Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen markerer 75-året for NATO

Del

Udenrigsministeren rejser i dag til Bruxelles for at mødes med NATO’s udenrigsministre, hvor Alliancens 75-års jubilæum den 4. april markeres. Det er også det første ministermøde, hvor Sverige deltager som NATO-medlem.

På mødet vil udenrigsministrene blandt andet drøfte NATO’s afskrækkelses- og forsvarsprofil i lyset af den skærpede trussel fra Rusland. I den henseende skal NATO-landenes fortsatte støtte til Ukraine også drøftes, ligesom Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba deltager i det NATO-Ukraine Råd, som blev oprettet sidste år til topmødet i Vilnius. Derudover skal NATO’s udenrigsministre diskutere vejen frem mod det næste NATO-topmøde til sommer i Washington D.C.

”Jeg glæder mig til endeligt at kunne byde min svenske kollega, Tobias Billström, velkommen omkring bordet som allieret. Sveriges optagelse var utænkelig for blot få år siden – og er et eksempel på, at NATO er vigtigere end nogensinde. Det er et klart signal, at Alliancen på sin 75 års fødselsdag aldrig har været større og stærkere. Den styrke skal vi bruge til at fortsætte vores støtte til Ukraine, der nu i mere end to år har skulle forsvare sig mod Ruslands ulovlige angrebskrig. Det er vigtigt, at vi fastholder og langtidssikrer vores støtte til Ukraine,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Foruden Ukraine, deltager Australien, New Zealand, Sydkorea, Japan og EU også i dele af mødet for at drøfte fælles sikkerhedsudfordringer.

For yderligere kontakt: Presserådgiver for udenrigsministeren Caroline Secher Andersen // +45 24 62 58 73 // caroan@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye