TV 2 Danmark

Tidligere landsholdsspiller bliver fodboldekspert på TV 2

Del

Nicoline Sørensen bliver ny fodboldekspert på TV 2. Den tidligere landsholdsspiller skal primært være med til at dække 3F Superliga, som denne sommer vender tilbage til TV 2.

Sidste sommer spillede hun VM for Danmark, men ved udgangen af 2023 indstillede Nicoline Sørensen sin fodboldkarriere og takkede af hos engelske Everton. I en alder af 26 år havde hun mistet motivationen til at spille på højeste niveau efter 54 landskampe, to mesterskaber med Brøndby og to svenske mesterskaber med henholdsvis FC Rosengård og Linköping FC.

- Jeg var blevet træt af livet som fodboldspiller, men har siden fundet ud af, at jeg stadig elsker fodbold og rigtig godt kan lide at tale om det. Så det krævede ikke lang betænkningstid, da TV 2 tilbød mig jobbet som fodboldekspert, siger Nicoline Sørensen og fortsætter:

- Fodbold er min hjemmebane. Jeg har de faglige kvaliteter og kompetencer og glæder mig til at bidrage til fodbolddebatten med mine analyser.

Nicoline Sørensen kastede sig efter karrierestoppet i Everton over studierne for at færdiggøre sin uddannelse som diplomingeniør, mens hun sideløbende har medvirket i flere fodboldpaneldebatter og podcasts. Hun begynder officielt som fodboldekspert på TV 2 fra 1. juli, når uddannelsen er færdiggjort, men vil også få opgaver i foråret og i forbindelse med EM-slutrunden i Tyskland, som begynder i juni. 

- Det er et scoop at få Nicoline Sørensen som ekspert på vores hold. Vi har ikke ansat en fodboldekspert med mange års tv-erfaring, men ser et kæmpe potentiale i Nicoline, som elsker at tale om fodbold og dele ud af sine taktiske og analytiske evner. Hun er en stærk kommunikatør med en karisma og et gå-på-mod, som vil styrke vores fodboldredaktion og være en gevinst for vores kommende Superliga-dækning, siger Kristian Hyldgaard, TV 2 Sports indholdschef.

Fuld fokus på 3F Superliga

Nicoline Sørensens første opgave som fodboldekspert på TV 2 bliver næste uges kvartfinale i Europa League mellem Liverpool og Atalanta - og til sommer gælder det så fuld fokus på landets bedste fodboldrække, når TV 2 vil løfte dækningen og formidlingen af 3F Superliga yderligere i et tæt samarbejde mellem TV 2 Sport, TV 2s regioner, TV 2 News og tv2.dk, klubberne og Divisionsforeningen.

null

- Det er fedt at komme med fra start, når TV 2 får rettighederne til 3F Superliga. Jeg ved ikke noget bedre end en søndag fyldt med fodbold, og nu kan jeg se frem til at fylde endnu flere ugedage op med fodbold ved at beskæftige mig med en spændende liga, som er i rivende udvikling og har hård konkurrence i begge ender af tabellen, siger Nicoline Sørensen.

TV 2 har lavet en seksårig aftale med Divisionsforeningen om at dele tv-rettighederne til 3F Superliga ligeligt med Viaplay fra næste sæson. Det vil sige, at TV 2 den ene spillerunde sender første-, fjerde- og sjettevalget, og spillerunden efter sender anden-, tredje- og femtevalget. Herefter byttes der rundt igen.

Sendeplanen ligger fast - de to søndagskampe med kampstart klokken 14 og 16, samt mandagskampen klokken 19 kan opleves på TV 2s platforme. Og der kan forekomme kampe om lørdagen på grund af dansk deltagelse i europæiske turneringer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Nicoline Sørensen bliver fodboldekspert på TV 2. (Foto: Martin Rickett/PA Images/Ritzau Scanpix/TV 2)
Nicoline Sørensen bliver fodboldekspert på TV 2. (Foto: Martin Rickett/PA Images/Ritzau Scanpix/TV 2)
Download
Nicoline Sørensen bliver fodboldekspert på TV 2. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TV 2)
Nicoline Sørensen bliver fodboldekspert på TV 2. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TV 2)
Download

TV 2 Danmark er en medievirksomhed med store digitale ambitioner og en mangeårig stærk position på det danske tv-marked. Vi arbejder hver dag for, at alle danskere via TV 2 Play, tv2.dk og alle vores kanaler kan holde sig opdateret og underholdt eller tage del i den offentlige debat. TV 2 Danmark er ejet af den danske stat, og vi driver public servicevirksomhed på kommercielle vilkår. På tværs af alle vores platforme er vi i kontakt med over 80 procent af danskerne i løbet af en uge. Vi bor på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København.

Følg pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TV 2 Danmark

TV 2 går 'all in' på OL i Paris 202431.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter EM i fodbold og Tour de France bliver det tid til kronen på værket - verdens største sportsevent - de olympiske lege 2024. De finder sted i Paris fra 26. juli til 11. august. TV 2 dækker OL massivt og går all in på TV 2 Play, TV 2, TV 2 Sport og TV 2 Sport X samt på tv2.dk og på TV 2s digitale platforme. Camilla Martin, Stine Bjerre Mortensen og Morten Ankerdal er klar i studiet ved Eiffeltårnet i 'Byernes by', der bliver fast holdepunkt under transmissionerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye