Euronics vender underskud til overskud i svært marked

Del

På trods af et svært marked og omsætningsnedgang er det lykkedes Euronics Danmark A/S, der er det administrative selskab bag kæderne EL-Salg, Lysmesteren og Photocare, at lave en turnaround, og selskabet realiserer nu sorte tal på bundlinjen. 

Henrik Overgaard Hansen, adm. direktør i Euronics Danmark, foran Euronics hovedkontor i Stilling.
Henrik Overgaard Hansen, adm. direktør i Euronics Danmark, foran Euronics hovedkontor i Stilling.

Mens renterne, inflationen og fødevarepriserne gik op, gik forbrugertilliden og markedet for salg af high-end belysning og forbrugerelektronik tilsvarende ned. 

Det kan aflæses i Euronics Danmarks netop offentliggjorte regnskab, hvor selskabets nettoomsætning er faldet med 20 procent. Fra 712 mio. kr. i 2022 til 567 mio. kr. i 2023.

Omsætningsnedgangen er dog ikke kun drevet af udefrakommende faktorer – den er også en del af en bevidst strategi om at skabe en mere sund omsætning efter nogle travle år under coronapandemien, forklarer Henrik Overgaard Hansen, adm. direktør i Euronics Danmark.

- Det har været et svært marked i 2023, og derfor har vores fokus først og fremmest været på at optimere kerneforretningen for at sikre den fortsatte konkurrencekraft ude i butikkerne, siger han.

- Og hvis vi skal være helt ærlige, så er det ikke al den omsætning, vi skabte i de travle coronaår, der har været lige sund for bundlinjen. Derfor har vi brugt opbremsningen i markedet til at sætte fokus på sund omsætning. Vi har blandt andet været igennem en proces, hvor vi har analyseret virksomhedens omsætning for at belyse områder, hvor vi tidligere år har haft negativ dækning. Den del af omsætningen har vi nu sorteret fra, selvom det selvsagt har forstærket omsætningsnedgangen, siger Henrik Overgaard Hansen.

Turnaround-værktøjer
Tiltaget har sammen med en række andre konkrete indsatser været med til at gøre Euronics Danmark til en sundere forretning. Således er det lykkedes selskabet at forbedre resultatet af den primære drift med hele 20,4 mio. kr. sammenlignet med 2022. 

Dermed er et underskud efter skat på -1,9 mio. kr. i 2022 vendt til et overskud på 3,5 mio. kr. i 2023. Samtidig har Euronics Danmark A/S øget sin soliditet fra 21,2 procent i 2022 til 28,8 procent i 2023.

- Det lyder måske lidt voldsomt at tale om en turnaround, men det er i virkeligheden værktøjer fra den kasse, vi har brugt. Det gode resultat er – ud over vores fokus på sund omsætning – drevet af et solidt fokus på vores udgifter. Blandt andet har vi gennemført logistikoptimeringer, hvor vi er blevet bedre til at udnytte fragtkapaciteten, minimere lagerleje, og så har vi skiftet vores logistikoperatør på området for levering af småartikler. Det har givet os besparelser alene på logistik på 15 procent i det netop aflagte regnskab, siger Henrik Overgaard Hansen og tilføjer: 

- Samtidig har året været præget af godt købmandskab, hvor vi har set mere kritisk på vores faste omkostninger med fokus på værdiskabelse for koncernens aktionærer. Således har vi gennemført besparelser på de faste omkostninger med cirka 35 procent, siger han.

Fortsat svært marked
Med den gennemførte turnaround står Euronics Danmark mere velkonsolideret og velforberedt på fortsatte hårde tider for detailhandelen, lyder det fra Henrik Overgaard Hansen.

- 2024 bliver heller ikke noget let år for vores butikker. Derfor skal vi fortsat have fokus på optimeringer til gavn for virksomhedens aktionærer. Det handler først og fremmest om at sikre, at vi hver eneste dag kan skaffe de rigtige kvalitetsprodukter til konkurrencedygtige priser til vores kunder. Euronics Danmark er jo ikke til for at optimere vores eget resultat – vi er til for at kunne skabe mest mulig værdi for vores kunder ude i butikkerne, siger han.

Euronics er Europas største indkøbssamarbejde for elektronikkæder med over 8.500 butikker fordelt i 35 lande rundt om i Europa. I Danmark forsyner Euronics Danmark blandt andet 185 butikker i kæderne EL-Salg, Lysmesteren og PhotoCare med varer.   

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Henrik Overgaard Hansen, adm. direktør i Euronics Danmark, foran Euronics hovedkontor i Stilling.
Henrik Overgaard Hansen, adm. direktør i Euronics Danmark, foran Euronics hovedkontor i Stilling.
Download

Links

Om Euronics Danmark A/S

Euronics Danmark A/S er med sine 185 butikker fordelt over hele landet Danmarks største detailhandelshus for frivillige detailkæder inden for hårde hvidevarer, forbrugerelektronik, små el-apparater og belysning. Euronics Danmark A/S er en del af den internationale buying group Euronics International. Dermed handler butikkerne i Euronics Danmark A/S ind sammen med godt 11.000 andre butikker. Det gør samarbejdet til et af de største i Europa og sikrer butikkerne konkurrencedygtige sortimenter og priser.

Følg pressemeddelelser fra Euronics

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Euronics

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye