FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Ny cheføkonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation

Del

Den 1. juni sætter Damoun Ashournia sig i stolen som Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) nye cheføkonom. Han kommer fra en stilling som analysechef i Uddannelses- og Forskningsministeriet og skal fremover stå i spidsen for at sætte væsentlige samfundsøkonomiske dagsordener for FH.

Damoun Ashournia bliver ny cheføkonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation.
Damoun Ashournia bliver ny cheføkonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Damoun Ashournia kommer til FH med en solid økonomfaglighed i bagagen, international erfaring samt en indgående forståelse for Slotsholmen, da han både har en fortid som ph.d. fra Københavns Universitet, underviser og forsker på University of Oxford og som økonom i Finansministeriet. FH’s direktør, Mads Reinholdt, glæder sig til samarbejdet med den nye cheføkonom:

”Damoun Ashournia er et kæmpe scoop for FH. Med ham ombord bliver vi endnu bedre rustet til at udvikle og formidle politik, der sikrer, at vækst og velfærd også kommer lønmodtagerne til gavn. Jeg glæder mig meget til, at Damoun sammen med vores politikere, medlemsorganisationer og dygtige medarbejdere vil sætte dagsordener på vegne af FH og lønmodtagerne.”

Damoun Ashournia får ansvaret for at regne på de store samfundsøkonomiske dagsordener og sætte et væsentligt FH-aftryk.

”FH er en vigtig samfundsinstitution, der er afgørende for, at vi i Danmark kan have en bæredygtig økonomisk udvikling. Jeg glæder mig til at arbejde for at løse centrale samfundsudfordringer og skabe bedre vilkår for lønmodtagerne sammen med dygtige kollegaer i hele fagbevægelsen,” siger Damoun Ashournia.

Damoun Ashournia er 41 år og bor i Brønshøj med sin hustru og to børn.

Kontakter

Om FH:

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er Danmarks største og stærkeste tværfaglige fællesskab. Vi organiserer faglige organisationer, der repræsenterer mere end 1,3 mio. lønmodtagere. Både offentligt og privat ansatte.

FH kæmper for job og uddannelse til alle, for et sikkert og sundt arbejdsmiljø og for et trygt, demokratisk og solidarisk samfund.

Vi kæmper for ordnede forhold for vores medlemmer. Vi forhandler med arbejdsgiverne for at sikre og fastholde ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er det, vi kalder ”Den Danske Model”.

Vi arbejder for job til alle, og for at Danmark fortsat er et produktivt velfærdssamfund. Derfor bekæmper vi social dumping, der undergraver den danske model og vores overenskomster.

Vores værdigrundlag bygger på stolthed, lighed og fællesskab. Vi tror på, at vi er stærkere sammen end hver for sig.

Følg pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FH - Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: En glædens dag med godkendt Platformsdirektiv i EU11.3.2024 18:11:38 CET | Pressemeddelelse

Efter hårde forhandlinger gav EU’s beskæftigelsesministrer mandag grønt lys til, at personer, der arbejder for digitale arbejdsplatforme såsom Wolt, Foodora, Uber m.fl., fremover kan få adgang til almindelige arbejdstagerrettigheder som f.eks. feriepenge, pension eller løn under sygdom. I Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) er vi meget tilfredse med, at vi nu står med et direktiv, som kan bane vej for, at platformsarbejdere får adgang til ordentlige arbejdsvilkår, lyder det fra Flemming H. Grønsund, næstformand i FH.

Vi skal have et trygt miljø på erhvervsskolerne24.1.2024 08:47:57 CET | Pressemeddelelse

Det er stærkt bekymrende, at hver syvende elev på erhvervsskolerne bliver udsat for uønsket seksuel opmærksomhed på skolen. Udover det åbenlyst problematiske for eleverne, kan det få betydning for optaget på erhvervsskolerne, hvis ikke studiemiljøet er trygt. Fagbevægelsens Hovedorganisation foreslår at, at børne- og undervisningsministeren straks indkalder parter til en drøftelse af løsninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye