Jonas fra Taastrup er ny danmarksmester i mediegrafik

Del

Jonas Vest Blichfeldt fra Taastrup har vundet DM i Skills 2024 for mediegrafikere. Lørdag talte Mette Frederiksen ved afslutningsceremonien i Roskilde, hvor Søren Heisel, Tomas Breddam og Poul Nyrup Rasmussen overrakte medaljer.

Knap 300 unge deltagere har over tre dage konkurreret om at blive den allerbedste indenfor deres fag, og lørdag kulminerede dette års DM i Skills med kåringen af danmarksmestrene på 47 erhvervsuddannelser. 

Her kunne Jonas Vest Blichfeldt tage imod titlen som Danmarks bedste mediegrafiker. Han er i lære hos JJ Kommunikation og går på Roskilde Tekniske Skole.

- Det føles fantastisk. Det er en helt ubeskrivelig følelse. Jeg har virkelig fået kamp til stregen i mange af opgaverne, så det var fantastisk, da de råbte mit navn op, fortalte en glad vinder.

Statsministeren hyldede vinderne 

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en hilsen til vinderne.

- I dag kårer vi de bedste af de bedste. Jeres stærke faglige stolthed smitter og inspirerer mange efter jer. I repræsenterer alle sammen en dyb kærlighed til helheden og til detaljer. Det er det, der smitter os andre. Når I giver os lov til at kigge ind i jeres faglige rum. […] Der hersker stadig en kedelig fortælling mange steder i vores samfund. At det at tage en faglig uddannelse er mindre fint eller mindre vigtigt end at tage en boglig uddannelse. Intet kunne være længere væk fra sandheden, og det beviser I i de her dage, lød det fra Mette Frederiksen.

Formand for SkillsDenmark, Søren Heisel; formand for Euroskills, Poul Nyrup Rasmussen og Roskildes borgmester, Tomas Breddam overrakte alle medaljer til vinderne.

Se alle industriens danmarksmestre

Industrien har ved DM i Skills 2024 været repræsenteret med 55 lærlinge og elever i fagene automatiktekniker, industritekniker, karrosseritekniker, klejnsmed, personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, entreprenørmaskinmekaniker, procesoperatør samt grafisk tekniker og mediegrafiker.

Se vinderne i alle industriens fag her.

I Industriens Uddannelsers telt har publikum haft mulighed for selv at prøve kræfter med demonstrationsfagene flytekniker, finmekaniker, 3D-print, teknisk designer, værktøjsmager, skibsmontør og landbrugsmaskinmekaniker. Derudover kunne publikum besøge de to stande Job i rumstanden og Den grønne stand, hvor de kunne møde lærlinge, som arbejder indenfor henholdsvis rumindustrien og grøn omstilling.

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med knap 300 deltagere fra 47 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills bliver i 2026 i Hjørring. I 2025 skal Danmark være vært for EuroSkills, som bliver holdt i Herning.  

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Ændrede overgangskrav skal styrke metaluddannelserne1.12.2023 13:38:46 CET | Pressemeddelelse

Nu skal der flere lærlinge på metalindustriens erhvervsuddannelser. Det skal en ændring af uddannelsernes overgangskrav være med til at sikre. Ændringen betyder bl.a., at lærlinge ikke længere skal undervises i fx tekstanalyse på grundforløb 2, men i stedet møder faget dansk i den øvrige undervisning. Dermed bliver kravene mellem grundforløbet og hovedforløbet mere relevante, og det skal understøtte, at flere vælger og gennemfører uddannelserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye