Molslinjen A/S

Alslinjens elfærge søsat

Del

Alslinjens nye elfærge til ruten mellem Bøjden og Fynshav kunne i weekenden for første gang vise sine flydeevner ved søsætningen på det tyrkiske værft Cemre. Se video i vedhæftede link. 

Elfærgen på Alslinjen har fået navnet Nerthus. Skibet blev i weekenden sluppet løs på vandet ud for værftet, Cemre, i Tyrkiet,
Elfærgen på Alslinjen har fået navnet Nerthus. Skibet blev i weekenden sluppet løs på vandet ud for værftet, Cemre, i Tyrkiet,

Molslinjens nye elfærge til Alslinjen, Nerthus, er nu flydende. Færgen blev i weekenden søsat i vandet ud for det tyrkiske værft Cemre, hvor både færgen til Alslinjen og en søsterfærge til Samsølinjen er ved at blive bygget.

Til tudende skibshorn og tonerne af ”I like to move it” gled færgen stille og roligt i vandet i den vellykkede søsætning.

Nerthus og søsterskibet Tyrfing er en vigtig del af den grønne omstilling hos Molslinjen, hvor de to elfærger afløser ældre dieselfærger på Alslinjen mellem Bøjden og Fynshav og på Samsølinjen mellem Kalundborg og Ballen.

De to elfærger er udviklet i et samarbejde mellem Molslinjens teknikere og eksperterne på værftet i Tyrkiet, og skibene vil sætte helt nye standarder for elfærger herhjemme, når det gælder kapacitet og hastighed.

Nerthus skal indsættes på Alslinjen sidst på året, mens Tyrfing på Samsølinjen skal sættes i drift i begyndelsen af 2025.

Kontakter

Links

Om Molslinjen

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. I 2023 overtog Molslinjen det Helsingborgbaserede rederi, ForSea, med ruten mellem Helsingør og Helsingborg. Ruten er senere blevet omdøbt til Øresundslinjen. Tilsammen har færgerne mere end 15 millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier. I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København fra Aarhus, Randers, Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg og Rønne samt en række andre jyske byer.

Molslinjen beskæftiger i dag mere end 1800 medarbejdere. Mere info: www.molslinjen.dk

CSR: Molslinjen Commitment / Molslinjen Code of Conduct for Business Relationships.

Følg pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Molslinjen A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye