Oplev Borum Eshøj med Moesgaard
Moesgaard Museum inviterer på en hyggelig udflugt for børn og barnlige sjæle ved Borum Eshøj – en stormandshøj fra bronzealderen. Udflugten er en del af den nationale Fortidsmindedag og finder sted søndag 21. april 2024.
Måske har du hørt om eller endda set de berømte egekistegrave fra Borum Eshøj? Kisterne med de velbevarede fund er udstillet på Moesgaard Museum, men publikum har nu en helt særlig mulighed for at høre om fundet på selve fundstedet.
Moesgaard Museum arrangerer nemlig en tur til den fredede gravhøj, hvor kisterne blev udgravet i 1870’erne. Kisterne indeholdt ligene af en kvinde og to mænd fra ældre bronzealder. De var iklædt nogle af de bedst bevarede oldtidsdragter i Danmark. De velbevarede personer, tekstiler og gravgaver giver et unikt indblik i bronzealdersamfundet. Borum Eshøj er fra ældre bronzealder (ca. 1500-1300 f.Kr.) og er én af de i alt 130 fredede fortidsminder i Aarhus Kommune.
Turen er en del af fejringen af den nationale Fortidsmindedag. Fortidsmindedagens formål er at gøre opmærksom på vores mange spændende og seværdige fredede fortidsminder i land og by. Fortidsmindedagen er en unik chance for at høre historierne om, hvordan Danmark er blevet det land, vi kender i dag, formidlet på en måde, der fænger og involverer hele familien.
Borum Eshøj - bronzealderhøj og landskab
Undervejs vil turledere og arkæologer på Moesgaard, Marlene Sørensen og Lise Frost, fortælle om kæmpehøjen Borum Eshøj, om den omkringliggende gravplads og om bronzealderens landskab. Der vil desuden være mulighed for at se nogle af de fascinerende fund fra bronzealderen helt tæt på.
Alle er velkomne på denne spændende tur til den berømte gravhøj Borum Eshøj. Turen er dog primært rettet mod børn i alderen 8-12 år. Der vil være kakao, kaffe, te og boller i det rekonstruerede bronzealderhus samt mulighed for at vinde ”Årets Borum Eshøj quiz”.
Turen finder sted søndag 21. april kl. 10.00 – 12.00
Mødested: P-pladsen ved Borum Eshøj-huset
Pris: Pris: 150 kr. for voksne, 100 kr. for børn og unge under 18 år, 100 kr. for årskortholdere
Billet købes via Moesgaard Museums webshop: https://shop.moesgaardmuseum.dk/dk/momuevents
Kontakter
Marlene SørensenMuseumsinspektørAntikvarisk afdeling
Tlf:23382331mas@moesgaardmuseum.dkBilleder
Links
Moesgaard Museum
Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.
Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum
Moesgaard kåret som Danmarks bedste attraktion3.10.2024 11:57:39 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 3000 danskere har peget på Moesgaard Museum som vinder af den årlige Danish Travel Awards, som netop er blevet uddelt.
Oplev fortællingen om det største vendepunkt i menneskets historie2.10.2024 07:49:47 CEST | Pressemeddelelse
Moesgaards kommende særudstilling tager os 10.000 år tilbage i tid til dengang mennesket begyndte at dyrke jorden. På det tidspunkt opstår en helt ny og betagende gudeverden, som viser os, at menneskets måde at tænke, tro og leve på er radikalt forandret.
Moesgaard opruster på vidensområdet30.9.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Moesgaard Museum hæver ambitionsniveauet for vidensområdet, som samles under én videnschef med ansvar for tre afdelinger, mens to nye faglige fyrtårne er hentet ind som afdelingsledere.
Presseinvitation til åbning af ’Moder Jord’ på Moesgaard11.9.2024 08:05:00 CEST | Presseinvitation
Moesgaard Museum inviterer pressen til åbningsreception for særudstillingen Moder Jord torsdag den 10. oktober 2024.
Sølvskat fra vikingetiden fundet nord for Aarhus19.8.2024 08:26:28 CEST | Pressemeddelelse
En ung arkæologistuderende fra Aarhus Universitet har fundet en spektakulær sølvskat med tråde til både Rusland, Ukraine og De Britiske Øer. Fundet understreger Aarhus’ position som et internationalt knudepunkt i vikingetiden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum