I/S Vestforbrænding

Gershøj i Ballerup kommer på fjernvarmenettet

Del

Startskuddet er nu lydt for udbygningen af fjernvarmenettet i Ballerup Kommune, og derfor vil gravemaskinerne være synlige rundt om i Gershøj-området fra i dag, efter det første spadestik er blevet taget. 

Områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, Per Wulff (tv.) og Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (th.)
Områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, Per Wulff (tv.) og Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (th.)

Godt 3.300 kunder i Ballerup Kommune vil frem mod 2028 få tilbudt at udskifte deres gas- og oliefyr til en fjernvarmeunit. Det er første etape i udbygningen af fjernvarmenettet i Ballerup Kommune, som er en del af Vestforbrændings Varmeplan 2030, og som samlet skal koble op mod 39.000 husstande på fjernvarmenettet i de kommende år. 

”Jeg er rigtig glad for, at også Ballerup-borgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig, nem og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde. Han tilføjer: ”Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme, til at springe til mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.”

”Jeg ved, at rigtig mange boligejere i Ballerup Kommune ser frem til at blive koblet på fjernvarmenettet. Ud over at sikre dem en billig, nem, og fremtidssikret varmeforsyning, spiller fjernvarmeudrulningen også en afgørende rolle i den grønne omstilling i Danmark. Dagens spadestik markerer derfor også et vigtigt skridt for en grønnere fælles fremtid,” siger Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen.

Vestforbrændings entreprenør på projektet, M.J. Eriksson, forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte huse frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan forvente at få installeret en fjernvarmeunit inde i deres hus i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. 

”Det kan ikke undgås, at gravearbejdet kommer til f.eks. at påvirke trafikken, men vi forsøger at mindske generne mest muligt og gøre, hvad vi kan, for at borgerne i Gershøj og andre berørte områder er så godt informeret som muligt,” siger administrerende direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen.

”Vi har stor erfaring med at arbejde i beboede områder og vores folk i området gør alt for at levere et professionelt stykke arbejde, der samtidig hverken fylder eller larmer mere end absolut nødvendigt,” siger han.

Samlet fjernvarmeprojekt Vestforbrænding

Fjernvarmeprojekt Ballerup Kommune

Antal km. fjernvarmerør: 450 km.

Antal km. fjernvarmerør Etape 1: 47 km.

Heraf stikledn. fra vej til bygning: 150 km.

Fra vej til bygning: 64 km.

Est. antal nye husstande: 39.000

Est. antal nye husstande: 3.300

Antal varmevekslerstationer: 30

Varmevekslerstationer: 2

Mængde jord der skal flyttes: 350.000 kbm.

Est. mængde jord: 45.000 kbm.

Antal informations- og borgermøder:  20

Antal informations- og borgermøder: 6

Kontakter

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye