AP Pension

AP Pension vinder stort By & Havn-udbud

Del

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har vundet et udbud fra By & Havn om købet af flere boligøer ved Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Med købet vil AP Ejendomme opføre op mod 1.000 boliger ved Enghave Brygge, der også kommer til at rumme almene boliger.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har vundet et udbud fra By & Havn om købet af flere boligøer ved Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Med købet vil AP Ejendomme opføre op mod 1.000 boliger ved Enghave Brygge, der også kommer til at rumme almene boliger. Illustration: AP Pension
AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har vundet et udbud fra By & Havn om købet af flere boligøer ved Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Med købet vil AP Ejendomme opføre op mod 1.000 boliger ved Enghave Brygge, der også kommer til at rumme almene boliger. Illustration: AP Pension

Det blev AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, der løb med sejren efter en udbudsrunde fra By & Havn om tre boligøer, en erhvervsø og to matrikler på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn. Udbuddet blev skudt i gang i sensommeren sidste år, og her i foråret blev AP Ejendomme udpeget som vinder. Dermed kan AP Ejendomme se frem til at skulle opføre op mod 1.000 boliger på de sidste boligøer i Københavns Sydhavn. De mange boliger bliver fordelt på en byggeret på lige over 97.000 kvadratmeter. Her af vil almene boliger udgøre 23.690 kvadratmeter.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er naturligvis glad for, at AP Ejendomme vandt udbuddet.

- Siden vi gik i gang med at arbejde med dette projekt, har vi været overbeviste om, at det er den helt rigtige investeringsmulighed for os. Projektet har blandt andet en af de bedste beliggenheder i København, hvor du er tæt på centrum og har direkte adgang til havneløbet i Københavns Inderhavn. Samtidig med at du har en metrostation, der åbner i løbet af efteråret i år. I vores optik er det svært at finde nogle arealer i København, der har tilnærmelsesvis samme fremtrædende beliggenhed. Samtidig er der en enormt stor interesse for at bo godt og centralt i hovedstaden. Derfor er vi naturligvis ekstremt glade for, at By & Havn valgte vores projekt i udbudskonkurrencen, fortæller Peter Olsson.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, glæder sig over at færdiggørelsen af hele havnestrækningen nu kan komme i gang.

- Enghave Brygge er det sidste område, som mangler at blive færdigudviklet i Københavns Sydhavn og med dette flotte projekt, bliver hele havnestrækningen færdiggjort på bedste vis med høje bæredygtighedsambitioner og et flot arkitektonisk udtryk. Og så bliver det et rigtigt københavnerkvarter med kanaler, badezone, grønne og rekreative områder og både erhverv, ejer- og lejeboliger, herunder mere end 25 procent almene boliger, siger Anne Skovbro.

En af årsagerne til, at AP Ejendomme har vundet udbuddet, er blandt andet på grund af selskabets store fokus på, at boligerne skal bidrage mest muligt til den grønne omstilling inden for byggeriet. Det gør sig blandt andet gældende ved den ambition, som selskabet har til certificeringen af projektets byggefelter.

- AP Ejendomme har en ambition om, at samtlige byggefelter i området certificeres til DGNB Platinniveau. Samtidig stiler vi mod, at byggeriet imødekommer CO2-forslaget fra Reduction Roadmap, som vi tilsluttede os i 2023. I projektet bliver der også lagt vægt på social bæredygtighed. De almene boliger fremrykkes og bygges som en del af første etape for projektet. Ligesom det vil blive prioriteret, at der kommer en mængde mindre boliger, som dermed kan være med til at støtte op om behovet for adgang til boliger for alle i København, siger Peter Olsson, der oplyser, at AP Ejendomme i projektet arbejder sammen med arkitekterne Cobe, Dorte Mandrup, JAJA Architects, Vandkunsten og rådgivende ingeniører Sweco.

Kontakter

Kristian Wederkinck OlesenKommunikationschef By & Havn

Tlf:3053 5004

Billeder

Om AP Pension

AP Pension er et uafhængigt, kundeejet pensionsselskab. Pension er i centrum, og fokus er på at skabe overskud til alle vores kunder.

Følg pressemeddelelser fra AP Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AP Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye