WWF Verdensnaturfonden

Bo Øksnebjerg stopper som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden

Del

Bo Øksnebjerg har besluttet at stoppe som generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, hvor han i mere end syv år har stået i spidsen for en omfattende udvikling, der har gjort WWF Verdensnaturfonden til Danmarks største grønne organisation. Bo Øksnebjerg fratræder den 31. maj, og bestyrelsen har igangsat processen med at finde en ny generalsekretær.

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF
Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF

Bo Øksnebjerg tiltrådte stillingen som generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden i marts 2017. Han har som generalsekretær stået i spidsen for en strategi, der har sat et tydeligt aftryk på både naturen og den grønne dagsorden i Danmark. I samme periode er WWF Verdensnaturfonden vokset markant både i ansatte, økonomi og naturprojekter og er i dag Danmarks største grønne organisation målt i omsætning, ligesom WWF Danmark nu er blandt de lande, der donerer mest til WWF’s internationale arbejde.

”På bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke Bo for samarbejdet og hans ihærdige indsats for både WWF og naturen. Med Bo i spidsen har WWF Verdensnaturfonden gennemgået en gennemgribende forandring, så vi har kunnet etablere en lang række nye, store naturgenopretningsprojekter i og udenfor Danmark. Samtidig har WWF i Danmark udviklet helt nye, innovative tilgange til bl.a. bæredygtige værdikæder, klimatiltag og naturbaserede løsninger. WWF Verdensnaturfonden står derfor nu endnu stærkere til den fortsatte kamp for at beskytte naturen og biodiversiteten i samarbejde med vores partnere og støtter,” siger Mads Kann-Rasmussen, forperson i WWF Verdensnaturfonden.

Bo Øksnebjerg skifter til en stilling i det private erhvervsliv, hvor han også skal arbejde med bæredygtighed, biodiversitet og natur. Bestyrelsen er allerede i gang med at finde hans afløser, hvis første opgave bliver at udvikle en ny strategi for de kommende år, da den nuværende strategi udløber i 2025.

”Mit hjerte vil altid banke for WWF Verdensnaturfonden. Jeg har nydt hvert et sekund og kommer til at savne de mange dedikerede medarbejdere, der kæmper for vores planet hver eneste dag. Jeg er utrolig stolt af de store resultater, de har skabt. I de seneste år har WWF Verdensnaturfonden bl.a. stillet borgerforslaget til den nye klimalov, bidraget til at store danske virksomheder har reduceret deres plastikforbrug, etableret nye bæredygtige varekæder for fisk og soja, genetableret moser, skove og muslingerev i Danmark, plantet tusindvis af træer i troperne og reddet enorme arealer i Asien, Afrika og Amazonas fra motorsave og bulldozere. Det er ikke så ringe endda,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Indtil der er fundet en ny generalsekretær, vil økonomidirektør Anders Adrian fungere som midlertidig generalsekretær.

Kontakter

Billeder

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF
Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: WWF
Download

Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden

Nu kan danske børn plante verden grønnere: Ét træ i skolegården bliver til 10 i Uganda6.5.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Netop nu kan danske skoleklasser tilmelde sig initiativet 'Plant et træ' og få et gratis træ. Bag initiativet står WWF Verdensnaturfonden og VELUX Gruppen, der sender i alt 700 hjemmehørende træer ud til skolerne. For hvert træ, der plantes herhjemme, bliver der plantet 10 træer på skoler i Uganda. WWF er i år partner på Børnenes U-landskalender, der støtter WWF's projekt Grønne Skoler i netop Uganda.

Pindsvinets levesteder forsvinder, men danskerne kan hjælpe dem25.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks pindsvin mangler levesteder, og det får dem til at søge ind i den bynære natur og i danskernes haver. I april og maj vågner pindsvinene fra vinterdvale, men med fem gode råd kan danskerne hjælpe de fredede dyr i egne haver. Bag rådene står WWF Verdensnaturfonden og pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen, der med støtte fra Nordea-fonden står bag Danmarks pindsvinetælling i august.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye