Aalborg Kongres & Kultur Center

NET ZERO-konference skal bidrage til handling

Del

For tredje gang åbner Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) dørene til konferencen NET ZERO pathways, og dermed sætter de igen fokus på mulighederne for at accelerere den grønne omstilling i virksomheder og organisationer. Mandag 30. september går moderator Karin Cruz Forsstrøm på scenen og styrer dagen, hvor blandt andre den verdensførende klimaforsker Sebastian Mernild er gæst.

NET ZERO pathways 2023
NET ZERO pathways 2023

Det er efterhånden velkendt i hele landet, at Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) er en af de helt store frontløbere indenfor arbejdet med bæredygtighed i branchen. Med to betydningsfulde certificeringer i ryggen, kunne det nordjyske kongres- og kulturhus afsløre tidligere på året, at de i perioden 2019-2022 har nedbragt deres CO2e-udledning med 28%. Men arbejdet stopper ikke her. Og en del af det fokuserede arbejde med bæredygtighed er netop konferencen NET ZERO pathways, som AKKC arrangerer i tæt samarbejde med Green Hub Denmark. Mandag 30. september bliver tredje gang, konferencen åbner dørene i AKKC, og direktøren er overbevist om, at dagen kan være med til at bidrage til handling indenfor den grønne omstilling.

  • Med NET ZERO pathways skaber vi et forum, hvor folk kan blive inspireret og klædt på til handling, hvor man kan diskutere, møde ligesindede og ikke mindst gå derfra med samarbejdsmuligheder på tværs af erhverv med udgangspunkt i den grønne omstilling. Det er noget af det, der skal til for, at vi kan ændre det, vi ”plejer” at gøre til noget nyt og mere bæredygtigt, forklarer Nicolaj Holm, direktør i AKKC.

NET ZERO-konferencen vil vise vejen for forretningspotentialet i den grønne omstilling, og omdrejningspunktet er regeringens målsætning om 70 procent CO2-reduktion i 2030. Der er altså brug for handling nu, hvis det skal lykkes at komme i mål med CO2-reduktionen. Derfor er Green Hub Denmark også begejstrede for endnu en gang at være en del af NET ZERO pathways-samarbejdet.

  • I år sætter vi fokus på en række nationale og regionale projekter, der er i fuld gang med at teste og demonstrere nye og innovative løsninger indenfor f.eks. Power-to-X, CCUS og pyrolyse-teknologi. Der bliver rig mulighed for at høre oplæg og samtidig se de grønne løsninger i praksis, når vi inviterer virksomhederne til at fremvise deres teknologier i udstillingsområdet, siger Michael Stie Laugesen, projektchef i Green Hub Denmark.

Stærke navne på programmet
Til at guide konferencedeltagerne godt igennem dagen står tv-vært fra TV2 Nyhederne, Karin Cruz Forsstrøm, klar. Hun vil blive flankeret af en lang række spændende talere i løbet af dagen, heriblandt den verdensførende, danske klimaforsker Sebastian Mernild, som vil give en indflyvning til de klimaforandringer vi har set over tid, men også hvad vi forventeligt vil se af forandringer i årtierne, der kommer.

  • Det er utvetydigt, at menneskelig indflydelse har opvarmet klimasystemet, og at udbredte og hastige klimaforandringer har fundet sted. Den globale overfladetemperatur er steget cirka 1,5°C siden 1850, siden industrialiseringen. Hvert af de sidste fire årtier har været varmere end noget foregående årti siden 1850. For hver halve grad den globale opvarmning stiger yderligere, vil der være stigninger i temperaturekstremer, intensitet af kraftig nedbør og alvorlig tørke, fortæller Sebastian Mernild.

I år bliver NET ZERO pathways en optakt til den 10. internationale European Conference on Sustainable Cities and Towns, der finder sted i AKKC 1.-3. oktober, hvor 800 betydningsfulde konferencedeltagere fra hele Europa samles for diskutere, dele ideer og styrke deres rolle i at guide Europa mod en sikker og bæredygtig fremtid. Derfor foregår NET ZERO pathways denne gang udelukkende på engelsk.

Se programmet, bestil billet eller meld dig til som udstiller på hjemmesiden https://netzeropathways.com/  og deltag på årets konference, der præsenterer god business i Danmarks grønne omstilling.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Aalborg Kongres & Kultur Center

Med flere end en halv million gæster årligt til Musik & Teater, Messer & Udstillinger og Møder & Kongresser er Aalborg Kongres & Kultur Center et af Skandinaviens største og mest fleksible kongres- og kulturcentre.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye