er en del af rådgivningsvirksomheden Tordenskjold Invest ApS. FairRENTE investeres via investeringsplatformen Fundmarket, hvor private og virksomheder kan investere i investeringsfonde uden kurtage, alternativt kan fondskoden DK0062840195 købes gennem banken.


Læs mere om FairRENTE på Fairrente.dk

Følg pressemeddelelser fra FairRENTE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FairRENTE

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye