Professor fra Aarhus Universitet blandt de 30 mest indflydelsesrige i lægemiddelindustrien

Del

Som den eneste danske forsker blandt 30 er Professor i Biomedicin på Aarhus Universitet Anders Nykjær blevet udnævnt som én af verdens 30 mest indflydelsesrige personer i lægemiddelindustrien.

Anders Nykjær er til daglig professor på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, direktør for grundforskningscenteret PROMEMO og en del af ledelsen for DANDRITE.
Anders Nykjær er til daglig professor på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, direktør for grundforskningscenteret PROMEMO og en del af ledelsen for DANDRITE. AU Foto

Organisationen bag listen er The Medicine Maker, som hylder personer, der hvert år har skabt banebrydende innovationer inden for nye lægemidler til patienter.

Anders Nykjær er særligt nomineret for sit arbejde med at identificere Vps10p-domæne-receptoren sortilin som et mål for behandlingen af forskellige lidelser, herunder neurodegenerative lidelser, såsom demens og Alzheimers. En opdagelse der førte til det første kliniske forsøg i november 2023. 

Denne opdagelse førte til at Anders Nykjær medstiftede medicinalvirksomheden Vesper Bio, og han er med stor berettigelse blevet anerkendt for sin markante indflydelse på branchen.

Anders Nykjær udtaler:

"Jeg er meget beæret over at være blevet udvalgt til Power-listen. Dette er bestemt kun blevet muligt på grund af de fantastiske samarbejder med kolleger på DANDRITE og Aarhus Universitet samt med Vesper Bio-teamet. De fortjener alle anerkendelse for udvælgelsen."

Anders Nykjær er specifikt nomineret i kategorien "Small Molecules".

Nøgleord

Kontakter

Professor Anders Nykjær
28992384
an@biomed.au.dk

Kommunikationsansvarlig
Rikke Lindhard
20975788
rsl@dandrite.au.dk

Links

DANDRITE er et neuroforskningscenter støttet af Lundbeckfonden og lokaliseret på Aarhus Universitet. Vi arbejder med grundforskning i hjernen og nervesystemet og er den danske afdeling af det Nordiske Partnerskab inden for Molekylærbiologi. 

Health er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse. Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab. Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye