Comwell A/S

Følg med strømmen! Den fører dig steder hen, du ikke selv havde fundet

Del

Portræt: Strategidirektør i Comwell, Henrik Hjorth, fylder 60 år:

Den 10. april fylder Comwells strategidirektør, Henrik Hjorth, 60 år og mere end halvdelen af sit liv har han brugt hos Comwell. Det giver os anledning til en tur down momory lane. I Henriks optik skyldes de mange år i samme virksomhed de gode udviklingsmuligheder, der altid har været i Comwell.

Henrik Hjorth, strategidirektør i Comwell Hotels, fylder 60 år
Henrik Hjorth, strategidirektør i Comwell Hotels, fylder 60 år

- Jeg har aldrig haft en karriereplan, men jeg har været klar, og jeg har turdet tage udfordringerne, når de opstod, fortæller Henrik Hjorth.

Henriks erhvervskarriere startede i Bella Center, efter han havde afsluttet en Højere Handelseksamen. Og i 1988 var Henrik med til at åbne Comwell Borupgaard som konferencechef, og siden da har opgaverne og muligheder været mange og alsidige. Og spørger du Peter Schelde, CEO i Comwell Hotels, hvilke værdier, der kendetegner Henrik, er meldingen klar:  

- Det kan jeg svare ganske kort på. Henrik er en hårdtarbejdende kollega. Han er firmaets mand. Og så er han indbegrebet af et ordentligt menneske. En leder, der viser vejen. Såre simpelt”, lyder det fra Peter Schelde.

Sikke en rejse

Efter tiden som konferencechef på Comwell Borupgaard blev Henrik hoteldirektør på selv samme hotel. Den stilling bestred han i otte år, hvorefter han blev salgsdirektør for hele kæden, som dengang talte blot tre hoteller. Efter en række år i salgsdirektør-stolen takkede Henrik ja til rollen som salgs- og marketingdirektør. Og i dag som 60-årig går han under titlen strategidirektør.

Og sikke en rejse, det har været. Både for Henrik selv, men i den grad også for Comwell. Igennem de mange år, hvor han er trådt ind ad dørene på hotellerne og hovedkontoret, har antallet af hoteller også udviklet sig:

- At have været en del af den store rejse, Comwell har været på igennem tiden, føles som den største bedrift for mig. Tre hoteller var der, da jeg startede, og i dag finder du Comwell-hoteller rundt i hele landet. Det har været vildt spændende, og jeg kan ganske enkelt ikke mindes én eneste dag, hvor jeg har været ked af at komme på arbejde. Det er vel i sig selv lidt af en bedrift, fortæller Henrik Hjorth.

Fra USA til direktørstilling som 28-årig

Spørger du Henrik selv, handler hans karrieremæssige succes også om at være på rette sted på rette tidspunkt og så gribe chancen, når den byder sig. - Dog kombineret med en smule flid og dygtighed, tilføjer han med et glimt i øjet. Henrik har været klar til at tage næste spring op ad karrierestigen på de rette tidspunkter i livet – og så er det faldet ham naturligt at trives i lederroller. For at styrke den faglige værktøjskasse, gennemførte Henrik desuden en MBA fra 2008 - 2010.

Sans for at være leder har andre også kunnet spotte i hans måde at tilgå sit arbejde på. Og måske endda før, han selv vidste det. Det oplevede den nu 60-årige strategidirektør nemlig for første gang, da han som blot 28-årig modtog et opkald, der omhandlende hans første direktørstilling:

- Jeg var rejst et par år væk fra Danmark og Comwell, hvor jeg prøvede kræfter med en Sales Manager-stilling i møbelbranchen i Californien. Her ringede min daværende chef til mig og spurgte, om jeg var klar til rollen som hoteldirektør!? Det havde jeg ikke set komme. Jeg var kun 28 år og skulle nu tilbage til Comwell-hotellet for at være direktør. Det var skelsættende for mig, pointerer han.

”Må og skal være det gode eksempel”

Man skal være et ordentligt og positivt menneske i alle aspekter af livet, påpeger Henrik. Og ordentlighed er netop en stor del af de Comwell’ske grundværdier.

- Det er en del af mit DNA at være ordentlig overfor de mennesker, jeg møder og i det hele taget at forholde mig positiv til de udfordringer, jeg møder i livet – også når det er svært. Det er ikke nødvendigvis en evne, man er født med, men det kan tillæres. Derfor tror jeg også, at jeg både som kollega og leder har været vellidt og respekteret. Jeg har aldrig lagt andre ned for selv at komme til.

For Henrik handler det helt basalt om, at man altid selv må og skal være det gode eksempel.

- Samler direktøren ikke skrald op fra gulvet, gør andre det heller ikke. Både i overført betydning og helt bogstaveligt, fastslår han.

Ét er mulighederne, noget andet er at gribe dem

I løbet af fødselarens karriere har forskellige muligheder budt sig, hvilket i sig selv ikke er en selvfølge. Men det er dét, Henrik fremhæver som én af Comwells største forcer.

Mulighederne. Og det konstante potentiale for at udvikle sig, nå nye højder karrieremæssigt og dermed lande nye ansvarsområder og stillinger uden at skifte virksomhed. Men det kræver, man er vågen og klar, når muligheder opstår.

- Jeg har været god til at gribe boldene i takt med, at jeg selv udviklede mig, og virksomheden ligeså. Man siger vist, at kun døde fisk flyder med strømmen, men sådan ser jeg det ikke. Nogle gange leder strømmen dig steder hen, du ikke havde tænk på, som så åbner nye døre, siger Henrik og afslutter:

- Jeg er et tydeligt eksempel på, at du igennem din karriere i hotelbranchen kan udvikle dig på mange måder gennem mange år.

Privat er Henrik gift med Hanne. Parret bor i Birkerød, og sammen har de 3 børn og 2 børnebørn.  Henrik elsker at rejse og nyder desuden at køre på sin mountainbike i de nordsjællandske skove.

Kontakter

Om Comwell

Comwell er en danskejet og landsdækkende hotelkæde med hoteller i hele Danmark og ét i Sverige samt ODEON i Odense og Centralværkstedet og Smedien i Aarhus. I mere end 50 år har Comwell drevet møde- og konferencehoteller og har gennem årene høstet flere priser for deres møde-, service- og madkoncept.

Comwell var de første til at introducere danskerne for den moderne mødepakke tilbage i 1969. I dag er det stadig Comwells kerneforretning, og den professionelle rådgivning, indsigt, læringsværktøjer og sparring varetages af hotelkædens trænede MeetingDesignere. Comwell servicerer også uddannelses- og kursusforløb, workshops, jobsamtaler, bestyrelsesmøder, udstillinger og events og råder over knap 3.000 værelser samt 350 møde- og konferencelokaler.

Følg pressemeddelelser fra Comwell A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Comwell A/S

Årsresultat: Comwell Hotels satte omsætningsrekord i 20232.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Comwell har i dag offentliggjort årsrapport og ESG-rapportering. Den danskejede hotelkæde Comwell Hotels har i dag offentliggjort ESG-rapportering og årsresultat for 2023. Med en omsætning på 1.290,6 mio. kr. kan kæden skrive det ind i historien som den højeste nogensinde. Som del af årsrapporten udgiver Comwell også rapport på 2023’s ESG-mål og -aktiviteter, som afspejler et stort fokus på rejsen mod en mere bæredygtig hoteldrift på tværs af alle hoteller.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye