Kræftens Bekæmpelse

Nordjylland samler ind til mennesker ramt af kræft

Del

Søndag går frivillige i hele Nordjylland dør til dør for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling. Er du ikke hjemme, kan du støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel eller digitale indsamlinger.

Kræftens Bekæmpelse

Udstyret med hvide bøtter og røde superheltekapper går tusindvis af små og store indsamlere søndag på gaden for at samle ind til kræftsagen.

Så hvis det pludselig ringer på døren midt i formiddagskaffen, kan det være en indsamler, der beder om din hjælp til at støtte de mere end 385.000 mennesker i Danmark, som lever med eller efter kræft - og fremtidens kræftpatienter gennem forskning.

Sidste år samlede 2.145 frivillige indsamlere hele 3.264.005 kroner ind i Region Nordjylland, og alene i Aalborg blev der doneret 868.298 kroner.

Lokalsamfundet står sammen 
En af dem, der glæder sig til at deltage i årets Landsindsamling, er formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen.

- Hvert eneste år ser jeg frem til at gå fra dør til dør og mærke, hvordan lokalsamfundet står sammen om at gøre en forskel for kræftramte og deres pårørende. Det er vi meget taknemmelige over, siger hun og sender en dybfølt tak til de tusindvis frivillige indsamlere og alle, der støtter kampen mod kræft med en donation.

- Jeg håber, at rigtig mange er hjemme og tager lige så godt imod os, som de plejer, når vi kommer forbi, siger hun og understreger, at der heldigvis er god mulighed for at støtte, selvom man ikke er hjemme.

Støt som du vil
Du kan blandt andet støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort på indsamling.dk eller via den husstandsfolder, der bliver efterladt i din postkasse på søndag, hvis du ikke er hjemme. 

Du kan også støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr.

Endelig er det igen i år muligt at oprette en digital indsamling enten via Facebook eller via indsamling.dk. Og du kan stadigvæk nå at melde dig som indsamler på  www.indsamling.dk eller tlf. 35 25 75 04. 

Din støtte nytter 
Sidste år var mere end 15.000 frivillige indsamlere med til at samle over 35 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til forskning, forebyggelse og Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende.

For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 63 kr. til forskning i kræft, 22 kr. til patientstøtte, 11 kr. til forebyggelse af kræft og 4 kr. til administration.

Kun 3 procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Foreningen er derfor afhængig af dig og andre, som støtter sagen og derved er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft. 

Læs mere om, hvordan Kræftens Bekæmpelse bruger de indsamlede midler fra Landsindsamlingen:

Landsindsamling 2024: Det går din støtte til

Sådan ser du dine lokale tal
Du finder de lokale og regionale indsamlingsresultater fra sidste års Landsindsamling på www.indsamling.dk/resultater

Kontakter

Billeder

Download
Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen
Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen
Download

Om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse er Danmarks største sygdomsbekæmpende forening. Vi arbejder med forskning i kræft, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Vores mål er, at færre får kræft, at flere overlever kræft - og at flere får et bedre liv med og efter kræft.

Besøg os på Cancer.dk.

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye