Kulturværftet & Toldkammeret

Korallerne Kommer: Kom til temadage om klimaet på Kulturværftet

Del

Fra den 12.-21. april zoomer Kulturværftet ekstra ind på klimaet og de forandringer, som er en stadig større del af vores virkelighed i dag. Det sker, når Kulturværftet i samarbejde med Institut for Biologi, Københavns Universitet, og Visual Science inviterer indenfor i udstillingen Breathing Coral, der på nært hold viser klimaforandringernes påvirkning af det undersøiske liv. Dagene byder endvidere på workshop og en række walkouts med forskere fra Marinbiologisk Laboratorium.

Foto: Anders Nydam

Breathing Coral

Kom med ind i korallernes skjulte undersøiske rige i en smuk, sansevækkende og skræmmende udstilling om havets koralvæsner og det forfald, som klimaforandringer fører med sig. Koralrevene omtales som verdens lunger - udstillingen Breathing Coral afspejler planetens åndedræt og tager publikum med ind i en filmisk installation med et magisk billedunivers.

Walkout – få et unikt indblik i forskernes korallaboratorier

Tag med forskere fra Marinbiologisk Laboratorium på en tur ned i korallaboratoriet og få et helt særligt indblik i deres arbejde. Walkouten starter i den sanselige videoinstallation Breathing Coral på Kulturværftet og ender hos Marinbiologis faciliteter på Strandpromenaden, hvor forskerne vil de dele deres viden om koraller og give et indblik i deres daglige arbejde og konkrete forskningsprojekter.

Workshop: Skriv & Digt

Har man en poet gemt, får man i skriveworkshoppen under Korallerne Kommer mulighed for at prøve ideer af, blive inspireret og få feedback på sit arbejde. Temaet er ”omgivelser” og det, der sker med os, når vores vante omgivelser ændres. Et emne, der taler ind i udstillingen Breathing Coral, som også danner den fysiske ramme om workshoppen.  

Invitation til åbning af Korallerne Kommer fredag den 12. april

Alle er velkomne ved åbningen af Korallerne Kommer, der finder sted på Kulturværftet fredag den 12. april. Programmet byder foruden et indblik i udstillingen Breathing Coral bl.a. på taler v. Mette Lene Jensen, formand for Klima- og Bæredygtighedsudvalget, byrådsmedlem, Helsingør Kommune og Maja Friis fra Visual Science.

Se hele programmet for Korallerne Kommer på kuto.dk 

Faktaboks:

Visual Science

Visual Science er et science-art studio, som har dedikeret sig til visuelt at formidle historier fra den nyeste klimaforskning. I tæt samarbejde med nationale og internationale klimaforskere skaber de video- og lydinstallationer, film og foredrag, som forvandler videnskabelige data til æstetiske oplevelser. Visual Science er co-founded af visuel kunstner Maja Friis og producer Sofie Mønster.

Marinebiologisk Laboratorium

Forskningen her dækker talrige grundlæggende og anvendte aspekter inden for marinbiologi, herunder Akvatisk mikrobiologi, Funktionsbiologi af marine dyr og planter, Klimaændringsbiologi, Akvakultur og bioprodukter, Koralfarvebiologi, Sensorisk biologi og Diversitet, fylogeni og evolution af metazoer og protister. Marinebiologisk Laboratorium er placeret både på Nørre Campus og i Helsingør i nyrenoverede laboratorier, der inkluderer topmoderne udstyr til fysiologisk og molekylært eksperimentelt arbejde.

 

Breathing Coral

Dato: 12.-21. april

Man.-fre. kl. 10.00-18.00

Lør.-søn. kl. 10.00-16.00

Sted: Kulturværftet, Krydsfeltet

Walkouts

Dato: Lørdag 20. april, Tid: kl. 11.00-12.30 og kl. 14.00-15.30

Dato: Søndag 21. april, Tid: kl. 11.00-12.30 og kl. 14.00-15.30

Mødested: Kulturværftet, Krydsfeltet

 

Mød koralforskerne

Dato: Lørdag 13. april, Tid: kl. 15.00-16.00

Dato: Søndag 14. april, Tid: kl. 15.00-16.00

Dato: Mandag 15. april, Tid: kl. 10.00-11.00

Dato: Tirsdag 16. april, Tid: kl. 15.00-16.00

Dato: Onsdag 17. april, Tid: kl. 10.00-11.00

Dato: Torsdag 18. april, Tid: kl. 15.00-16.00

Sted: Kulturværftet, Krydsfeltet

Workshoppen Skriv & Digt

Dato: Torsdag den 18. april, Tid: kl. 17.00-19.00

Sted: Kulturværftet, Krydsfeltet

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye