Helsingør Kommune inviterer udsatte borgere til at blive en del af fællesskabet i lokal fodboldklub
Helsingør Kommune, Snekkersten IF og OMBOLD vil bekæmpe ensomhed, social isolation og stofmisbrug med fodbold og et positivt fællesskab. Nu bliver der oprettet et særligt hold i Snekkersten IF, hvor alle udsatte borgere kan spille fodbold gratis hver uge. Fodboldkonceptet er udviklet af NGO’en, OMBOLD, der bruger fodbolden til at skabe positive livsforandringer for udsatte og hjemløse mennesker i hele landet.

Børn og voksne dribler hver dag rundt på fodboldbanerne i Helsingør Kommune, og sammen kan de glæde sig over fodboldens fantastiske fællesskab. Det skaber socialt samvær og giver point på sundhedskontoen. Men det er sjældent, at mennesker, der fx er ramt af hjemløshed eller har et misbrug, dribler med. Derfor får de heller ikke glæde af de positive gevinster ved fodbolden.
Det skal der laves om på nu!
Helsingør Kommune og Snekkersten IF har indgået et samarbejde med DBU, DBU Sjælland og OMBOLD om at opbygge et positivt og forandringsskabende fodboldfællesskab for kommunens udsatte borgere. Samarbejdet går helt konkret ud på at tilbyde kommunens udsatte borgere en ugentlig gratis fodboldtræning, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor der tages højde for alle spillernes fysiske-, mentale-, sociale og fodboldmæssige niveau.
Det bringer glæde og stolthed hos borgmester i Helsingør, Benedikte Kiær (C):
- Det er vigtigt, at der er plads til forskellighed i vores lokale idrætsliv, og der er brug for klubber, der som Snekkersten IF åbner døren for vores udsatte medborgere. Tak for det. Det er de tætte relationer og de positive fællesskaber, der er med til, at vi alle har det godt, og det gælder også, hvis man kæmper med hjemløshed eller misbrug. Netop derfor skal vi bakke op om, at alle får mulighed for at blive en del af et positivt idrætsfællesskab. Jeg glæder mig til at følge holdet.
Et godt samarbejde er vejen til succes
Træningen i Snekkersten IF er er del af projektet ’Inklusion i fodbold Danmark’, hvor målet er at få flere mennesker i udsatte positioner til at være en del af lokale fodboldklubber. Og samarbejdet mellem aktørerne er helt centralt for, at indsatsen kan blive en succes.
- På fodboldbanen er du ikke hjemløs, udsat eller psykisk sårbar. Her er du fodboldspiller. Fodbolden, og det fællesskab der følger med, gør virkelig en forskel for spillernes mentale og fysiske sundhed, men de har brug for støtte og hjælp til at komme ud på banen. Derfor er det vigtigt at have et tæt og konstruktivt samarbejde med kommunen, sociale indsatser og den lokale fodboldklub. Det er vi heldige have i Helsingør, og derfor har vi de bedste forudsætninger for at rigtig mange udsatte borgere i Helsingør nu begynder til fodbold, udtaler Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.
Og hos Snekkersten IF glæder man sig også til, at den nye gruppe fodboldspillere bliver en del af fællesskabet.
- Vores mission i Snekkersten IF er at bidrage til øget livskvalitet og skabe et attraktivt fodboldmiljø for alle. Derfor lå det også lige til højrebenet at åbne døren til vores klub for spillere, der har mere end rigeligt at kæmpe med i dagligdagen. Jeg er sikker på, at det nye OMBOLD-hold kommer til at være et frirum for spillerne, og på samme tid er jeg ikke i tvivl om, at spillerne vil give en masse tilbage til klubben alene ved at være en del af fællesskabet. Der er win/win for alle parter, siger Frank S. Jensen, Sportslig leder for motionsfodbold i Snekkersten IF.
Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Ambitionen er at inkludere mindst 360 udsatte mennesker om året i traditionelle fodboldforeninger i 12 forskellige klubber. På længere sigt er målet at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så mennesker i udsatte positioner får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark
Mere information
OMBOLD-holdet træner hver onsdag fra kl. 12.00 til 14.00 i Snekkersten IF, Agnetevej 1, 3070 Snekkersten.
Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark
Kontakter
Kasper SusaaKommunikationsansvarlig
Tlf:+45 51 35 91 60kasper@ombold.dkOmbold
NGO’en OMBOLD er med hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte mennesker. Fodboldfællesskabet danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, og gennem fællesskabet skaber spillerne nye venskaber og forøget livskvalitet.
Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

Følg pressemeddelelser fra Ombold
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ombold
Ingen skal stå udenfor: Holbæk sætter handling bag ord med nye idrætstilbud til mennesker i udsatte positioner9.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Holbæk Kommune har i årevis understøttet idrætsfællesskaber for kommunens udsatte borgere i samarbejde med blandt andet OMBOLD og Idræt For Sindet. Nu er paletten af idrætsaktiviteter for udsatte målgrupper blevet udvidet med floorball, gå/løb og badminton. Målet er at engagere endnu flere udsatte borgere gennem tilpassede idrætsaktiviteter i samarbejde med udvalgte lokale idrætsforeninger og OMBOLD i et 3-årigt pilotprojekt, der er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond med 6 mio. kr.
REMA 1000 er ny hovedsponsor for det danske hjemløselandshold i fodbold3.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dagligvarekæden REMA 1000s velkendte logo er for mange ensbetydende med dagligvarer til fornuftige priser, men nu kan danskerne også begynde at sætte lighedstegn mellem REMA 1000 og det danske hjemløselandshold.
Det åbne fynsmesterskab i gadefodbold skal spilles i Odense2.4.2025 12:48:06 CEST | Pressemeddelelse
Når dommeren fløjter op til kamp i Odense, bliver det startskuddet til en fodboldfest med noget på spil både på og uden for banen. Det åbne fynsmesterskab samler udsatte fodboldspillere fra hele Danmark til en dag fyldt med sammenhold, intensitet og masser af boldglæde.
Første Danmarksmesterskab i indendørs OMBOLD spilles i Ballerup13.3.2025 12:19:40 CET | Pressemeddelelse
Når fløjten lyder i Ballerup Super Arena, bliver det starten på et stykke danmarkshistorie. For første gang nogensinde skal der kæmpes om titlen som Danmarksmester i indendørs OMBOLD, når udsatte fodboldspillere fra hele landet samles til en dag fyldt med intensitet, fællesskab og fodboldglæde.
Historiens første indendørs Sjællandsmesterskab i OMBOLD bliver spillet i Slagelse18.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Den 25. februar 2025 samles op mod 150 fodboldspillere fra hele Danmark i Spar Nord Arena Slagelse til en helt særlig dag. Spillere, der lever med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, deltager nemlig i historiens første åbne Sjællandsmesterskab i OMBOLD.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum