Børns Vilkårs Landsindsamling slår endnu engang rekord: 16 mio. kr. på vej til BørneTelefonen og HØRT

Del

Det rekordhøje beløb går til at drive og udvikle Børns Vilkårs rådgivningslinjer BørneTelefonen og HØRT, så der altid sidder en voksen klar, når børn og unge har brug for det – også om natten.

Tusindvis af indsamlere var med til at gøre en kæmpe forskel for børn og unge ved Børns Vilkårs Landsindsamling søndag den 17. marts.

Resultatet viser, at der endnu engang blev slået rekord med i alt 16 millioner kroner, som nu er på vej til BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT. Ved Børns Vilkårs Landsindsamling i 2023 blev der samlet 15,3 millioner kroner ind.

”Vi er dybt taknemmelige for det flotte resultat. Det er takket være alle, der har samlet ind, og alle, der har støttet, at vi fortsat kan gøre en afgørende forskel for børn og unge i Danmark,” siger Helle Tilburg Johnsen, vicedirektør i Børns Vilkår.

Mere end 63.000 samtaler med børn og unge
Pengene fra årets landsindsamling går til at sikre, at flest mulige børn og unge kan få hjælp, når de rækker ud til BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT, som begge er åbne døgnet rundt, alle årets dage.

”Sidste år havde vores rådgivere over 63.000 samtaler med børn og unge om alt fra forelskelse til vold og selvmordstanker. Der er et meget stort behov for gratis, anonyme rådgivningstilbud som vores, og her spiller pengene fra landsindsamlingen en afgørende rolle i, hvor mange børn og unge, vi kan hjælpe,” siger Helle Tilburg Johnsen.

Samarbejde med erhvervsliv har spillet vigtig rolle
Igen i år har Børns Vilkår haft et landsdækkende samarbejde med Bog & idé og Legekæden samt Imerco, som har taget imod indsamlingsbøtter og talt kontanter op.

”Det er vigtigt, at det er nemt for vores indsamlere at aflevere deres indsamlingsbøtte, uanset hvor i landet de bor. Vi er derfor også utrolig glade for samarbejdet med Imerco, Bog & idé og Legekæden og vil gerne sige en stor tak til alle de medarbejdere, der har hjulpet med at tage imod indsamlere og tælle penge op,” siger Helle Tilburg Johnsen.

Fakta
- Det er ottende gang, at Børns Vilkår afholder landsindsamling.

- 17.600 danskere tilmeldte sig som indsamlere i 2024, hvilket er det højeste antal nogensinde.

- Pengene fra landsindsamlingen 2024 går til at drive og udvikle Børns Vilkårs rådgivningslinjer BørneTelefonen og HØRT, så der altid sidder en voksen klar, når børn og unge har brug for det – også om natten.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Børns Vilkår

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børns Vilkår

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye