Tønder Kommune

Fremtidens faglærte fejres i Tønder

Del

I en tid, hvor behovet for faglært arbejdskraft stiger, tager Tønder Kommune initiativ til at motivere og hylde unge og voksne, der vælger en erhvervsuddannelse. Med en bekymrende tendens i faldende tilslutning til erhvervsuddannelserne i 2022 og 2023, har kommunalbestyrelsen svaret igen med en handleplan fyldt med tiltag for at vende udviklingen. Et af disse initiativer er "Fest for Fremtidens Faglærte", et arrangement designet til at sætte spot på erhvervsuddannelsernes vigtighed og de individer, der bidrager til faglært arbejdes fremtid.

Med fokus på faglighed

"Fest for Fremtidens Faglærte" afholdes den 14. maj 2024 på ECCO Conference Centre i Tønder og det bliver en aften med fokus på faglig stolthed, gennem musik, underholdning og en helt særlig prisuddeling. Og der er noget at fejre: Tønder Kommunes handleplan, der blandt andet inkluderer brobygning, styrket vejledning, ekstra praktik, og virksomhedsbesøg, har båret frugt. Måltallet for 2024 er allerede nået og 30 % af de unge vælger nu en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Inspireret af tiltag i Sønderborg og Esbjerg er "Fest for Fremtidens Faglærte" skabt i et samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) for at fejre og hædre unge og voksne, der vælger en erhvervsuddannelse.

God opbakning

Tønder Kommune er rigtig glade for den støtte og opbakning der er til arrangementet. Blandt andet fra centrale lokale aktører som Erhvervsråd, Håndværkerforeningen og Handelsstandsforeningen. Det bliver værdsat og hvis flere aktører har lyst til at melde sig på banen, skal de ikke holde sig tilbage.

Prisuddeling til Årets Lærling og Læreplads

Højdepunktet bliver uddelingen af to prestigefyldte priser: "Årets Lærling/Elev 2023" og "Årets Læreplads i Tønder Kommune 2023". Disse priser anerkender enestående faglighed, dedikation og innovative læringsmiljøer, der er essentielle for at uddanne morgendagens faglærte arbejdskraft. Priserne sigter mod at hædre og motivere både elever og virksomheder, der går forrest i kampen for en stærkere og mere kvalificeret arbejdsstyrke.

Opfordring til Nomineringer

Tønder Kommune opfordrer nu alle lokale virksomheder med lære- og elevpladser til at indstille kandidater til disse ærefulde titler. Med fokus på faglige præstationer, social udvikling og bidrag til et positivt læringsmiljø, er det tid til at fremhæve de historier, der inspirerer og gør en forskel. Priserne uddeles på selve aftenen

Tilmelding og mere Information

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Interesserede kan tilmelde sig og læse mere om indstillingsprocessen via https://www.toender.dk/ffff. Sidste frist for tilmelding og indstilling er 29. april 2024

Tønder Kommune inviterer pressen, lokale virksomheder, uddannelsesinstitutioner og alle interesserede til at deltage i denne fejring af erhvervsuddannelsernes vitalitet og de unge mennesker, der vælger at uddanne sig inden for disse vigtige felter.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye