Billund Kommune

Turisme skaber værdi for Billund Kommune

Del

Turisme har stor betydning for en kommune som Billund. Det kvitterer borgerne for i en ny undersøgelse, som Epion har lavet for Destination Trekantområdet og VisitDenmark. Analysen peger på, at hele 86 procent af borgerne i Billund Kommune er positivt stemt overfor turismens betydning for lokalområdet.

Ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne Billund Kommune åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske. Foto: Billund Kommune
Ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne Billund Kommune åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske. Foto: Billund Kommune

På tværs af kommunerne i Destination Trekantområdet har størstedelen en positiv opfattelse af turismens effekter for lokalområdet. Den største andel, der mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser, findes i Billund Kommune, hvor hele 86 pct. er positivt stemte. I Vejle, Fredericia og Kolding Kommuner ligger tallet på 79 pct.

Borgernes opbakning glæder borgmester Stephanie Storbank, da Billund Kommunes mange attraktioner tiltrækker børnefamilier og andre besøgende fra Danmark og resten af verden.

”Vores fyrtårnsattraktioner, unikke oplevelser, smukke natur og Danmarks næststørste lufthavn gør Billund Kommune til et godt sted at besøge. Derfor er jeg glad for, at borgerne bakker op om turismens betydning for lokalområdet. Som borgmester er jeg nemlig enormt stolt over, at vi hver dag kan byde både danske og internationale besøgende velkommen til hjemstedet for Børnenes Hovedstad. Takket være både de små og store aktører fordelt over hele kommunen kan vi i den grad tilbyde noget for enhver smag,” siger borgmester Stephanie Storbank.

Turismen har stor økonomisk betydning for Billund Kommune, og ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne kommunen åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske.

De mange overnatninger giver grobund for en underskov af virksomheder, herunder Bed & Breakfast, campingpladser og turismeaktiviteter som cykeludlejning, fodboldgolf og fiskesøer. Aktiviteter, som samtidig er med til at understøtte den politiske vision om stærke byer på tværs af hele kommunen.

Engagerede lokale kræfter skaber gode oplevelser for os alle i kommunes stærke byer, så vi kan være aktive i både børne- og voksenhøjde. Tilsammen skaber vores spirende erhvervs-, fritids- og kulturliv en spændende kommune – både for os, der bor her, og for de mange, som vi hvert eneste år byder velkommen til Billund Kommune,” udtaler udvalgsformand Simon Nicolajsen Jørgensen.

 

Fakta

  • Epinion har på vegne af VisitDenmark og Destination Trekantområdet lavet en analyse af holdningen til turismen blandt borgerne i Destintation Trekantområdet.
  • På tværs af kommunerne i Destination Trekantområdet har størstedelen en positiv opfattelse af turismens konsekvenser for lokalområdet. Den største andel, der mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser, findes i Billund, hvor hele 86 pct. er positivt stemte. Selvom det er højere end de andre 3 kommuner i Destination Trekantområdet, er der også en positiv opfattelse i de resterende kommuner, hvor hele 79 pct. mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser. På tværs af kommunerne er der ligeledes ikke mange - mellem 1-2 pct. - der mener, at turismen har flere negative end positive konsekvenser.
  • Læs mere i analysen hos Destination Trekantområdet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye