Ungdomsringen

Unge i fokus: Ny politisk agenda for fritidsområdet sætter kurs mod inklusion og trivsel

Del

Unge skal inddrages i alle beslutninger der vedrører dem selv, alle unge i Danmark skal have adgang til fritids- og ungdomstilbud, og fritids- og ungdomsområdet skal have en selvstændig formålsparagraf. Sådan lyder de tre anbefalinger, som både folketingspolitikere, kommunalpolitikere, forskere og pædagogisk personale blev enige om på Ungdomsringens konference på Christiansborg den 11. april.

Lotte Rod (R), Trine Bramsen (S) og  Charlotte Broman Mølbæk (SF) i fællessalen på Christiansborg
Lotte Rod (R), Trine Bramsen (S) og Charlotte Broman Mølbæk (SF) i fællessalen på Christiansborg Ungdomsringen

Konferencens politiske vært var Charlotte Broman Mølbæk (SF), som er glad for, at området har fået et gevaldigt opmærksomhedsboost med dagens konference.

”Ungdoms- og fritidsområdet lider under manglende politisk opmærksomhed og prioritering. Jeg har længe haft et frugtbart samarbejde med Ungdomsringen, og derfor var den en glæde for mig at kunne være vært ved konferencen, hvor flere af mine kollegaer fra både kommunal- og landspolitik heldigvis også deltog”.

Ungdomsringens formand Henrik Hald Krog pegede fra talerstolen også på det manglede politiske fokus som en stor udfordring, men håber at aktiviteter som dagens konference kan være med til at løfte området.

”Særligt den høje andel af unge som lider af mistrivsel er et fokusområde for Ungdomsringen. Derfor har vi sendt en række konkrete anbefalinger til Den Nationale Trivselskommision for, hvordan det ungdomspædagogiske felt kan bidrage aktivt til at løse den problematik”, fortalte Henrik Hald Krog.

Undervejs kunne tilhørerne lytte til personlige beretninger fra fire unge, som fortalte om, hvordan mødet med ungdoms og fritidspædagogiske tilbud havde ændret deres livsbaner.

”De personlige fortællinger bekræftede mig i, hvor vigtigt et arbejde der gøres ude i landets ungdoms- og fritidsklubber, når det handler om at inkludere unge mennesker i meningsgivende fællesskaber”, sagde konferencens vært Charlotte Broman Mølbæk bagefter.

Også Trine Bramsen (S) deltog i konferencen. Hun var glad for at blive præsenteret for helt ny forskning på området, som bl.a. pointerede vigtigheden af, at de forskellige institutioner som børn møder fra de er helt små og ind i ungdoms- og voksenlivet er forbundne kar, som bør samarbejde langt mere.

”Vi skal blive bedre til at sætte ind meget tidligere, og vi skal anerkende, at de forskellige systemer, der er omkring vores børn og unge hænger sammen, fra vuggestue til ungdoms- og fritidstilbud i ungdommen,” siger Trine Bramsen.

Kontakter

Billeder

Pusle og Eva-Ashley gjorde en fyldt fællssal på Christiansborg klogere på, hvordan fritidsområdet har gjort en forskel i deres liv
Pusle og Eva-Ashley gjorde en fyldt fællssal på Christiansborg klogere på, hvordan fritidsområdet har gjort en forskel i deres liv
Download
Download
Download
Download
Download
Download

Om Ungdomsringen

En forening for fritids-, ungdomsklubber og ungdomsskoler, der arbejder for, at alle unge har mulighed for at tage aktivt del i organiserede fritidsfællesskaber. Fordi fritid skaber fremtid!

Følg pressemeddelelser fra Ungdomsringen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ungdomsringen

150 bands og 3000+ unge på musikfestival – helt uden alkohol!17.1.2024 10:58:10 CET | Pressemeddelelse

Ungdomsringens Musikfestival afholdes i januar for 32. gang, og selvom verden har forandret sig siden starten af 80erne, er festivalens dna stadigvæk det samme - et stort livemusik-arrangement med fokus på fællesskabet. Men i en tid, hvor unges festkultur debatteres heftigt, vækker festivalens evne til at afholde et alkoholfrit arrangement opsigt. »Vi har brug for oplevelser af høj kvalitet som et alternativ til festkulturen«, siger talsperson for festivalen.

Ny Undersøgelse: Mobilsiesta og mediepædagogik er hverdag i fritids- og ungdomsklubber21.12.2023 08:06:13 CET | Pressemeddelelse

Selvom mange af landets fritids- og ungdomsklubber oplever konflikter, der relaterer sig til mobiltelefonbrug, er det kun få, der går med tanken om et decideret forbud. I stedet laver de retningslinjer der gavner fællesskabet og griber ind, hvis mobilen kommer til at fylde for meget i børn og unges liv. »Det giver god faglig mening«, siger ph.d.-studerende og forsker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye