Billund Kommune

Turisme skaber værdi for Billund Kommune

Del

Turisme har stor betydning for en kommune som Billund. Det kvitterer borgerne for i en ny undersøgelse, som Epion har lavet for Destination Trekantområdet og VisitDenmark. Analysen peger på, at hele 86 procent af borgerne i Billund Kommune er positivt stemt overfor turismens betydning for lokalområdet.

Ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne Billund Kommune åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske. Foto: Billund Kommune
Ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne Billund Kommune åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske. Foto: Billund Kommune

På tværs af kommunerne i Destination Trekantområdet har størstedelen en positiv opfattelse af turismens effekter for lokalområdet. Den største andel, der mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser, findes i Billund Kommune, hvor hele 86 pct. er positivt stemte. I Vejle, Fredericia og Kolding Kommuner ligger tallet på 79 pct.

Borgernes opbakning glæder borgmester Stephanie Storbank, da Billund Kommunes mange attraktioner tiltrækker børnefamilier og andre besøgende fra Danmark og resten af verden.

”Vores fyrtårnsattraktioner, unikke oplevelser, smukke natur og Danmarks næststørste lufthavn gør Billund Kommune til et godt sted at besøge. Derfor er jeg glad for, at borgerne bakker op om turismens betydning for lokalområdet. Som borgmester er jeg nemlig enormt stolt over, at vi hver dag kan byde både danske og internationale besøgende velkommen til hjemstedet for Børnenes Hovedstad. Takket være både de små og store aktører fordelt over hele kommunen kan vi i den grad tilbyde noget for enhver smag,” siger borgmester Stephanie Storbank.

Turismen har stor økonomisk betydning for Billund Kommune, og ifølge VisitDenmarks Destinationsmonitor kunne kommunen åbne dørene for 1.632.364 overnattende gæster i 2023, hvoraf 900.625 var udenlandske.

De mange overnatninger giver grobund for en underskov af virksomheder, herunder Bed & Breakfast, campingpladser og turismeaktiviteter som cykeludlejning, fodboldgolf og fiskesøer. Aktiviteter, som samtidig er med til at understøtte den politiske vision om stærke byer på tværs af hele kommunen.

Engagerede lokale kræfter skaber gode oplevelser for os alle i kommunes stærke byer, så vi kan være aktive i både børne- og voksenhøjde. Tilsammen skaber vores spirende erhvervs-, fritids- og kulturliv en spændende kommune – både for os, der bor her, og for de mange, som vi hvert eneste år byder velkommen til Billund Kommune,” udtaler udvalgsformand Simon Nicolajsen Jørgensen.

 

Fakta

  • Epinion har på vegne af VisitDenmark og Destination Trekantområdet lavet en analyse af holdningen til turismen blandt borgerne i Destintation Trekantområdet.
  • På tværs af kommunerne i Destination Trekantområdet har størstedelen en positiv opfattelse af turismens konsekvenser for lokalområdet. Den største andel, der mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser, findes i Billund, hvor hele 86 pct. er positivt stemte. Selvom det er højere end de andre 3 kommuner i Destination Trekantområdet, er der også en positiv opfattelse i de resterende kommuner, hvor hele 79 pct. mener, at turismen har flere positive end negative konsekvenser. På tværs af kommunerne er der ligeledes ikke mange - mellem 1-2 pct. - der mener, at turismen har flere negative end positive konsekvenser.
  • Læs mere i analysen hos Destination Trekantområdet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

SAGRO samt Billund og Vejen Kommuner samarbejder om stort græsningsprojekt3.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I området omkring Holme Å er en række planter og insekter fra Den Danske Rødliste i fare for at forsvinde. SAGRO, Billund og Vejen Kommuner har derfor sammen med de lokale lodsejere igangsat et afgræsningsprojekt, som skal holde ådalen lysåben for at sikre den bedst mulige biodiversitet. Målet er, at i alt 190 hektar naturarealer bliver omdannet til et mekka for biodiversitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye